Search

Με πρωταγωνιστές τους Πασχαλάκη και Πρίγιοβιτς και μοιραίο τον Γιουνές, ο ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου πήρε ακόμα ένα ντέρμπι και παρέμεινε στην κορυφή!

Τίποτα δεν φαίνεται να σταματά την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, με τον ΠΑΟΚ να περνά και απ’  την έδρα του Άρη με 1-2, παρόλο που βρέθηκε πίσω στο σκορ απ’  το γκολ του Γκαρσία! Ο δικέφαλος του βορρά με δύο γκολ του Πρίγιοβιτς και με τον Πασχαλάκη να αποκρούει πέναλντι, έκανε το 7 στα 7, παίρνοντας ακόμη μία νίκη σε ντέρμπι, έχοντας στο πλευρό του ικανότητα και τύχη.

Το παιχνίδι που περίμενε πως και πως η Θεσσαλονίκη εδώ και χρόνια με την περιπέτεια του Άρη στις μικρότερες κατηγορίες, άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς για τους γηπεδούχους. Ο Ματέο Γκαρσία μόλις στο 2′ με εκπληκτικό σουτ νίκησε τον Πασχαλάκη βάζοντας φωτιά στο “Κλεάνθης Βικελίδης”. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να απαντήσει στο 27′, αλλά ο Κουέστα είπε “όχι” σε Πρίγιοβιτς και Πέλκα στο 27, σε φάση που ήρθ απ’ το μοναδικό ίσως μεγάλο λάθος του Σιώπη, που είχε πολύ καλή παρουσία. Ό,τι δεν κατάφερε ο Σέρβος επιθετικός του ΠΑΟΚ στο 27′ το έκανε 8 λεπτά αργότερα απ’  την άσπρη βούλα. Ικανός εκτελεστής απ’ τα 11 βήματα ο Πρίγιοβιτς δεν λάθεψε, έκανε το 1-1 και έστειλε τις δύο ομάδες ισόπαλες στα αποδυτήρια.

Ακόμη καλύτερο ρυθμό και περισσότερες ευκαιρίες είχε το δεύτερο ημίχρονο. Οι περισσότερες ανήκαν στον Άρη με τον Ντιγκινί να είναι πολύ δραστήριος, αλλά να αδυνατεί στην τελική προσπάθεια να νικήσει τον Πασχαλάκη. Στο 49 οι άλλοτε συμπαίκτες στον Πανθρακικό ήταν οι πρωταγωνιστές, με τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ να είναι ο νικητής στην μονομαχία με τον επιθετικό του Άρη. Ίδιος ήταν ο νικητής και στη μονομαχία Γιουνές-Πασχαλάκης, με τον δεύτερο να κρατά όρθιο τον ΠΑΟΚ αποκρούοντας το πέναλντι του πρώην επιθετικού της Ξάνθης στο 66′. Παρά το χαμένο πέναλντι ο Άρης συνέχιζε να ψάχνει το γκολ, με τον Λουτσέσκου να επιδιώκει το ίδιο για την ομάδα, περνώντας στον αγωνιστικό χώρο τον Ουάρντα και τον Ελ Καντουρί στο 46 και το 62 και να ετοιμάζει τον Καρέλη. Η τριπλέτα αυτή ήταν τρόπον τινά η πρωταγωνίστρια. Οι δύο πρώτοι συνεργάστηκαν στο 84ο λεπτό, με τον Πρίγιοβιτς να εκτελεί τον κουέστα και να βάζει σε ρόλο οδηγού σε καθοριστικότατο σημείο τον ΠΑΟΚ! Πως “κολλάει”  σ’  αυτήν την εξίσωση ο Καρέλης; Ήταν έτοιμος να περάσει στο ματς στη θέση του πρίγιοβιτς, πριν αυτός σκοράρει, αλλά ο Ιταλός ρέφερι, Ντανιέλε Ντόβερι, δεν επέτρεψε να γίνει η αλλαγή, κάτι που αποδείχτηκε καθοριστικό για την ιστορία του ματς, αφού ο Πρίγιοβιτς ήταν αυτός που έκρινε την αναμέτρηση.

Ο ΠΑΟΚ έφυγε ατσαλάκωτος απ’ το μεγάλο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, με τον ΠΑΟΚ να έχει απίστευτη αυτοπεποίθηση, αφού έβγαλε ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα κάνοντας το απόλυτο, κερδίζοντας τρία ντέρμπι (τα δύο εκτός), χωρίς να πιάσει μάλιστα υψηλά επίπεδα απόδοσης. Ήδη πριν φύγει ο Οκτώβρης, εξάλειψε το -2 και είναι το μεγάλο φαβορί για το πρωτάθλημα

 

Οι συνθέσεις:

Άρης (Πάκο Ερέρα): Κουέστα, Βαλεριάνος, Τζανακάκης, Βέλεθ (24’ Σόουζα), Μαβράι, Σιώπης, Μπάσα (54’ Ματίγια), Γκαρσία, Γκάμα, Ντιγκινί, Γιουνές (71’ Ναζλίδης)

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Βέρνμπλουμ, Κάνιας, Ζαμπά (46’ Ουάρντα), Πέλκας (62’ Ελ Καντουρί), Μπίσεσβαρ, Πρίγιοβιτς (85’ Καρέλης)

Share it