Search

Παραμένει ως έχει η ποινή για μη αδειοδοτημένους! Οι αποφάσεις του Δ.Σ. της Super League

Ενδελεχής συζήτηση και σημαντικές αποφάσεις πάρθηκαν στο Διοικητικό Συμβούλιο της Super League.

Συγκεκριμένα, το πρώτο θέμα συζήτησης ήταν για τις ποινές για τις ομάδες που δεν θα αδειοδοτηθούν το προσεχές καλοκαίρι. Ως γνωστόν, η ποινή άλλαξε φέτος και από υποβιβασμός που προβλεπόταν μετατράπηκε σε -6 και περιορισμό στις μεταγραφές…

Η ΕΠΟ, λοιπόν, έκανε πρόταση να καταργηθεί το -6, να μπουν οι ομάδες σε διαδικασία επιτήρησης και να επιβάλλεται η αφαίρεση των βαθμών σταδιακά. Ανάλογα δηλαδή με το αν η εκάστοτε ομάδα περνάει την επιτήρηση ή όχι. Ενώ πρότεινε να υπάρχουν επίσης υποχρεωτικά 8 Έλληνες στην 18άδα. Η Super League. διαφωνεί κάθετα με αυτή την πρόταση και μάλιστα ήταν ομόφωνη η απόφασή της να μην την δεχτεί!

Παράλληλα, έγινε κουβέντα και για τους ελέγχους ντόπινγκ, καθώς έχει παρατηρηθεί εδώ και καιρό ότι οι έλεγχοι γίνονται μόνο στους αγώνες που γίνονται στην Αθήνα ή κοντά σε αυτήν. Αυτό συμβαίνει λόγω του ότι το ΕΣΚΑΝ δεν μπορεί να βγει στην περιφέρεια, για οικονομικούς λόγους. Η απόφαση που πάρθηκε λοιπόν, είναι να απευθυνθεί η Λίγκα στο ΕΣΚΑΝ και να ενημερώσει ότι η διοργανώτρια Αρχή καλύπτει εκείνη τα έξοδα για να γίνονται παντού οι έλεγχοι.

Επίσης, υπάρχει σημαντική καθυστέρηση στην καταβολή χρημάτων από τους χορηγούς. Αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι, επειδή η ΠΑΕ Ολυμπιακός δεν τηρεί κάποιους όρους της χορηγίας στο γήπεδό της, οι εταιρίες επιβάλλουν ποινικές ρήτρες, με αποτέλεσμα να παρακρατούνται κάποια χρήματα. Έτσι αποφασίστηκε να γίνει ραντεβού του προέδρου της Σούπερ Λίγκας με τον Ιβάν Σαββίδη για να ξεπεραστεί το εν λόγω ζήτημα.

Τέλος, αποφασίστηκε να δοθεί ένα φιλικό για τους πυρόπληκτους, στις 20 Μαρτίου του 2019, στο οποίο θα αγωνιστούν Έλληνες εναντίον ξένων ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

«Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της Super League:

1/ Ομόφωνα αποφασίστηκε ότι ο προτεινόμενος από την ΕΠΟ κανονισμός επιτήρησης δε γίνεται αποδεκτός, καθώς ήδη όλες οι ομάδες ελέγχονται από ορκωτούς λογιστές, αλλά και θα ελέγχονται, σύμφωνα με προηγούμενη απόφαση του Δ.Σ. της Super League, από ελεγκτικό μηχανισμό Διεθνούς Οίκου. Σε Διοικητικό Συμβούλιο, εντός των προσεχών ημερών, όλες οι ΠΑΕ θα τοποθετηθούν επί του Κανονισμού Αδειοδότησης.

2/ Εγκρίθηκε το αγωνιστικό πρόγραμμα 12ης-15ης αγωνιστικής Πρωταθλήματος Super League Σουρωτή.

3/ Θα πραγματοποιηθεί προσεχώς συνάντηση με τις χορηγούς εταιρείες Σουρωτή Α.Ε. και Μακεδονία Παλλάς Α.Ε.

4/ Εγκρίθηκε ομόφωνα ο Κανονισμός Παρατηρητών.

5/ Εγκρίθηκε ομόφωνα η διενέργεια ελέγχων από το ΕΣΚΑΝ και στην περιφέρεια.

6/ Εγκρίθηκε ομόφωνα η διεξαγωγή φιλικού αγώνα υπέρ των πυρόπληκτων στις 20 Μαρτίου 2019, σε συνεργασία με τον ΠΣΑΠ».

Share it