Search

“Κόκκινο” το πρώτο ξανθιώτικο ντέρμπι του παιδικού της ΕΚΑΣΑΜΑΘ

Η πρεμιέρα του παιδικού πρωταθλήματος μπάσκετ της Ε.ΚΑ.Σ.Α.ΜΑ.Θ έφερε αντιμέτωπες 2 ομάδες της Ξάνθης. Ο Λεύκιππος υποδέχτηκε την Ασπίδα στο κλειστό γήπεδο ¨Φίλιππος Αμοιρίδης¨ το περασμένο Σάββατο και κατάφερε να πάρει την πολυπόθητη νίκη με 65-59.

Ένα συναρπαστικό παιχνίδι είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν οι φίλαθλοι που βρέθηκαν στο γήπεδο μιας και οι 2 ομάδες ήταν πολύ ανταγωνιστικές καθ’ όλη τη διάρκεια του ματς. Οι 2 ομάδες μοιράστηκαν θα λέγαμε από ένα ημίχρονο η καθεμία. Στο πρώτο ημίχρονο η Ασπίδα ήταν καλύτερη και έβρισκε πιο εύκολα τις λύσεις στο καλάθι ανεβάζοντας την διαφορά ακόμα και σε διψήφιο αριθμό αλλά ο Λεύκιππος κατάφερε πριν την εκπνοή του ημιχρόνου να κατεβάσει την διαφορά στους 6 πόντους. Στο 2ο ημίχρονο όμως τη σκυτάλη πήρε η ομάδα του Σωτήρη Κοκκινόπουλου ο οποίος κατάφερε να κάνει την ανατροπή και να περάσει μπροστά. Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν και αυτό που καθόρισε τον νικητή καθώς και οι 2 ομάδες ήταν πολύ κοντά και τελικά ο Λεύκιππος ήταν αυτός που πήρε το ροζ φύλλο αγώνα.

Πολύ ωραίο ματς και για τις 2 ομάδες στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος κάτι που δείχνει τις βάσεις που υπάρχουν στις ακαδημίες των ξανθιώτικων συλλόγων. Στην επόμενη αγωνιστική ο Λεύκιππος θα αντιμετωπίσει τον Αρίων την έταιρη ομάδα της Ξάνθης, ενώ η Ασπίδα θα υποδεχτεί τον Α.Ο Χρυσούπολης

Τα δεκάλεπτα : 10-10, 26-32 (ημίχρονο), 45-43, 65-59

Share it