Search

Όταν η αγάπη για το ποδόσφαιρο, νικά τον φόβο! Το “μυστικό” του πρώην του Πανθρακικού, Κώστα Τριανταφύλλου!

“Κανένα μεγάλο επίτευγμα δεν είναι δυνατό χωρίς πάθος”.

Φρίντριχ Χέγκελ, 1770-1831

Εκεί φωλεύουν όσα μας δίνουν ζωή και μας τροφοδοτούν με ενέργεια. Το πάθος είναι αφοσίωση, αγάπη, εξέλιξη και δεν χωρά συμβιβασμούς. Σημαίνει θυσίες και προσήλωση σ’ αυτό που σε παθιάζει, σε γεμίζει σου δίνει ζωή.

Για τον ποδοσφαιριστή Κώστα Τριανταφύλλου το πάθος του είναι το επάγγελμά του. Είναι απ’ τους τυχερούς που έκανε το πάθος του επάγγελμα, με το ποδόσφαιρο να αποτελεί ένα κυρίαρχο κομμάτι της ζωής του.

Η περίπτωση του Τριανταφύλλου δεν μοιάζει να διαφοροποιείται απ’ αυτήν χιλιάδων ποδοσφαιριστών που η αγάπη και η τρέλα τους για την μπάλα τους έκανε επαγγελματίες. Μία άγνωστη πτυχή όμως, που αποκαλύφθηκε μετά το παιχνίδι κυπέλλου μεταξύ της νυν ομάδας του, του Απόλλωνα Παραλιμνίου και του Απόλλωνα Σμύρνης, κάνει την περίπτωση του ιδιαίτερη. Ο Κώστας Τριανταφύλλου βλέπετε αγωνίζεται ανέκαθεν έχοντας μόνο ένα νεφρό, περίπτωση ποδοσφαιριστή σπανιότατη πανελλαδικά (αν όχι μοναδική) και παγκοσμίως.

 

Η αποκάλυψη

«Είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση αυτό το παιδί (Κώστας Τριανταφύλλου) και φοβόμαστε. Δεν ξέρω αν πρέπει να το πω και ας με συγχωρέσουν. Είναι παιδί με ένα νεφρό. Και ξέρετε όταν χτυπάει στα πλευρά το μυαλό μας πάει συνέχεια εκεί. Τελικά δεν ήταν το χτύπημα, αλλά δεν μπορούσε να πάρει αναπνοή. Επαιρνε μια αναπνοή και δεν μπορούσε να πάρει δεύτερη. Για αυτό και πήγε στο νοσοκομείο».

Αυτά ήταν τα λόγια του προπονητή του, Παύλου Δημητρίου, μετά το παιχνίδι για τη 2η αγωνιστική του Κυπέλλου Ελλάδας. Σε μία τυπική εναέρια μονομαχία, ο ποδοσφαιριστής της σερραϊκής ομάδας χτύπησε στα πλευρά πριν συμπληρωθεί το πρώτο εικοσάλεπτο με τον Δημητρίου να τον κάνει αλλαγή. Η γρήγορη αλλαγή για ένα φαινομενικά  ακίνδυνο χτύπημα δημιούργησε απορίες, οι οποίες έφεραν και την αποκάλυψη απ’  τον προπονητή του στη συνέντευξη τύπου.

 

Αγωνιζόταν με ένα νεφρό χωρίς να το ξέρει

Η μοναδικότητα της περίπτωσης του Τριανταφύλλου δεν περιορίζεται στο γεγονός πως αγωνίζεται μ’  ένα νεφρό, αλλά πως το έκανε σ’  όλη του την καριέρα χωρίς να το ξέρει! Έφτασε μέχρι τη Super League, φορώντας και τη φανέλα του Πανθρακικού με 9 συμμετοχές την περίοδο 2013-2014, ενώ τα προηγούμενα χρόνια είχε αγωνιστεί και με την φανέλα του Πανσερραϊκού απ’  τον οποίο ξεκίνησε, τόσο στη Super League, όσο και στη Football League, και όλα αυτά τα χρόνια δεν εντοπίστηκε από καμία ιατρική εξέταση, πως είχε μία ιδιαιτερότητα.

Ένα τυχαίο γεγονός και μία επικείμενη χειρουργική επέμβαση γνωστοποίησε στον Τριανταφύλλου πως διέθετε μόλις ένα νεφρό. Ενοχλήσεις στους κοιλιακούς τον έστειλαν στους ειδικούς με τις εξετάσεις πριν την επέμβαση τον περασμένο Φλεβάρη να αποκαλύπτουν το γεγονός. Ο Παύλος Δημητρίου μιλώντας τότε στην ΕΡΤ Σερρών, δεν είχε αποκαλύψει την ξαφνική είδηση που ταρακούνησε τον ποδοσφαιριστή του αλλά και την ομάδα του Παραλιμνίου, αλλά αναφέρθηκε στη συναισθηματική φόρτιση του ποδοσφαιριστή του πριν την επέμβαση. Το παιχνίδι με τη Χρυσούπολη ήταν το τελευταίο του για την περσινή κανονική περίοδο, με τους συμπαίκτες του να του αφιερώνουν τη νίκη.

«Ήταν το τελευταίο παιχνίδι του Κώστα. Του ευχόμαστε ότι καλύτερο, γιατί την επόμενη εβδομάδα μπαίνει να κάνει μια εγχείρηση. Του ευχόμαστε όλα να πάνε καλά. Από ότι φαίνεται φέτος ίσως να μην προλάβει να επανέλθει. Έχει μεγάλη ψυχή αυτό το παιδί. Όλη η ομάδα, παίκτες, προπονητές και διοίκηση του ευχόμαστε να πάνε όλα καλά».

 

Συνέχισε να κάνει κανονικά αυτό που αγαπά

Τα μαντάτα δεν άλλαξαν στο ελάχιστο τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται ο Τριανταφύλλου το πάθος του. Μετά την επέμβαση στους κοιλιακούς κατάφερε και επανήλθε την ίδια περίοδο, δηλώνοντας ετοιμοπόλεμος για τα play-off ανόδου στα οποία συμμετείχε πέρσι ο Απόλλωνας Παραλιμνίου!

Όπως δήλωσε ο ίδιος σε χθεσινή του συνέντευξη στο SDNA.gr, η ιδιαιτερότητα του δεν επέτρεψε να του σταθεί εμπόδιο, ούτε να διαφοροποιήσει το αγωνιστικό του στυλ.

«Πηγαίνω με τα χίλια στις φάσεις. Είναι του χαρακτήρα μου να μην είμαι προσεκτικός. Είναι αυτό που λέμε πως δεν το έχω να είμαι προσεκτικός».

Η αγάπη και το πάθος του για τη στρογγυλή θεά, δεν θα μπορούσαν να ελαττωθούν στο ελάχιστο, ακόμα και απ’  την έλλειψη ενός νεφρού…

Share it