Search

Έφερε το ματς στα μέτρα του και κατέκτησε την πρώτη του νίκη ο ΠΑΟΚ Κοσμίου! (+pics)

Την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατέκτησε ο ΠΑΟΚ Κοσμίου που επικράτησε με 2-0 της ΑΕ Καλαμπακίου στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής!

Σε ένα ματς που δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας και είχε πολλές διακοπές, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να διατηρήσουν το προβάδισμα που απέκτησαν από νωρίς, μέχρι τέλους. Η ομάδα του Σάββα Αϊβάζη πήγε το ματς στον ρυθμό που ήθελε, το έφερε στα μέτρα της και ειδικά όταν απέκτησε και το αριθμητικό πλεονέκτημα ήταν αδύνατο να μην κερδίσει. Από την άλλη η ΑΕ Καλαμπακίου, έδειξε να επηρεάζεται ψυχολογικά μετά το δεύτερο τέρμα που δέχθηκε, ενώ ειδικά στο δεύτερο μέρος, υπήρχε και αρκετός εκνευρισμός στο παιχνίδι της, εξ αιτίας και των πολλών διακοπών στην αναμέτρηση. Σε τελική ανάλυση οι ασπρόμαυροι κατέκτησαν ένα σημαντικότατο τρίποντο, το οποίο θα τους δώσει και ψυχολογική ώθηση για την συνέχεια, ενώ από την άλλη οι Δραμινοί έμειναν στον έναν βαθμό και χαμηλά στην κατάταξη.

Το Κόσμιο προηγήθηκε μόλις στο 9ο λεπτό. Οι γηπεδούχοι βγήκαν στην αντεπίθεση, ο Μαυράκης από τα αριστερά έβγαλε την σέντρα στο ύψος του πέναλτι και ο Κυριακόπουλος πλάσαρε σωστά για το 1-0. Στο 20′ μετά το κόρνερ του Στοίνοβιτς, ο Κελετζής δεν μπλόκαρε σταθερά, με την μπάλα να παίρνει τροχιά προς τα δίχτυα και τον Θεοδοσιάδη να απομακρύνει πάνω στην γραμμή. Στο 23′ και το 30′ οι εκτελέσεις φάουλ των Μαυροβασίλη και Καλαϊτζίδη δεν βρήκαν στόχο, στις πρώτες απειλητικές προσπάθειες των φιλοξενούμενων. Στο 31′ οι γηπεδούχοι σε μαι φάση καρμπόν με αυτή του 9ου λεπτού, βρήκαν και δεύτερο τέρμα, με τον Στοίνοβιτς να μοιράζει στον Κυριακόπουλο, ο οποίος έγινε δημιουργός και τον Ξενάκη να τελειώνει ιδανικά την φάση για το 2-0.

Στο 51′ το φάουλ του Μαυράκη έφυγε πάνω από τα δοκάρια, στο 59′ το σουτ του Στοίνοβιτς πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι, ενώ στο 70′ οι φιλοξενούμενοι έμειναν με παίκτη λιγότερο, λόγω της απευθείας κόκκινης που αντίκρισε ο Κωνσταντινίδης για επικίνδυνο μαρκάρισμα στον Στοίνοβιτς. Στο 79′ το σουτ του Ντόβα έφυγε άουτ και στο 90+8′ ο Κελετζής απόκρουσε σε κόρνερ το συρτό σουτ του Χατζητουλούση. Τέλος να συμπληρώσουμε πως η ΑΕ Καλαμπακίου διαμαρτυρήθηκε αρκετές φορές προς τον ρέφερι του αγώνα, ζητώντας μεταξύ άλλων δύο πέναλτι, σε δύο αμφισβηούμενες φάσεις, με χαρακτηιστικότερη αυτή του μαρκαρίσματος του Πλασταρά στον Τζιβανάκη στο τελευταίο μισό του δευτέρου μέρους.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Τσοπουλίδης που είχε για βοηθούς τους Εμπλιούκ και Κηλικιώτη, του συνδέσμου Ξάνθης.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ Κοσμίου (Αϊβάζης): Δεληγιάννης, Νάνος (85′ Φιλιππίδης), Τριαντός, Δημοσθένους, Ζάγγουλος, Πλασταράς, Στοΐνοβιτς (75′ Τζατζανάς), Χατζητουλούσης, Μαυράκης, Κυριακόπουλος (62′ Ρουμπιές), Ξενάκης (87′ Ταχτσόγλου).

ΑΕ Καλαμπακίου (Χατζηκυριάκου): Κελετζής, Θεοδοσιάδης, Ντόβας, Κλογκέρι, Τσερκέζος, Κυσσίδης (57′ Κωνσταντινίδης), Παυλίδης, Βασιλειάδης, Στάικος (57′ Τζιβανάκης), Μαυροβασίλης (80′ Μίτρε), Καλαϊτζίδης (80′ Ράντο).

Share it