Search

Μεγάλη εμφάνιση και τρίποντο για την Α.Ε.Κομοτηνης απέναντι στην Α.Ε.Κ.!

Το πρώτο της τρίποντο πέτυχε η Αθλητική Ένωση Κομοτηνής στη Volley League επικρατώντας με 3-1 σετ της Α.Ε.Κ.! Η κομοτηνή συνέχισε τις εξαιρετικές της εμφανίσεις και απέναντι στον τρίτο κατά σειρά ιστορικό αντίπαλο που αντιμετώπισε, κατάφερε να φτάσει στη νίκη και τους τρεις βαθμούς! Μπροστά στον κόσμο της, που γέμισε για δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι το κλειστό γυμναστήριου του 2ου ΓΕΛ Κομοτηνής, η ομάδα του Ηλία Κρεούζη, έφτασε σε μία δικαιότατη νίκη που την έφερε στην 6η θέση του πρωταθλήματος, έχοντας βγάλει μάλιστα ένα δυσκολότατο πρόγραμμα!

Δυνατό ξεκίνημα της Αθλητικής Ένωσης Κομοτηνής στο πρώτο σετ, με τον Πάουλο Ρενάν στο σερβίς και τον Ρενάν Σάντος στο μπλοκ να φέρνουν τρεις διαδοχικούς πόντους. Οι γηπεδούχοι διατηρούσαν σταθερά ένα μικρό προβάδισμα με τους φιλοξενούμενος να ισοφαρίζουν πρώτη φορά στο 8-8. Η Α.Ε.Κ. πέρασε μπροστά με το εντυπωσιακότερο ράλι μέχρι εκείνο το σημείο με τον Στοΐλοβιτς να καρφώνει απ’ τη πίσω ζώνη (8-9). Η Κομοτηνή είχε άμεση απάντηση και ξαναπέρασε μπροστά με 10-9, με το προβάδισμα να ξαναλλάζει χέρια και την Α.Ε.Κ. να είναι αυτή που διατηρούσε τη βραχεία κεφαλή του ενός πόντου μέχρι το 15-16. Σ’ εκείνο το σημείο η διαφορά πήγε για πρώτη φορά στο +2 με τον Ηλία Κρεούζη να ζητά παίρνει το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ. Το τάιμ άουτ λειτούργησε ευεργετικά για την Κομοτηνή που έφτασε στην ισοφάριση με τον Ανέστη Δαλακούρα 17-17 και πέρασε μπροστά με επίθεση του Κώστα Δαλακούρα 19-19. Με δύο διαδοχικούς πόντους (ο δεύτερος άσσος του Στοΐλοβιτς) η Α.Ε.Κ. έκανε το 19-20. Μετά από αλλεπάλληλες κόντρα επιθέσεις και λάθος επίθεση του Τζουμάκα η Κομοτηνή έκανε το 20-20 με τον Ανδρεάδη να περνά στο παρκέ για την επόμενη μπάλα. Ο πόντος κατέληξε στην Α.Ε.Κ. που έκανε το 20-21 με την Κομοτηνή να απαντά σε 21-21. Η Α.Ε.Κ. πέρασε πάλι μπροστά, αλλά η Κομοτηνή έφερα πάλι το παιχνίδι στην ισοπαλία με επίθεση στην ευθεία του Μουράνγκουα. Με το σκορ στο 22-22 ο Νεόφυτος πήρε τάιμ άουτ. Με το Λιόκα πασαδόρο οι φιλοξενούμενοι και την Κομοτηνή να έχει Αρχοντούδη στην υποδοχή στο σερβίς του αντιπάλου και Μπανιώτη στα δικά της το ματς πήγε πόντο πόντο, με τον πρώτο χρόνο του Ρενάν Σάντος να δίνει το σετ πόιντ στην Κομοτηνή (24-23). Ο Χριστόφας απ’ το σερβίς σημάδεψε άψογα και με τον άσσο έδωσε έκανε το 1-0 για την Κομοτηνή. Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για άουτ, αλλά η μπάλα ήταν εμφανώς μέσα.

