Search

Εντυπωσιακή παρουσία του Προμηθέα Ξάνθης με μετάλλιο και υψηλές διακρίσεις στο 1ο Horizon Cup

Στην αίθουσα «Ι. Μελισσανίδης» της Μίκρας, ένα από τα καλύτερα στάδια με σταθερό πόντιουμ σε ολόκληρη την Ευρώπη, η λαχτάρα των μικρών αθλητών να αγωνιστούν και να διακριθούν συνδυάστηκε με την οργανωτική αρτιότητα, σε μία διοργάνωση πρωτοποριακή για τα ελληνικά δεδομένα, η οποία όμως έδειξε με το «καλημέρα» ότι μπορεί να καθιερωθεί και να γιγαντωθεί ως θεσμός με το 1ο Horizon Cup να ολοκληρώνεται με εξαιρετική επιτυχία.

Περίπου 90 αγόρια και κορίτσια από έξι χώρες (Ρωσία, Βέλγιο, Κύπρος, Σλοβενία, Σερβία και Ελλάδα), γεννημένα μεταξύ 2004 και 2007, άνοιξαν νέους ορίζοντες στην αγωνιστική πορεία τους και βίωσαν μία ξεχωριστή εμπειρία, που με κάθε βεβαιότητα θα θελήσουν να ξαναζήσουν και τα επόμενα χρόνια.

Ανάμεσα στις μικρές γυμνάστριες που κέρδισαν πλούσιες εμπειρίες με την συμμετοχή τους σε έναν αγώνα τόσο υψηλού επιπέδου, μετείχαν και τέσσερις νεαρές αθλήτριες του Προμηθέα Ξάνθης. Μάλιστα η παρουσία τους στέφθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία και υψηλές διακρίσεις γεμίζοντας ικανοποίηση και περηφάνια για την παρουσία των μικρών γυμναστριών του συλλόγου τους προπονητές Μαρία Παρσαντανιάν και Σάββα Κοσμίδη.

Μάλιστα η Χριστίνα Μαρία Καραποστόλη ενθουσίασε τους πάντες με την παρουσία της στον Δοκό ισορροπίας κερδίζοντας 10,750 βαθμούς που της έδωσαν την τρίτη θέση και την ευκαιρία να ανέβει στο βάθρο των νικητών! Όμως πέρα απο το μετάλλια της Καραποστόλη, που είχε εξαιρετική παρουσία σε όλα τα όργανα που την έφεραν μάλιστα στην έκτη θέση στο σύνθετο ατομικό!

Εντυπωσιακή παρουσία είχε και η Φωτεινή Γεωργιάδου που είχε εξαιρετικές εμφανίσεις σε όλα τα όργανα, καταφέρνοντας μάλιστα να βρίσκεται στην πρώτη οκτάδα της βαθμολογίας σε ασκήσεις εδάφους, δοκό ισορροπίας, ασύμμετρους ζυγούς και έτσι να βρίσκεται  στην 7η θέση στο σύνθετο ατομικό.

Πολύ καλή παρουσία είχε και η έτερη μικρή(και οι τρεις γεννημένες το 2007) του συλλόγου, Ελένη Δουμπενίδου που είχε πολύ καλές εμφανίσεις σε όλα τα όργανα με εξαιρετική συγκομιδή βαθμών σε μια δύσκολη και απαιτητική κατηγορία που την έφεραν στην 14η θέση στο σύνθετο ατομικό χάρις την σταθερότητα της σε όλα τα όργανα.

Καλή εικόνα είχε και η “μεγάλη” της παρέας με την Νεφέλη Δασιγένη που αγωνίστηκε στην κατηγορία των γεννημένων το 2006, έχοντας μεγάλη σταθερότητα σε μια πολύ απαιτητική κατηγορία με πολύ υψηλό επίπεδο αθλητριών, με τη νεαρή ξανθιώτισσα με καλή εικόνα σε όλα τα όργανα να καταλαμβάνει την 19η θέση στο σύνθετο ατομικό.

Η εξαιρετική εικόνα που είχαν οι τέσσερις νεαρές γυμνάστριες  έφεραν  τον Προμηθέα Ξάνθης στην 9η θέση στο ομαδικό, γεμίζοντας ενθουσιασμό τους ιθύνοντες του συλλόγου και  τους γονείς των μικρών που πέρα απο τις διακρίσεις κέρδισαν σπουδαίες εμπειρίες. Ενώ έδειξαν την εξαιρετική δουλειά που γίνονται στον σύλλογο που παρά τις δύσκολες συνθήκες συνεχίζει να παράγει και να φέρνει επιτυχίες στην Ξάνθη.

Share it