Search

Ένα 5λεπτο στο τέλος του ημιχρόνου, υποχρέωσε τον Άρη Αβάτου στην πρώτη του ήττα

Μέχρι σήμερα το απόγευμα ο Άρης Αβάτου δεν είχε δεχτεί ούτε γκολ στο πρωτάθλημα. Τις τρεις πρώτες αγωνιστικές η άμυνα “μπετόν” ήταν απ’ τα δυνατά σημεία των κιτρινόμαυρων και ένας απ’  τους λόγους της πολύ καλής παρουσίας του. Το σερί του Αμουτζάκη δίχως να δεχτεί γκολ τελείωσε στην Χρυσούπολη, στην φάση που καθόρισε και την ιστορία της αναμέτρησης! Γκολ φάουλ ο Χαριτωνίδης, κόκκινη ο Μίλλερ και κάπως έτσι η πλάστιγγα έγειρε υπέρ των γηπεδούχων. Τελικό σκορ 3-0.

Μέχρι την κομβική φάση του 40ού λεπτού ο Άρης Αβάτου έβγαζε στο τερέν όλα εκείνα τα στοιχεία  που τον χαρακτηρίζουν. Καλή ανασταλτική λειτουργία, σωστή κυκλοφορία της μπάλας, αλλά και φαρμακερές αντεπιθέσεις. Σε μία απ’  αυτές, πολύ νωρίς (στο 5ο λεπτό) ο Σιχλιμοίρης βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ απέναντι στον Ρίζο, αλλά αστόχησε. Η Πέρνη απάντησε στις ευκαιρίες με το καλό σουτ του Γεωργιάδη στο 13 που έφυγε άουτ. Ο Σιχλιμοίρης στο 22 είχε  ακόμα μια καλή στιγμή, αλλά δεν βρήκε στόχο με το κεφάλι με το Άβατο να πιο απειλητικό μέχρι το 30.

Στο διάστημα 38-40 έγιναν οι δύο φάσεις που καθόρισαν το ματς. Μία μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του Αβάτου, προκάλεσε μεγάλο ρήγμα με τον Μίλλερ να κάνει το φάουλ ως τελευταίος παίκτης για να ανακόψει την μεγάλη ευκαιρία του Κεραυνού Πέρνης να ανοίξει το σκορ. Ο Σιδηρόπουλος απ’ τον Έβρο χωρίς δεύτερη σκέψη έστειλε τον αμυντικό του Αβάτου στα αποδυτήρια. Ο Χαριτωνίδης ανέλαβε την εκτέλεση του φάουλ, σημάδεψε σωστά, νίκησε τον Αμουτζάκη και έκανε το 1-0 για τον Κεραυνό Πέρνης, σκοράροντας απέναντι στην πρώην ομάδα του. Το εφιαλτικό τελείωμα του πρώτου μέρους, ολοκληρώθηκε με γκολ στηντελευταία φάση, απ’ τον Χατζηκυριάκου.

Στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Γιώργου Μαραντά είχε να ανέβει έναν Γολγοθά με δύο γκολ στην πλάτη και΄έναν παίκτη μείον. Οι όποιες, ελάχιστες, ελπίδες του Αβάτου να πάρει κάτι απ’  το παιχνίδι, έλαβαν τέλος στο 74′ με το δεύτερο γκολ του Χατζηκυριάκου στο 74′. Τέσσερα λεπτά νωρίτερα ο Χαλπέτης είχε σημαδέψει το δοκάρι του Αμουτζάκη.

Κεραυνός Πέρνης (Μαλαματάς): Ρίζος, Μπαντάνης, Μπουλγούρας, Κωνσταντάρας (15` λ.τ Καλτσάς), Λεγάτος, Τσάκωνας, Λάσπατζης, Γεωργιάδης (80` Σουκρήογλου) , Χατζηκυριάκου 65` Μαρκάκης , Κωστόπουλος Χαριτίδης 60` Χαλπέτης.

Άρης Αβάτου (Μαραντάς): Αμουτζάκης, Κούτρας, Ψεμματάς, Κουτσούμπας, Μίλλερ, Δόντσος, Βαφειάδης, Μελισσόπουλος(30′ λ.τρ. Κοτόπουλος), Γκέκας(55′ Ταχτσίδης), Σιχλοιμίρης(81′ Ζωσιμίδης), Σαρηγιαννίδης(72′ Κρασσώνης).

Share it