Search

Ο coach του Γ.Α.Σ Κομοτηνή Νεοκλής Λεμονίδης στο SportsAddict!

Λίγο πριν την έναρξη του πρωταθλήματος της Γ εθνικής, ο coach του Γ.Α.Σ Κομοτηνής κ. Νεοκλής Λεμονίδης μίλησε στο SportsAddict.gr.

Ο coach μας μίλησε για την ομάδα του, ενώ έκανε και τις δικές του προβλέψεις για την φετινή σεζόν. Να υπενθυμίσουμε πως ο Γ.Α.Σ είναι η μοναδική ομάδα της Κομοτηνής που αγωνίζεται στη Γ’ Εθνική. Ο κ. Λεμονίδης μίλησε για… όλα και απάντησε στα ερωτήματά μας.

«Η ομάδα μας φέτος είναι αρκετά καινούργια, έχουμε πολλά νέα παιδιά έχουμε κρατήσει 2 παλιούς παίκτες τον Καδήρ και τον Λεχούδη. Επέστρεψε φέτος στην ομάδα μαςς και ο Κουτσοβασίλης για να μας βοηθήσει με την εμπερία του και να κλείσει την καριέρα του στο Γ.Α.Σ και από εκεί και πέρα όλα τα παιδία είναι κάτω των 25 ετών και τα περισσότερα 20-22. Οι στόχοι μας είναι να κάνουμε μια αξιόλογη πορεία, να είμαστε ανταγωνιστικοί αλλά δε μπορώ να πώ ότι θα κοιτάξουμε ψηλά γιατι πιστεύω πως δεν είμαστε έτοιμοι ακόμα. Θέλουμε βελτίωση και πιστεύω ότι θα έρθει με τον καιρό, ειδικά όσον αφορά το θέμα της ευστοχίας».

Ποιο νομίζετε ότι είναι το πλεονέκτημα της ομάδας σας και ποιο το μειονέκτημα που θέλετε να διορθώσετε με περισσότερη δουλειά;

«Το πλεονέκτημα νομίζω είναι ότι φέτος έχω πολλά παιδία από τον πάγκο που μπορούν να βοηθήσουν, υπάρχει δηλαδή βάθος στον πάγκο. Και επίσης πιστεύω ότι άλλο ένα σημαντικό πλεονέκτημα είναι πως φέτος πολύ καλύτεροι στο σουτ σε σχέση με προηγούμενες χρονιές. Πέρυσι ήμασταν πολύ κακοί στα σουτ φέτος κοιτάξαμε να πάρουμε παίκτες οι οποίοι έιναι καλοί σουτερ. Το μειονέκτημα είναι ότι πέραν των 3 μεγάλων που έμειναν για να βοηθήσουν όλα τα άλλα τα παιδιά, αν εξαιρέσεις τον Ιορδάνογλου που πήραμε φέτος που έπαιζε πέρυσι στη Β εθνική και έιναι πολύ έμπειρος παρότι το μικρό της ηλικίας του, όλοι οι άλλοι είναι άπειροι και αυτό ίσως μας στοιχίσει σε περίπτωση που κάποιος από τους έμπειρους απουσιάσει για κάποιο διάστημα».

Προτιμάτε να συνεργάζεστε με μεγάλους ηλικιακά παίκτες και έμπειρους ή με πιο νέους που ίσως έχουν περισσότερα αθλητικά προσόντα και να μπορούν να τρέξουν περισσότερο;

«Πολύ ωραία ερώτηση. Προτιμώ να προπονώ μια ομάδα που να έχω τους παίκτες μου μέσα στο γήπεδο, που να έρχονται δηλαδή προπόνηση. Αν είναι έμπειροι αλλά δεν γυμνάζονται κανονικά δεν μου κάνουν, αλλά αν είναι μικροί και προπονούνται κανονικά και τους παντρέψουμε με τους μεγάλους θα προτιμήσω αυτό. Ουσιαστικά θέλω μια ομάδα γυμνασμένη και να την έχω μέσα στο γήπεδο γιατί νομίζω ότι με την προπόνηση όλοι διορθώνονται».

Είστε ο κύριος εκπρόσωπος της Κομοτηνής στο πρωταθλήματος της Γ’ εθνικής και ταυτόχρονα η μεγαλύτερη ομάδα της πόλης. Πιστεύετε ότι ο κόσμος θα στηρίξει την προσπάθειά σας φέτος; Τον θέλετε μαζί σας για να έχετε μια καυτή έδρα;

«Θέλουμε τον κόσμο της Κομοτηνής κοντά μας χρειαζόμαστε τη στήριξη του σε μια δύσκολη χρονιά. Γενικά ο κόσμος πρέπει να στηρίζει τις τοπικές ομάδες, ελπίζω και ο κόσμος της Ξάνθης να βοηθήσει τόσο τον Λεύκιππο όσο και την Ασπίδα γιατί θέλουμε οι ομάδες της Θράκης να παραμείνουν ψηλά».

Coach μας δώσατε πολύ καλή πάσα. Θα θέλαμε τη γνώμη σας για τις ομάδες της Θράκης, πως βλέπετε την πορεία τους στο φετινό πρωτάθλημα σ’ ένα σχετικό δύσκολο όμιλο;

«Όντως φέτος είναι ένας δύσκολος όμιλος γιατί δεν ξέρεις ποιες είναι οι αδύναμες ομάδες. Άλλες χρονιές ξεκινούσες και έλεγες ότι κάποιες ομάδες μπορείς να τις νικήσεις κάτι που φέτος δεν ισχύει γιατί όλοι είναι ισοδύναμοι. Πιστεύω ότι και οι 3 θα είμαστε στη μέση της βαθμολογίας. Δε νομίζω ότι θα κινδυνεύσει κάποιος αλλά και ούτε να κάνει το βήμα παραπάνω».

Coach ευχαριστούμε πολύ για τη κουβέντα που είχαμε. Ευχόμαστε υγεία και καλή πορεία στο Γ.Α.Σ

«Κι εγώ σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία. Να είστε καλά».

Share it