Search

Volley League: Τέλος ο Ηρακλής Χαλκίδας, σενάριο για play out 9ου – 10ου

Οριστική είναι όπως όλα δείχνουν η αποχώρηση του Ηρακλής Χαλκίδας από τη Volley League.

Όπως αναφέρει η σελίδα της εκπομπής «ΣΤΟ ΦΙΛΕ», η επιστολή αδυναμίας έφθασε χθες στα γραφεία της ΕΣΑΠ με την ομάδα της Χαλκίδας να μην βρίσκει τα χρήματα που χρειαζόταν για να ξεπεράσει τα προβλήματά της. Ο φάκελος που κατέθεσε στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού κρίθηκε με το …καλησπέρα ανεπαρκής και πλέον η διοίκηση της ΕΣΑΠ θα προχωρήσει την επόμενη εβδομάδα σε ανακοινώσεις. Δύο είναι τα πιθανά σενάρια:

Α. Δύο ομάδες να έχουν ρεπό κάθε αγωνιστική, να μην γίνει νέα κλήρωση και στο τέλος της χρονιάς από την διαδικασία των play out μεταξύ της 9ης και της 10ης ομάδας να πέσει η χαμένη. Συνεπώς δεν παίζει το σενάριο να πέσουν 2 προκειμένου από την επόμενη χρονιά να βρεθούμε νωρίτερα από ποτέ στο κλειστό κλαμπ των 10 ομάδων.

Β. Το δεύτερο σενάριο αναφέρει ότι αν την Δευτέρα αποφασιστεί διοικητικό συμβούλιο, αυτό θα γίνει Τρίτη ή Τετάρτη και εκεί θα εξεταστεί η περίπτωση νέας κλήρωσης. Αυτό το σενάριο, αυτή τη στιγμή, θεωρείται απίθανο ακόμη και αν ο Παναθηναϊκός πιέζει ασφυκτικά προκειμένου να μην παίξει με συνθήκες ειδικής διαχείρισης το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Οι περισσότερες ομάδες δεν θέλουν νέα κλήρωση κάτι που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στην ιστορία οποιουδήποτε πρωταθλήματος.

Το μέλλον των 8 ανέργων

Μέσα σε όλα θα πρέπει να αποφασιστεί η τύχη των 8 Ελλήνων παικτών που μετά τη διάλυση του Ηρακλή Χαλκίδας μένουν χωρίς ομάδα. Αυτοί μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου δεν έχουν το δικαίωμα να παίξουν σε ομάδα της Volleyleague. Οι 8 θα αναζητήσουν την τύχη τους σε ομάδα του Νοτίου Ομίλου της Α2, πρωτάθλημα το οποίο δεν έχει ξεκινήσει ακόμη, Από τις 15 Δεκεμβρίου και μετά όπου ανοίγει η μεταγραφική περίοδος θα μπορούν να επιστρέψουν στην κατηγορία των μεγάλων.

Share it