Search

Έχασε στις λεπτομέρειες στην Καβάλα, παρέμεινε στην κορυφή ο Ορφέας Ξάνθης!

Καλή αγωνιστική εικόνα είχε ο Ορφέας Ξάνθης στην αναμέτρηση με τον ΑΟΚ στο ¨Ανθή Καραγιάννη”. Ο Ορφέας ηττήθηκε με 2-0 απ’ την Καβάλα, αλλά η εικόνα του στην μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού (κυρίως μεσοαμυντικά) και η παραμονή του στην 1η θέση, διατηρούν το θετικό κλίμα στις τάξεις των Ξανθιωτών.

Ο τρόπος με τον οποίον παρέταξε την ομάδα του ο Μπάμπης Χατζημεστής, δεν επέτρεψαν στην Καβάλα να επιβάλλει τον ρυθμό της, ούτε να δημιουργήσει σπουδαίες ευκαιρίες, αλλά ήρθε η αδράνεια του 75ου λεπτού, και η ποιότητα του Μαρκόπουλου (με παρελθόν σε Πανθρακικό, Δόξα Δράμας), να “λύσει τον γόρδιο δεσμό” και να γείρει την πλάστιγγα στην πλευρά των “Αργοναυτών”. Το 2-0 στις καθυστερήσεις ο Βαλαβανόπουλος.

Με τον “αέρα” του πρωτοπόρου πήγαν οι φιλοξενούμενοι στην Καβάλα, με την αγωνιστική τους συμπεριφορά να αποδεικνύει τον λόγο για τον οποίο βρίσκονταν εκεί. Η Καβάλα που ήθελε πάση θυσία τη νίκη δυσκολευόταν να παραγάγει ευκαιρίες, οι οποίες ήρθαν με το σταγονόμετρο σο πρώτο ημίχρονο. Στο 5 το αδύναμο σουτ του Μαρκόπουλου μπλόκαρε ο Ρούφος, ενώ ίδια κατάληξη είχε και η προσπάθεια του ίδιου παίκτη στο 23′, στην καλύτερη φάση των γηπεδούχων συνολικά στο πρώτο μέρος. Στο 36′ ο Μαρκόπουλος απείλησε και πάλι με τον Ρούφο να ξαναβγαίνει νικητής στη μονομαχία των δυο τους. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, ήρθε η μεγάλη στιγμή του Ορφέα Ξάνθης με τον Τορομανίδη, με το σουτ του μέσου των φιλοξενούμενων να φεύγει λίγο άουτ.

Με την ίδια τακτική προσήλωση συνέχισε ο Ορφέας Ξάνθης και στο δεύτερο ημίχρονο. Οι παίκτες του Χατζημεστή κατάφερναν να κρατάνε τους Καβαλιώτες μακρυά απ’ τα καρέ του Ρούφου και να διατηρούν χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία το 0-0. Ο Μαρκόπουλος που είχε προειδοποιήσει… τρις, στο πρώτο ημίχρονο το ξανάκανε στο 64, αλλά ο Ρούφος μπλόκαρε. Ό, τι δεν κατάφερε ο μεσοεπιθετικός του ΑΟΚ στις τέσσερις πρώτες του προσπάθειες το ‘κανε με την πέμπτη και… φαρμακερή!

Μετά από στατική φάση και εκτέλεση φάουλ του Ζέρη, ο Μαρκόπουλος βρέθηκε αμαρκάριστος στην καρδιά της άμυνας του Ορφέα και έκανε το 1-0 στο 75′ (κεντρική φώτο, πηγή proininews.gr). Σε μια απ’ τις ελάχιστες στιγμές που έχασαν τη συγκέντρωσή τους οι παίκτες του Ορφέα το πλήρωσαν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ. Ο Ορφέας αναγκαστικά έπρεπε να “ψάξει” το γκολ με το 1-0 της Καβάλας, να πάρει μέτρα στο γήπεδο και να ρισκάρει περισσότερο. Προσπάθησε μεν να το κάνει, αλλά όχι πολύ ικανοποιητικά, με τον ΑΟΚ να διατηρεί χωρίς να απειληθεί το 1-0, με τους ξανθιώτες μάλιστα να χάνουν με δεύτερη κίτρινη τον αρχηγό τους Λάζαρο Μαυρόπουλο. Στις καθυστερήσεις ήρθε και το γκολ του Βαλαβανόπουλου να “κλειδώσει” τη νίκη για την ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη.

ΑΟ Καβάλα (Δερμιτζάκης): Δήμιζας, Ζέρης, Λυμπεράκης(86` Βοσνιάδης), Κασμερίδης, Τουμανίδης, Γαβριηλίδης, Παπαδόπουλος(72` Βαλαβανόπουλος), Ψάλτης, Γεμιστός(62` Τσούτσης), Γιατσβίνοβιτς(90` Τόσκας), Μαρκόπουλος.

Ορφέας Ξάνθης (Χατζημεστής): Ρούφος, Τζαμπάζ Χακή, Κατρανίτσας, Χασάνογλου, Μακράκης, Μαυρόπουλος, Μπουνταγκίδης, Τορομανίδης(72` Καραγκιόζης Ι), Ξαντινίδης (78` Λαζαρίδης), Χαλήλ (63` Χιντ Ιμέρ), Πασχαλάκης.

Share it