Search

Πρώτοι βαθμοί για Εθνικό που επικράτησε στο θρακιώτικο ντέρμπι του Κοσμίου!

Την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής πανηγύρισε ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης επικρατώντας 2-0 του ΠΑΟΚ Κοσμίου, στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής.

Στο στάδιο «Φώτης Κοσμάς» της Αλεξανδρούπολης Εθνικός και Κόσμιο τέθηκαν αντιμέτωποι, με την ομάδα του Έβρου να «καίγεται» για νίκη μετά από το 0/4 στις πρώτες 4 αγωνιστικές.

Η πρώτη καλή φάση στην αναμέτρηση ήταν για τον ΠΑΟΚ Κοσμίου, όταν ο Μαυράκης έφυγε μετά από αντεπίθεση σε τετ α τετ αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Αρβανίτη. Ένα λεπτό μετά διαδραματίστηκε η φάση που έπαιξε μεγάλο ρόλο στην εξέλιξη του ματς. Η ομάδα της Ροδόπης έμεινε με 10 παίκτες όταν αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Δημοσθένους για χτύπημα εκτός φάσης στον Γκαϊδατζή. Η μπάλα στήθηκε για εκτέλεση φάουλ και ο Λίτσιος με ένα πολύ όμορφο σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Στο 45′ πανέμορφη συνεργασία των παικτών του Εθνικού, ένα-δύο Γκαϊδατζή & Πατσιώρα, με το σουτ του τελευταίου να αποκρούεται από τον Δεληγιάννη.

Το β’ μέρος ξεκίνησε με αλλαγή για τον ΠΑΟΚ και με τον Πατσιώρα να χάνει ευκαιρία στο 57′ για δεύτερο τέρμα, αλλά ο γκολκίπερ του Κοσμίου απέκρουσε και πάλι. Στο 68′ ο Καρακασίδης που είχε περάσει ως αλλαγή προσπάθησε να κρεμάσει τον Δεληγιάννη αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Δέκα λεπτά αργότερα, ο Γκαβανόζης θα σουτάρει λίγο άουτ μέσα από την περιοχή, ενώ στο 83′ θα έρθει το 2-0. Μετά από εξαιρετική συνεργασία και ασίστ του Γκαϊδατζή ο Καρακασίδης θα πλασάρει εύστοχα για το τελικό σκορ. Δύο λεπτά μετά απίθανη ευκαιρία με Γκαβανόζη για την ομάδα του Σάκη Παπαράδη, με τον παίκτη του Εθνικού να μην μπορεί να σκοράρει από πολύ κοντινή απόσταση. Η αναμέτρηση θα ολοκληρωθεί με χαμένο πέναλτι για το Κόσμιο. Ο Βουλγαρίδης ανατράπηκε από τον Πεταλωτή, το εκτέλεσε ο ίδιος, αλλά έστειλε τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Αρβανίτη.

Συνθέσεις:

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Παπαράδης): Αρβανίτης, Πεταλωτής, Μαλτέζος (88′ Κολονέρος), Λίτσιος, Τσαπάνης, Γκουντενούδης (75′ Τσαχιρίδης), Γκαβανόζης, Πατσιώρας, Γκαϊδατζής, Δεδελούδης (65′ Λυμπέρης), Σιδηρόπουλος Σ. (89′ Καρακασίδης).

ΠΑΟΚ ΚΟΣΜΙΟΥ (Αϊβάζης): Δεληγιάννης, Νάνος (63′ Τζατζανάς), Τριάντος, Δημοσθένους, Ζαγγουλός, Πλασταράς, Στοΐνοβιτς (70′ Ζαχτσόγλου), Χατζητολούση, Μαυράκης (80′ Βουλγαρίδης), Κυριακόπουλος, Ρουμπιές (46′ Κρασιούνας).

 

Share it