Ιδανικά ξεκίνησε και στο δεύτερο σετ η Κομοτηνή και πήρε προβάδισμα δύο πόντων με τον Μουράνγκουα στο σερβίς 3-1. Λάθος του Παπαδόπουλου (άουτ) άνοιξε τη διαφορά στους τρεις για την Κομοτηνή (6-3), ένα μικρό σερί όμως της Α.Ε.Κ. έφερε το 6-6 με τον Χαραλαμπίδη να σταματά την επίθεση του Μουράνγκουα στη διαγώνιο με μπλοκ. Ο διαγώνιος απ’ τη Ρουάντα πήρε και την επόμενη επίθεση και έβαλε πάλι μπροστά την Κομοτηνή 7-6. O Μουράνγκουα με πανέμορφο πλασέ έφερε και πάλι τη διαφορά στους δύο (9-7), με την Α.Ε.Κ. να κάνει ένα σετι 0-3 και να κάνει το 9-10. Το δεύτερο σετ ήταν σχεδόν πανομοιότυπο με το πρώτο  στην εξέλιξή του: οι δύο ομάδες παρέμεναν κοντά στο σκορ με το προβάδισμα να αλλάζει χέρια συνεχώς. Ο Στοΐλοβιτς με άσσο έκανε το 11-12 με τον ασταμάτητο Μουράνγκουα να κάνει το 12-12 με καρφί. Ο Παπαδόπουλος που πέρασε στις αρχές του δευτέρου σετ στη θέση Τζουμάκα, έδωσε προβάδισμα δύο πόντων στην Α.Ε.Κ., αλλά η ομάδα του Κρεούζη είχε την απάντηση και με δύο επιθέσεις του Μουράνγκουα και ένα μπλοκ του Χριστόφα πέρασε μπροστά 15-14. Ο Νεόφυτος κάλεσε τάιμ άουτ για να σταματήσει τον ρυθμό της Κομοτηνής και τα κατάφερε σ’ ένα βαθμό με την Α.Ε.Κ. να φτάνει στο 17-17, με τον Κρεούζη να καλεί με τη σειρά του εσπευσμένα σε τάιμ άουτ. Η Α.Ε.Κ. είχε το μικρό προβάδισμα με 18-19, αλλά άμεσα η Κομοτηνή ισοφάρισε σε μία φάση που οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν τη συνδρομή του βίντεο για να αμφισβητήσουν την απόφαση των Θέμελη, Ιωαννίδη, αλλά δεν δικαιώθηκαν. Ο πόντος κατέληξε στην Κομοτηνή με τον Καβαρατζή να μπαίνει στη θέση του Ανέστη Δαλακούρα για να πάει στο σερβίς. Με τον Καβαρατζή απ’ τη θέση του σερβίς και η Α.Ε.Κ. έφτασε στο 21-19 με λάθος επίθεση του Κανέλλου και μπλοκ των Μουράνγκουα, Ρενάν Σάντος. Με το σκορ στο 21-19 ζήτησε η Κομοτηνη ριπλεϊ για επίθεση των φιλοξενούμενων. Ο Μπανιώτης που έπεσε για την υποδοχή ζήτησε όντας σίγουρος το βίντεο με τον πάγκο να κάνει το αίτημα. Η μπάλα στο πλασέ του Στοΐλοβιτς ήταν εν τέλει άουτ όπως έδειξε το ριπλέι με την Κομοτηνή να φτάνει στο 22-19, σε μία φάση που έκρινε πολλά καθώς η διαφορά πήγε στους 3 αντί για τον έναν που θα ήταν χωρίς το βίντεο. Στο 23-21 πέρασε ο Ανδρεάδης στη θέση του Μουράνγκουα για το σερβίς, αλλά ο Στοΐλοβιτς πήρε τον πόντο για την ομάδα του 23-22. Ο Σέρβος όμως δε σημάδεψε σωστά απ’ το σερβίς δίνοντας το σετ πόιντ στην Κομοτηνή, η οποία έφτασε στο 2-0 με τον Χριστόφα να είναι αυτός, που όπως συνέβη και στο πρώτο, έδωσε τον τελευταίο πόντο στην ομάδα του.

