Search

Photos: Γεντρι-γκολ και έπιασε τετράδα η Ξάνθη! Έχουν ξεχάσει τι θα πει ήττα οι Θρακιώτες που βλέπουν Ευρώπη!!!

Παρά την πίεση της τετράδας, παρά την επιθετικότητα του Αστέρα στο πρώτο μέρος η Ξάνθη όχι μόνο άντεξε σε μια δύσκολη έδρα αλλά κατάφερε να φύγει και νικήτρια χάρις σε τέρμα του Έρικ Γέντρισεκ και  έπιασε τετράδα ξεπερνώντας την ΑΕΚ στην βαθμολογία και δικαιολογημένα βλέπει Ευρώπη. Αήττητη για 8ο διαδοχικό ματς πρωταθλήματος η Ξάνθη που σημείωσε την πέμπτη νίκη της πρωτάθλημα, ενώ παράλληλα έμεινε αήττητη εκτός Ξάνθης για 4ο ματς(2 νίκες, 2ισοπαλίες).

Οι γηπεδούχοι μπήκαν με μεγαλύτερη επιθετικότητα στο πρώτο 25λεπτο, ωστόσο δεν απείλησαν ιδιαίτερα τον Ζίβκοβιτς τα εκτός περιοχής σουτ των Κυριακόπουλου και Ιγκλέσιας. Πάνω που η Ξάνθη έδειχνε να ισορροπεί ήρθε το πρώτο αξιόλογο σουτ των γηπεδούχων στο 31′ με τον Ζίβκοβιτς να δείχνει αντανακλαστικά και  να διώχνει σε κόρνερ το σουτ του Καλτσά. Με την απάντηση της Ξάνθης να έρχεται στο 40′ με σουτ του Γέντρισκ εκτός περιοχής που δεν βρήκε εστία, στην πρώτη τελική της Θρακιώτικης ομάδας στο ματς.

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι θέλησαν να πιέσουν απο νωρίς όμως η ομάδα της Ξάνθης ισορρόπησε άμεσα το παιχνίδι, με τους γηπεδούχους να προσπαθούν μόνο με κόντρα επιθέσεις να απειλούν και την ομάδα της Θράκης να προσπαθεί να κρατήσει μπάλα αλλά και να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία του Παπαδόπουλου. Κάτι που κατάφερε στο 71′  οπού η ομάδα της Ξάνθης βγήκε πολύ όμορφα στην κόντρα  με ωραία ομαδική προσπάθεια και τρίγωνο Μπαξεβανίδη-Καντά και Ντουρίτσκοβιτς με τον Σέρβο να κάνει το γύρισμα και τον πρώτο σκόρερ της Ξάνθης, Έρικ Γέντρισεκ με υπέροχο τελείωμα να κάνει το 0-1.

Μετά το γκολ  της Ξάνθης οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να βγάλουν αντίδραση έχοντας δύο καλές στιγμές με σουτ του Κυριακόπουλου όμως αμφότερες βρήκαν ΣΤΟΠ απο τον Ζίβκο Ζίβκοβιτς, όπως και στην φάση του 82′ με τον Σέρβο να κάνει εντυπωσιακή επέμβαση στο σουτ του Καλτσά.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Τριανταφυλλόπουλος, Βαλιέντε, Κυριακόπουλος, Μουνάφο, Ιγκλέσιας(75′ Δουβίκας), Φερνάντεθ(42′ Τσιλιανίδης), Τόνσο, Καλτσάς, Μανιάς.

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Αλμέιδα, Λισγάρας, Κασάδο, Κοβάτσεβιτς, Καμαρά, Κίκε(46′ Καντά), Ντουρίτσκοβιτς, Κάστρο(85′ Μελιόπουλος), Γέντρισεκ.

Share it