Search

Ίλιτς: «Θέλω αυτά που δεν κατάφερα ως παίκτης, να τα πετύχω ως προπονητής»

Στο μικρόφωνο του SportsAddict.gr μίλησε μετά το τέλος του αγώνα ανάμεσα στην ΑΕ Κομοτηνής και τον ΠΑΟΚ ο Τσέντομιρ Ίλιτς.

Ο άλλοτε παίκτης του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, πλέον άμεσος συνεργάτης του προπονητή του «δικεφάλου» Σέρτζιο Στάνκου, αναφέρθηκε στην αναμέτρηση, αλλά και στα νέα του καθήκοντα.

«Η Κομοτηνή ήταν πολύ μαχητική σήμερα και πιστεύω ότι στο γήπεδο της με τον κόσμο της μπορεί να «χτυπήσει» και άλλα ματς και να πάρει βαθμούς. Εμείς μετά το ευρωπαϊκό ματς στην Ουγγαρία που τα δώσαμε όλα, ίσως να παραβλέψαμε αυτό το παιχνίδι, μπήκαμε λίγο αργά και δίκαια η Α.Ε.Κ. πήρε τα δύο σετ», τόνισε ο Ίλιτς για το αγωνιστικό κομμάτι.

«Το βόλεϊ είναι η ζωή μου. Ότι δεν κατάφερα ως παίκτης, θέλω να το πετύχω ως προπονητής»

Ερωτώμενος για την αποχώρηση του από την ενεργό δράση και την έναρξη ενασχόλησης του με την προπονητική ο Σέρβος κόουτς σχολίασε:

«Φέτος το καλοκαίρι αποφάσισα να ξεκινήσω να ασχολούμαι με την προπονητική. Δεν το είχα έτσι ακριβώς στο μυαλό μου, δεν περίμενα δηλαδή να αρχίσω τόσο νωρίς, αλλά έγινε η πρόταση από τον ΠΑΟΚ και ήθελα να το εκμεταλλευτώ γιατί το βόλεϊ είναι η ζωή μου. Θέλω να πετύχω σε αυτό τον χώρο. Μαζί με άλλους παράγοντες, προχώρησα σε αυτή την απόφαση. 

Αυτό που δεν έχω πετύχει ως παίκτης, θέλω να το καταφέρω ως προπονητής. Έχω ως στόχο να πετύχω στο άθλημα που αγαπώ και δεν βλέπω το βόλεϊ ως μέσον για να φτάσω σε κάτι».

Ο Ίλιτς στα 30 του χρόνια, αρχίζει την προπονητική του καριέρα με έναν τρόπο που θα ζήλευαν πολλοί. Το μέλλον θα δείξει το τι μπορεί να πετύχει, αλλά το σίγουρο είναι ότι η αρχή είναι εξαιρετική. Μένει να δούμε αν στην περίπτωση του ισχύσει η φράση «η αρχή είναι το ήμισυ του παντός»…

Share it