Search

Διακρίθηκε στις Σέρρες ο Ιππικός Όμιλος Αλεξανδρούπολης!

Αναπτύσσεται και εξελίσσεται διαρκώς ο Ιππικός Όμιλος Αλεξανδρούπολης, ξεκινώντας σιγά σιγά να έχει επιτυχίες στο ενεργητικό του.

Στους αγώνες TRM Τουρνουά Ανάπτυξης Ιππικής Δεξιοτεχνίας 2018 που διεξήχθη την Κυριακή 21/10 στο Νέο Σκοπό Σερρών ο Αλεξανδρουπολίτης αθλητής Γιώργος Τοκαλατσίδης πραγματοποίησε μια πολύ δυναμική εμφάνιση, καταλαμβάνοντας την 4η θέση, η οποία εξασφάλισε την βράβευση του ίππου του.

Ο Εβρίτης ιππέας συγκαταλέγεται στην πρώτη φουρνιά του Ιππικού Ομίλου της πρωτεύουσας του Έβρου και συνεπώς πρόκειται για μία από τις πρώτες συμμετοχές του Έβρου στο άθλημα της ιππασίας.

Το δελτίο τύπου του Ομίλου:

Ένα μεγάλο μπράβο για την υπέροχη εμφάνιση του Τοκαλατσίδη Γιώργου,αθλητή ιππασίας από την Αλεξανδρούπολη, στους αγώνες ΤRM Τουρνουά Ανάπτυξης 2018 Ιππικής Δεξιοτεχνίας, που διοργάνωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας και το Κέντρο Θεραπευτικής Ιππασίας Σερρών και πραγματοποιήθηκαν στις 21/10 στις εγκαταστάσεις του ΚΕΘΙΣ στο Νέο Σκοπό.

Το άθλημα της Ιππικής Δεξιοτεχνίας είναι ένα απτά Ολυμπιακά αθλήματα. Ο ιππέας ή η αμαζόνα με διακριτικές κινήσεις κατευθύνουν το άλογο στο να εκτελέσει ένα σύνολο ασκήσεων ακριβείας και αρμονίας στο βάδην, τροχάδην και καλπασμό μέσα σε συγκεκριμένο αγωνιστικό χώρο 60×20, με άμμο. Η βαθμολόγηση γίνεται από κριτές που αξιολογούν το επίπεδο και την αρτιότητα εκτέλεσης ασκήσεων σε συνδυασμό με την αρμονία κινήσεων αθλητή και αλόγου. Νικητής είναι ο αθλητής που θα συγκεντρώσει το μεγαλύτερο ποσοστό.

Στον αγώνα συμμετείχαν 8 αθλητές από διάφορους ιππικούς ομίλους της Ελλάδας και ο αθλητής του Ιππικού Ομίλου Αλεξανδρούπολης Τοκαλατσίδης Γιώργος συμμετείχε για πρώτη φορά σε αγώνες ιππασίας καταλαμβάνοντας την 4η θέση κατορθώνοντας να είναι μέσα στην εξάδα και να βραβευτεί ο ίππος του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιώργος Τοκαλατσίδης είναι από τους πρώτους αθλητές ιππασίας που βγαίνουν από τον Ιππικό όμιλο Αλεξανδρούπολης και κατά συνέπεια από τις πρώτες συμμετοχές που έχει ο Έβρος και η Θράκη στο άθλημα της Ιππασίας. Ευχόμαστε να ακολουθήσουν ακόμα περισσότεροι αθλητές που θα εκπροσωπήσουν τον τόπο μας σε αυτό το υπέροχο άθλημα.

Share it