Χάνοντας στα σημεία τα δύο πρώτα σετ, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν αποφασισμένοι στο τρίτο για να μειώσουν. Ένα μικρό προβάδισμα δύο πόντων χώριζε τις δύο ομάδες 2-4, 4-6΄, 6-8, 7-9. Ο Μουράνγκουα δεν επέτρεψε με μπλοκ στον Στοΐλοβιτς η διαφορά να πάει στους τρεις, με την Κομοτηνή να ισοφαρίζει σε 9-9 με νέο μπλοκ, αυτή τη φορά του Ρενάν Σάντος. Οι γηπεδούχοι ανέτρεψαν την κατάσταση περνώντας μπροστά με τον Μουράνγκουα και εκπληκτικό πλασέ του Κώστα Δαλακούρα. Η Α.Ε.Κ. είχε άμεση απάντηση και έφτασε στο 12-12 με τον Μαυραγάνη να μπαίνει στη θέση του Κανέλλου, σε μία κίνηση του Νεόφυτου ν’ αλλάξει τις ισορροπίες στο φιλέ. Η Α.Ε.Κομοτηνής είχε όμως τη λύση και δημιούργησε υπέρ της και πάλι μια μικρή διαφορά +2 (14-12 και 15-13) με την Α.Ε.Κ. να ξαναφτάνει στην ισοφάριση με τον Μότα στο σερβίς (15-15) και τον Λάππα στο παρκέ. Με επίθεση του Παπαδόπουλου οι φιλοξενούμενοι πέρασαν μάλιστα μπροστά για το 15-16 και έκαναν και το 15-17, με τον Κρεούζη να παίρνει τάιμ άουτ. Μία επίθεση του Ανέστη Δαλακούρα έφερε το 16-17 με τον Παπαδόπουλο να κάνει το 16-18, σε μία φάση όπου αρχικά ο Θέμελης είχε δείξει την πλευρά των γηπεδούχων, αλλά πήρε πίσω την απόφασή του χωρίς τη συνδρομή του βίντεο. Για πρώτη φορά η διαφορά πήγε στο +3 για την Α.Ε.Κ., ο Κρεούζης πήρε το δεύτερο του τάιμ λαουτ στο σετ. Η Αθλητική Ένωση Κομοτηνής ηρέμησε, ανασυγκροτήθηκε και “έκλεισε” τη ψαλίδα στον πόντο με εντυπωσιακό πέρασμα στην ευθεία του Μουράνγκουα απέναντι σε τριπλό μπλοκ (19-20). Το ματς και στο τρίτο σετ παρέμενε μέχρι το τέλος στη “κόψη του ξυραφιού” με την Α.Ε.Κ. να έχει τον πρώτο λόγο αφού προπορευόταν, αλλά την Κομοτηνή να ακολουθεί πάντα “κατά πόδας”. Το 19-22 της Α.Ε.Κ. έγινε 21-22, με τον επόμενο πόντο να καταλήγει στην Α.Ε.Κ. με επίθεση του Μαυραγάνη, μετά από χαμένες ευκαιρίες της Κομοτηνής να ισοφαρίσει. Ο Παπαδόπουλος έδωσε το σετ πόιντ στην Α.Ε.Κ. και ήταν αυτός που της χάρισε και το σετ (22-25)

