Search

Στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. για το προσφυγικό οι αστυνομικοί της Ροδόπης

Με το μεταναστευτικό – προσφυγικό να δημιουργεί νέα δεδομένα στην αστυνόμευση στο νομό Ροδόπης, στον αρχηγό της ΕΛΑΣ με μοναδικό θέμα στην ατζέντα συζήτησης το παραπάνω βρέθηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης Βασίλειος Κραββαρίτης. Ο κος  Κραββαρίτης συμμετείχε σε διευρυμένη συνάντηση που είχαν με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγο Αριστείδη Ανδρικόπουλο στις 23/10/2018, το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων και οι πρόεδροι τεσσάρων Πρωτοβαθμίων Ενώσεων.

Σε αυτήν έθεσαν υπόψη του τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες και οι αστυνομικοί, εξαιτίας της συνεχιζόμενης εμπλοκής της Ελληνικής Αστυνομίας στη διαχείριση του μεταναστευτικού – προσφυγικού.

Ειδικότερα, στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γρηγόριος Γερακαράκος, ο πρόεδρος του ΔΣ Χρήστος Μαυραγάνης, το μέλος της Ε.Γ. Σταυρούλα Τζατζανά (πρώην πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης), και οι πρόεδροι των Ενώσεων, Αθήνας Δημοσθένης Πάκος, Θεσσαλονίκης Θεόδωρος Τσαιρίδης, Ορεστιάδας Ηλίας Ακίδης και Ροδόπης Βασίλειος Κραββαρίτης.

Στον αρχηγό της Αστυνομίας τέθηκαν ειδικότερα τα προβλήματα που έχουν καταγραφεί από τις Ενώσεις και την Ομοσπονδία όσον αφορά τη μη τήρηση των προβλεπομένων από την ισχύουσα νομοθεσία για την υγιεινή και ασφάλεια των αστυνομικών, καθώς και για την καταστρατήγηση του χρόνου εργασίας τους.

Τονίστηκε δε με έμφαση ότι, πέρα από τις διαταγές που εκδίδονται για θέματα αστυνόμευσης κλπ, πρέπει να εκδοθεί και μια διαταγή του Αρχηγείου που θα εξασφαλίζει την απαρέγκλιτη τήρηση των διατάξεων για τα εργασιακά δικαιώματα των αστυνομικών, αλλά και τον πειθαρχικό έλεγχο των διοικητών εκείνων που δεν συμμορφώνονται με αυτές.

Με το μεταναστευτικό – προσφυγικό να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του σχεδίου αστυνόμευσης της περιοχής μας η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης έχει αναδείξει με διαμαρτυρίες της, την ανάγκη ενίσχυσης με ανθρώπινο δυναμικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης. Έχει προβάλλει ως κυρίαρχο αίτημα την ενίσχυση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης με ικανό αριθμό (τουλάχιστον 50) αστυνομικών στο πλαίσιο του ενεργού προγράμματος για την διαχείριση της παράτυπης μετανάστευσης (Ασπίδα), με το ίδιο σκεπτικό που ενισχύονται άλλες Αστυνομικές Διευθύνσεις της χώρας.

Το φαινόμενο της μετανάστευσης δεν είναι πρόσκαιρο, κατέθεταν την εμπειρία τους οι αστυνομικοί της Ροδόπης σε διαμαρτυρία τους έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο Κομοτηνής τον Μάιο του 2018, προβλέποντας την αύξηση των μεταναστευτικών ροών.

Η πραγματικότητα τους δικαιώνει καθώς σήμερα στο νομό Ροδόπης μεγάλος αριθμός αστυνομικών διατίθεται στη διαχείρισή του. Φαινόμενα με καταδιώξεις οχημάτων ακόμη και στο κέντρο της  πόλης, συλλήψεις μεταναστών σε ΚΤΕΛ και σταθμό τρένων ή πεζών γύρω από την πόλη, είναι πλέον πολύ συχνά.

Πηγή: Xronos.gr

Share it