Search

Νίκησε στην Θαλασσιά και έκανε το πρώτο βήμα πρόκρισης και…αντεπίθεσης ο Άρης Αβάτου

Μια νίκη με διπλή σημασία πέτυχε ο Άρης Αβάτου στην Θαλασσιά, με την ομάδα του Γιώργου Μαραντά να φεύγει νικήτρια απέναντι στην μαχητική Αναγέννηση με 2-1 και να κάνει το πρώτο βήμα πρόκρισης στα ημιτελικά του Κυπέλλου ΕΠΣ Ξάνθης.

Η νίκη επί της Αναγέννησης είχε όμως μεγάλη αξία και για το ψυχολογικό κομμάτι των “κιτρινόμαυρων” στην προσπάθεια τους να ξεκινήσουν την αντεπίθεση τους μετά τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα.

Στα του αγώνα η ομάδα του Αβάτου μπήκε πολύ δυνατά στο ματς απο τα πρώτα κιόλας λεπτά, καταφέρνοντας με την συμπλήρωση 13′ λεπτών αγώνα να πάρει το προβάδισμα με σου του Πάρη Κοτόπουλου. Μάλιστα οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στο 0-2 όταν στο 17′ ο Σαρηγιαννίδης ανετράπη απο τον Ρούσσο με τον Χρήστο Γκράνα να δείχνει το σημείο του πέναλτι, αλλά η εκτέλεση του Βασίλη Δόντσου σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της Αναγέννησης.

Η πίεση του Αβάτου συνεχίστηκε με τους “κιτρινόμαυρους” να δημιουργούν πολλές ευκαιρίες βρίσκοντας όμως μπροστά τους έναν εξαιρετικό Ρούσσο. Τελικά η πίεση του Αβάτου στο 80′ έφερε νέο πέναλτι, αυτή την φορά σε ανατροπή του Δόντσου απο τον Μουζαφέρ με τον Γκέκα να αναλαμβάνει την εκτέλεση για το 0-2. Η Αναγέννηση το μόνο που κατάφερε ήταν να απλά να μειώσει στο 90′ όταν ο Στέλιος Τουργαίδης έκανε την σέντρα αυτή κόντραρε στον Παπαδιώτη και κατέληξε στα δίχτυα του Αθανασίου, που μέχρι εκείνο το σημείο είχε εξαιρετική παρουσία στο ντεμπούτο του με την φανέλα του Άρη σταματώντας τις επιθετικές προσπάθειες των γηπεδούχων.

Σαφέστατα το 1-2 δίνει μεγάλο προβάδισμα στον Άρη για την ρεβάνς του ΑΟΞ στις 28 Νοεμβρίου, ωστόσο άπαντες στην ομάδα του Αβάτου στρέφουν την προσοχή τους στο μεγάλο ματς της Κυριακής με τον Ορφέα στο τοπικό ντέρμπι. Παρά της απουσίες η ομάδα του Τάσου Κελίδη στάθηκε εξαιρετικά απέναντι σε έναν ισχυρό αντίπαλο με άπαντες στην Αναγέννηση να στρέφουν την προσοχή τους στο μεγάλο παιχνίδι του Σαββάτου με τον Άρη στον Πετεινό. Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Χρήστος Γκράνας με βοηθούς τους Γιώργο Χρυσέλη και Σπύρο Σπάρταλη.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ(Τ. Κελίδης): Ρούσσος, Μουζαφέρογλου Μουζαφέρ, Κιαχίδης, Κοντομιχάλης(56′ Πεντεζίδης), Σαρηγιαννίδης Αλ., Τουργαΐδης Κ., Τουργαΐδης Στ., Κουτίνης(82′ Ισά Ογλού), Δελητζόγλου (76′ Σαλήογλου), Κουτσομιχάλης(66′ Κελίδης Ν.), Σταύρου.

ΑΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ(Γ. Μαραντάς): Αθανασίου, Κούτρας(61′ Καλογιάννης), Ψεμματάς, Μίλλερ, Παπαδιώτης, Κουτσούμπας, Δόντσος, Ζωσιμίδης, Σαρηγιαννίδης Π., Κοτόπουλος(74′ Γκέκας), Κρασώνης(61′ Μελισσόπουλος Μ., 68′ λ.τρ. Αλήογλου).

Photo αρχείου

Share it