Search

Νίκος Κεχαγιάς: “Εξαιρετική προσπάθεια, δίκαιη πρόκριση”

Ευχαριστημένος ήταν ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Νίκος Κεχαγιάς, για την πρόκριση και τη συνολική παρουσία της Εθνικής Παίδων στον 12ο προκριματικό όμιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Μια σειρά από ατυχίες οδήγησε την Εθνική, κατά τη γνώμη του, στην ήττα από το Βέλγιο.

“Πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στα παιδιά για την εξαιρετική προσπάθεια που κατέβαλαν και τη δίκαιη πρόκριση στην Elite Round. Η εικόνα μας ήταν πολύ καλή στα δύο πρώτα παιχνίδια και στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με τους Βέλγους. Είχαμε όμως την ατυχία να δεχθούμε γκολ στη λήξη του ημιχρόνου, ενώ στο β΄ μέρος το παιχνίδι πήρε άσχημη τροπή, αφού πολύ νωρίς δεχθήκαμε το δεύτερο γκολ και είχαμε την αποβολή του παίκτη μας. Οπότε εκεί δεν μπορούμε να πούμε πολλά, μιας και το ματς έγινε ειδικών συνθηκών”, σχολίασε αρχικά ο ομοσπονδιακός τεχνικός.

Όσο για τα συμπεράσματα από το τουρνουά στη Μολδαβία, ο κ. Κεχαγιάς, ξεκινώντας από τα θετικά, σχολίασε:

“Εκείνο που σίγουρα κρατάμε είναι ότι γίναμε γρήγορα ένα καλό σύνολο και αυτό το πιστώνω στα παιδιά, γιατί αφομοίωσαν τα όσα είπαμε στη μικρής διάρκειας προετοιμασία μας και επέδειξαν εξαιρετική αγωνιστική και τακτική συμπεριφορά, για πέντε από τα έξι ημίχρονα των αγώνων μας στον όμιλο, κάτι που μόνον εύκολο δεν είναι για μια νέα ομάδα. Ωστόσο κι εκεί, στην τακτική, θα δουλέψουμε, ώστε να ανέβουμε επίπεδο και να μπορέσουμε να καλύψουμε μικρές αδυναμίες, που φάνηκαν κυρίως με έναν πιο ποιοτικό αντίπαλο, όπως το Βέλγιο”.

Αναφορικά με τα σημεία τα οποία η Εθνική θα πρέπει να βελτιώσει ενόψει της συνέχειας, ο ομοσπονδιακός προπονητής εστίασε κυρίως σε δύο τομείς:

“Και στα τρία παιχνίδια δημιουργήσαμε μεγάλο αριθμό ευκαιριών, αλλά είχαμε μικρό ποσοστό ευστοχίας, οπότε σίγουρα θέλουμε δουλειά στα τελειώματα. Είναι κάτι που θα δούμε το επόμενο διάστημα, όπως επίσης θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε και την αμυντική μας συμπεριφορά, η οποία ήταν σε γενικές γραμμές αρκετά καλή, υπάρχουν όμως κάποια σημεία πάνω στα οποία θα δουλέψουμε”.

Στις αρχές Δεκεμβρίου η Εθνική θα μάθει τους αντιπάλους της στην Elite Round του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και στη συνέχεια θα προετοιμαστεί όσο καλύτερα μπορεί. Γι αυτό το διάστημα μέχρι την επόμενη φάση, ο Νίκος Κεχαγιάς ανέφερε:

“Είναι πολύ σημαντικό ότι η ομάδα έχει πλέον μια ραχοκοκαλιά παικτών, που θα αποτελέσουν τη βάση για την πορεία μας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Ωστόσο -και επειδή μεσολαβούν 4-5 μήνες μέχρι την Elite Round- ενδεχομένως να υπάρξουν κάποιες προσθήκες, γιατί σε αυτές τις ηλικίες πολύ συχνά τα παιδιά παρουσιάζουν ξαφνική άνοδο, οπότε θα είμαστε ανοιχτοί για περιπτώσεις παικτών που θα μπορούσαν να ενσωματωθούν και να βοηθήσουν. Περιμένουμε την κλήρωση και θα μελετήσουμε πολύ καλά τους αντιπάλους μας, ενώ στις προπονήσεις μας σε αυτό το διάστημα θα δουλέψουμε ώστε να διατηρήσουμε τα θετικά σημεία και να βελτιστοποιήσουμε τα αρνητικά, όπως προανέφερα”.

Και κατέληξε ο ομοσπονδιακός τεχνικός:

“Πάνω απ΄ όλα είδα διάθεση και προσήλωση στο πλάνο. Ελπίζουμε, πέρα από την πορεία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, που θέλουμε όλοι στην ομάδα να είναι η καλύτερη δυνατή, αρχής γενομένης από μία πρόκριση και από την Elite Round, τα παιδιά να επιδείξουν την ίδια αγωνιστική συμπεριφορά και να συνεχίσουν να διαμορφώνουν ποδοσφαιρικό χαρακτήρα, ώστε αρκετοί από αυτή τη φουρνιά να στελεχώσουν και τις μεγαλύτερες Εθνικές”.

Share it