Αποφασισμένη, όχι απλά να πάρει τη νίκη, αλλά να μη χάσει κάποιον πόντο, μπήκε η Αθλητική Ένωση Κομοτηνής στο τέταρτο σετ. Με τον Ανέστη Δαλακούρα να ανεβάζει επιθετικά την απόδοσή του και τον Μουράνγκου να παραμένει “καυτός” η Κομοτηνή “έχτισε” μια διαφορά τριών πόντων. Η διαφορά έφτασε στους 4 (10-6) και η ομάδα του Ηλία Κρεούζη μπορούσε να ξεφύγει κι άλλο, αλλά δύο συνεχόμενα λάθη, έφεραν την Α.Ε.Κ. στους -2 (10-8). Ασυνεννοησία των Καβαρατζή και Αρχοντούδη στο σερβίς του Χαραλαμπίδη μείωσε τη διαφορά στον έναν, αλλά ο Ανέστης Δαλακούρας έκανε το 11-9. Η επόμενη φάση στάθηκε η αφορμή αν προκληθεί μία μεγάλη διακοπή περίπου δέκα λεπτών και να σπάσει ο ρυθμός της Κομοτηνής και να προκληθεί έντεχνα εκνευρισμός στο στρατόπεδο των γηπεδούχων. Ο Νεόφυτος ζήτησε “βίντεο” με τον δεύτερο διαιτητή Ιωαννίδη να δίνει φιλέ στην προσπάθεια του Μουράνγκουα, αλλά να μην είναι και απόλυτα βέβαιος με συνέπεια για περίπου δέκα λεπτά να υπάρχουν διαβουλεύσεις. Ο πόντος κατέληξε εν τέλει στην Α.Ε.Κ., αλλά η ομάδα του Ηλία Κρεούζη, παρά το “πάγωμα” του ρυθμού της έφτασε τη διαφορά στα μεγαλύτερα επίπεδα στο ματς, στο +4 (15-11).  Οι φιλοξενούμενοι όμως δεν παράτησαν το ματς, μείωσαν σε 15-14, αλλά με τον Δαλακούρα η Κομοτηνή έφτασε στο 18-15. Στον πόντο μάλιστα που έφερε το +3 με το μπλοκ του Ανέστη Δαλακούρα, ο Νεόφυτος ζήτησε και πάλι βίντεο, αλλά δεν άλλαξε η απόφαση των Ιωαννίδη, Θέμελη. Η “στιγμή” ήταν πια με την Κομοτηνή που με τον Ρενάν Σάντος έκανε το 19-15 και βάδιζε προς την πρώτη της νίκη στην κατηγορία. Ο κορυφαίος του τέταρτου σετ, Ανέστης Δαλακούρας, έκανε το 21-17 για την Κομοτηνή, με τον Νεόφυτο και τους παίκτες της Α.Ε.Κ. να δημιουργούν εκ νέου διακοπή στο ματς. Η νέα διακοπή και οι διαμαρτυρίες, έφεραν από μία κόκκινη κάρτα σε κάθε στρατόπεδο, με την Κομοτηνή να φτάνει πιο κοντά στην πρώτη της νίκη στην Α1 μετά από 20 χρόνια! Και αυτή ήρθε! Ο Κώστας Δαλακούρας με επίθεση έδωσε το ματς πόιντ στην ομάδα του και πήγε στο σερβίς, με τον αδερφό του Ανέστη να χαρίζει στην Κομοτηνή το μεγάλο τρίποντο!

Στατιστικά σε λίγο…

*Οι πόντοι της Κομοτηνής προήλθαν από 3 άσσους, 58 επιθέσεις, 13 μπλοκ και 25 λάθη αντιπάλων και της ΑΕΚ προήλθαν από 8 άσσους, 56 επιθέσεις, 7 μπλοκ και 30 λάθη αντιπάλων.

Tα σετ: 3-1 (25-23, 25-23, 22-25, 25-21)

ΜΓΣΑΕ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ (Κρεούζης): Δαλακούρας Κ. 6 (6/14 επ., 64% υπ. – 36% άριστες), Μπερτασόνι 1 (μπλοκ), Ρενάν 16 (7/12 επ., 1 άσσος, 8 μπλοκ), Δαλακούρας Α. 16 (14/25 επ., 2 μπλοκ, 56% υπ. – 31% άριστες), Νουράνγκουα 26 (24/46 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ), Χριστόφας 9 (7/9 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ) / Αρχοντούδης (λ, 55% υπ. – 30% άριστες), Μπανιώτης (λ), Ανδρεάδης, Καβαρατζής.

ΑΕΚ (Νεόφυτος): Χαραλαμπίδης 11 (7/11 επ., 1 άσσος, 3 μπλοκ), Δρογκάρης 4 (1/1 επ., 3 άσσοι), Στοΐλοβιτς 17 (15/27 επ., 2 άσσοι, 78% υπ. – 45% άριστες), Κανέλλος 3 (3/9 επ.), Τζιουμάκας 6 (3/13 επ., 3 μπλοκ), Μότα 14 (12/20 επ., 2 άσσοι, 68% υπ. – 16% άριστες) / Γκαράς (λ, 75% υπ. – 50% άριστες), Σωνάκης (λ, 50% υπ. – 33% άριστες), Λιόκα 1 (1/2 επ.), Κουλοχέρης, Παπαδόπουλος 12 (11/23 επ., 1 μπλοκ), Μαυραγάκης 3 (3/4 επ.), Λάππας.

 

Share it