Search

Διπλό επί της ΑΕΚ Έβρου και κορυφή για Ιπποκράτη (photos)

Τη δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα πέτυχε ο Ιπποκράτης Αλεξ/πολης επικρατώντας 2-0 της ΑΕΚ Έβρου στο στάδιο «Φώτης Κοσμάς» και ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας όπου και συγκατοικεί με την Θράκη Φερών.

Σε μία ηλιόλουστη μέρα, κατάλληλη για ποδόσφαιρο, η ΑΕΚ υποδέχθηκε τον Ιπποκράτη, σε ένα ματς με καλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες. Η ομάδα του Βασίλη Τσιομλεκίδη ήταν αυτή που δημιούργησε περισσότερες ευκαιρίες και θα μπορούσε να πετύχει και άλλα γκολ, όμως και οι γηπεδούχοι είχαν τις δικές τους στιγμές.

Οι «γιατροί» μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι και απείλησαν μόλις στο 6ο λεπτό με τον Κωνσταντινίδη να μην μπορεί να νικήσει στο τετ α τετ τον Δογάνη. Δέκα λεπτά αργότερα ο Μαμρικισβίλι έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή, αλλά το σουτ που δοκίμασε το μπλόκαρε ο γκολκίπερ των «κιτρινόμαυρων». Στο 18′ η ΑΕΚ είχε την πρώτη της σημαντική ευκαιρία στην αναμέτρηση, με τον Αγγελακάκη να σουτάρει από πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή, αλλά η μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ. Στο 37′ ο Ιπποκράτης θα πάρει προβάδισμα στο σκορ χάρη σε κεφαλιά του Δούπα μετά από εκτέλεση κόρνερ.

Στο β’ μέρος οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι, δημιούργησαν νέες ευκαιρίες και δίκαια έφτασαν σε δεύτερο γκολ. Στο 63′ μετά από εκτέλεση φάουλ, ο κεντρικός αμυντικός Μπαρμπαγιάννης βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά το πλασέ του εξουδετερώθηκε από τον πορτιέρο της «Ένωσης». Πριν περάσει ένα λεπτό από την φάση αυτή, ο Σταθάκης θα τραντάξει με σουτ το οριζόντιο δοκάρι. Στο 71′ ο Μακιτσιάν θα χάσει μία ακόμα σπουδαία ευκαιρία, με τον Δογάνη που ήταν σε εξαιρετική μέρα να του λέει «όχι» σε σουτ από κοντά. Το δεύτερο τέρμα για τους «ερυθρόλευκους» θα καταφέρει τελικά να το πετύχει ο Σταθάκης από την άσπρη βούλα, μετά από πέναλτι που κέρδισε ο Μάζης στο 83′. Δύο λεπτά αργότερα στην τελευταία καλή φάση στο παιχνίδι, ο Πεκιαρίδης που πέρασε ως αλλαγή δεν θα μπορέσει να σκοράρει σε τετ α τετ.

Συνθέσεις:

ΑΕΚ Έβρου (Μ. Ζιώγας): Δογάνης, Κουνγκούλι, Καπουκράνης (57′ Μοβισιάν), Μπουρουτζής, Κατσακίδης, Χλωρίδης, Καλυμνιός, Αγγελακάκης, Καλομπρατσίδης (78′ Πεκιαρίδης), Τρανόπουλος (67′ Πολυχρονίδης), Τσιριγώτης.

Ιπποκράτης Αλεξ/πολης (Β. Τσιομλεκίδης): Στεφανίδης Α., Καρασερίδης (67′ Μάζης), Μουχτάρης (58′ Ράλλης), Δούπας, Μαμρικισβίλι, Στεφανίδης Κ., Μακιτσιάν (87′ Μπουρμάς), Στεφανίδης Η. (81′ Γαλανός), Μπαρμπαγιάννης, Κωνσταντινίδης, Σταθάκης.

Διαιτητής: Σουβαράς – Βοηθοί: Ουζουνίδης, Σταφυλάς

Δείτε φωτογραφίες εδώ!

 

Share it