Search

Photos: Έκανε το πρώτο βήμα η Ασπίδα, τρομερή αντεπίθεση στο τελευταίο ημίωρο απο τον Απόλλωνα Ξάνθης

Συναρπαστικό ήταν το φινάλε του αγώνα του Απόλλωνα Ξάνθης απέναντι στην Ασπίδα στο πρώτο ματς των δύο για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου ΕΠΣ Ξάνθης, με την Ασπίδα να επικρατεί με 3-2 και να κάνει το πρώτο βήμα πρόκριση,

Πάντως το ματς δεν έδειχνε πως θα έχει τέτοια τροπή, καθώς σε ένα αρκετά μέτριο πρώτο μέρος με ελάχιστες φάσεις οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να σκοράρουν δύο φορές και να έχουν τον πλήρη έλεγχο του αγώνα, με τους γηπεδούχους πέρα απο τα δύο γκολ που δέχτηκαν να χάνουν με σοβαρό τραυματισμό και την ψυχή της ομάδας και  πρώτο της σκόρερ, Σταύρο Παρσαντανιάν.

Στο 25′ μετά απο λάθος συνεννόηση του κίπερ των γηπεδούχων με την άμυνα ο Πεντεζίδης έγινε κάτοχος της εντός περιοχής και με πλασέ έκανε το 0-1. Ενώ στο 37′ ο ίδιος παίκτης με υπέροχο ψιλοκρεμαστό βολέ εκτός περιοχής εκμεταλλεύτηκε το γεγονός πως ο Καλαϊτζής ήταν  εκτός εστίας  για να δώσει ακόμη μεγαλύτερο προβάδισμα στην ομάδα του.

Μάλιστα οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πολύ δυνατά και στο δεύτερο μέρος καταφέρνοντας να κάνουν τρία τα τέρματα τους όταν στο 58′ το δυνατό βολέ του Ανδρέου αφού κόντραρε και  στο κεφάλι του Γιάννη Σελβίδη κατέληξε στα δίχτυα του Απόλλωνα για το 0-3.

Και εκεί που όλα έμοιαζαν χαμένα για τους γηπεδούχους στο 68′ μετά απο υπέροχη εκτέλεση φάουλ του Φωτιάδη ο Στάθης Ντζομιάδης πήρε μια πολύ όμορφη κεφαλιά για το 1-3 δίνοντας το έναυσμα για την αντεπίθεση.

Στο 80′ ο Θόδωρος Γιαπουτζής υπέδειξε πέναλτι σε ανατροπή του Γατσέλου απο τον Κυριαζίδη, με τον Μιχάλη Φωτιάδη να ευστοχεί για το 2-3. Στην συνέχεια η ομάδα του Απόλλωνα παρά την ορμή που είχε μετά την μείωση του σκορ δεν κατάφερε να πιέσει για την ισοφάριση με την ομάδα της Ασπίδας να κάνει διαχείριση δυνάμεων.

Πολλά θετικά αλλά και πολλά αρνητικά είχε η εικόνα της Ασπίδας που ήταν επιβλητική για 65′ λεπτά αλλά τα τελευταία λεπτά έχασε την αυτοσυγκέντρωση της αλλά και με τραυματισμό τον Πεντεζίδη, Τρομερή ψυχή έβγαλε η ομάδα του Απόλλωνα που παρότι όλα της πήγαιναν στραβά κατάφερε στο τέλος παρά την ήττα να είναι αυτή χαρούμενη για την εξαιρετική της εικόνα στο τελευταίο ημίωρο του αγώνα. Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Θόδωρος Γιαπουτζής με βοηθούς τους Οτουζμπίρ και Παπαδόπουλο.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΞΑΝΘΗΣ(Δ. Μπακάλογλου): Καλαϊτζής, Γκριγκοριάν, Σελβίδης Χ., Ιωαννίδης, Σελβίδης Ι., Παρσαντανιάν (31′ λ.τρ. Φραγκόπουλος), Περτσανίδης (86′ Δημητριάδης Μ.), Γατσέλος, Φωτιάδης, Κατσιλίδης (46′ Τζομιάδης), Μαρκοσιάν Χ. (46′ Βίντος).

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ(Σαμαράς Χρ.): Δεμένικος, Σαββόγλου Ρ., Κυριαζίδης Χ., Νικολούδης, Θεοφυλάκης, Νταμπανλής(89′ Σαμαράς Ανδρ.), Πεντεζίδης (59′ Παπαδόπουλος), Δογανίδης (65′ Χριστοφορίδης), Κούπας, Χατζηπαρασκευάς, Ανδρέου.

Share it