Search

Απο διαιτητής στα γήπεδα της ΕΠΣ Ξάνθης έτοιμος για Ευρωπαϊκό ντεμπούτο σε αγώνα Champions League ο Θανάσης Τζήλος!

Ποιος να του το έλεγε όταν το 2002 αποφοιτούσε απο την Σχολή διαιτησίας της ΕΠΣ Ξάνθης, πως 16 χρόνια μετά θα ερχόταν η στιγμή για το ντεμπούτο του σε αγώνα του Champions League και ποιο συγκεκριμένα στο παιχνίδι της Ρόμα με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Ο Λαρισαίος Θανάσης Τζήλος στα 35 του ποια, είναι απόφοιτος του Πολυτεχνείου Ξάνθης και απο το 2015-2016 διαιτητής Super League. Το ταξίδι του Τζήλου, που προέρχεται απο διαιτητική οικογένεια, ξεκίνησε το 2002 όταν αποφοίτησε απο την Σχολή διαιτησίας της ΕΠΣ Ξάνθης , με την πρώτη μεγάλη στιγμή να έρχεται το 2005 με την άνοδο του στην Δ’ Εθνική. Δύο χρόνια αργότερα ο Τζήλος έχοντας εντυπωσιακές εμφανίσεις κερδίζοντας παράλληλα την άνοδο του στην Γ’ Εθνική αναδεικνύεται ο τρίτος καλύτερος διαιτητής της κατηγορίας! Απο το 2009 όταν και αποχώρησε απο την Ξάνθη ολοκληρώνοντας τις σπουδές του ο Τζήλος επέστρεψε στα πάτρια εδάφη και την ΕΠΣ Λάρισας.

Το 2011 ήρθε η άνοδος στην Football League, και μετά απο 4 χρόνια στην δεύτερη τη τάξει κατηγορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου ο ύψους 1,90 ρέφερι ανέβηκε στην Super League αποτελώντας τα τελευταία χρόνια μια απο τις ποιο σταθερές σφυρίχτρες της κατηγορίες με εξαιρετικές σαιζόν. Άλλωστε για αυτό το λόγο το καλοκαίρι επελέγη ως υποψήφιος για διεθνής διαιτητής, έχοντας μάλιστα την ευκαιρία το βράδυ της Τρίτης να πατήσει το πόδι του στο Ολίμπικο της Ρώμης για το πρώτο του Ευρωπαϊκό ματς.

Όχι ως πρώτος μια και ακόμη είναι σε αρχικό στάδιο στο νέο κομμάτι της καριέρας του, αλλά ως επιπρόσθετος του Τάσου Σιδηρόπουλου. Βοηθοί θα είναι οι Πολυχρόνης Κωσταράς και Λάζαρος Δημητριάδης, μαζί με την Τζήλο επιπρόσθετος θα είναι ο Τάσος Παπαπέτρου ενώ τέταρτος θα είναι ο Δαμιανός Ευθυμιάδης.

Share it