Search

Ήττα από το Πανόραμα για τους βελτιωμένους Κύκλωπες

Αδίκησαν τον εαυτό τους οι Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης στον δεύτερο αγώνα τους για την Α1 χάντμπολ γυναικών. Ηττήθηκαν από το Πανόραμα 17-23 στο κλειστό γυμναστήριο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος», ωστόσο θα μπορούσαν να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο.

Η ομάδα του Έβρου ήταν καλή στο πρώτο μέρος του αγώνα, και αντιμετώπισε σαν ίση προς ίση την πιο έμπειρη αντίπαλό της. Ωστόσο, το επιθετικό «μπλακ άουτ» του δεύτερου ημιχρόνου και τα αβίαστα λάθη μαζί με τις εξαιρετικές επεμβάσεις της τερματοφύλακα του Πανοράματος, ήταν οι κύριοι παράγοντες που έγειραν την πλάστιγγα υπέρ των φιλοξενουμένων.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν την αναμέτρηση συμβαδίζοντας στο σκορ. Το Πανόραμα κατάφερε να πάρει μια ελαφριά διαφορά τριών τερμάτων, ωστόσο με καλή άμυνα και αντεπιθέσεις με εκφραστή τους την Νικόλοβα, οι Κύκλωπες, όχι μόνο έφτασαν στην ισοφάριση, αλλά κατάφεραν να πάρουν και το προβάδισμα στο σκορ. Τελικά, το σκορ ημιχρόνου 12-12 διαμορφώθηκε με ένα μακρινό σουτ των Κυκλώπων στην εκπνοή των 30 λεπτών, εν μέσω πανηγυρισμών.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, η ομάδα της Αλεξανδρούπολης, προσπάθησε να μπει δυνατά και να «τρέξει» τις αντιπάλους της. Και ενώ τα πρώτα λεπτά κύλησαν χωρίς, καμία από τις δύο να ξεφύγει στο σκορ με διαφορά, ένα ξέσπασμα από την πλευρά του Πανοράματος σε συνδυασμό με συνεχόμενες δίλεπτες που δέχθηκαν οι Κύκλωπες έφεραν το 17-20.

Τα κορίτσια του Άκη Χαραλαμπίδη προσπάθησαν με διάφορους τρόπους να αντιδράσουν αλλά έπεσαν πάνω σε μια εντυπωσιακή Λιούπκα Μπελμέζοβα που έσωσε την εστία της από βέβαιες παραβιάσεις. Στα τελευταία δύο λεπτά, όπως ήταν λογικό οι Κύκλωπες πίεζαν σε όλο το γήπεδο και αυτό έδωσε τη δυνατότητα στις παίκτριες της αντίπαλης ομάδας να πετύχουν κάποια εύκολα τέρματα.

Οι δυο ομάδες δέχθηκαν από μια κόκκινη κάρτα που έφερε αποβολές για τις Χωρινού και Δημητρακοπούλου.

Τα πεντάλεπτα: 2-2, 3-4, 6-6, 9-9, 9-12, 12-12 (ημχ.) 14-14, 15-17, 17-20, 17-21, 17-23

Δίλεπτα: 9-9, Πέναλτι: 4/4-3/3, Κόκκινη κάρτα: Χωρινού 51.00 (τρία δίλεπτα), Δημητρακοπούλου 56.13 (τρία δίλεπτα)

ΚΥΚΛΩΠΕΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Ευρυπίδης Χαραλαμπίδης): Μπαλασούδη, Χαριτίδου, Σμαρλαμάκη 2, Νικόλοβα 5, Σαββαλάκη Α. 2, Σαββαλάκη Δ. 1, Παρασκάκη, Λαμπροπούλου, Λαμπίδη, Σιαρβαρλή, Χωρινού 4, Καλαϊτζή – Δελήα, Σολακούδη 3, Βαρσάμη.

HONDA ΠΑΝΟΡΑΜΑ (Τριαντάφυλλος Χριστοδουλίδης): Μπελμέζοβα, Χαριτάκη, Αργυροπούλου 5, Ιωαννίδου, Χριστοδουλίδου, Καραβέλη 4, Αναστασιάδου 1, Αμανατίδου 5, Μεντεσίδου 4, Δημητρακοπούλου, Κυρικλίδου 3, Τσερέπη 1, Σεβδίλη, Αλυγιζάκη, Παπαδοπούλου, Α. Παπαδοπούλου Γ.

Διαιτητές: Παρασκευούδης-Ουζούνης

Share it