Search

Πρώτη νίκη για Απόλλωνα Ξάνθης με ωραίο θέαμα κόντρα στην ΑΕ Ξάνθης

Την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα πανηγύρισε ο Απόλλωνας Ξάνθης που κέρδισε σε μια χορταστική αναμέτρηση στο γήπεδο της Νεάπολης την ΑΕ Ξάνθης με 4-2.

Η ομάδα του Δημήτρη Μπακάλογλου μπήκε εντυπωσιακά στο ματς και μόλις στο 5′ πήρε προβάδισμα στο σκορ όταν μετά απο υπέροχη συνεργασία των Ξιμιτίδη -Μαρκοσιάν ο πρώτος έγινε ξανά κάτοχος της μπάλας και με σουτ έκανε το 1-0. Ενώ πριν καλά καλά καταλάβουν οι φιλοξενούμενοι τι έγινε η ομάδα του Απόλλωνα πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων όταν μετά απο σέντρα του Γιάννη Σελβίδη ο τερματοφύλακας της ΑΕΞ προσπάθησε να διώξει την μπάλα όμως για κακή του τύχη αυτή προσέκρουσε στον Μολλά Ισείν και κατέληξε στα δίχτυα της ομάδας του. Με τους γηπεδούχους μάλιστα να χάνουν νέα καλή στιγμή για να σκοράρουν όμως το σουτ του Λαζαρίδη στο 20′ δεν βρήκε στόχο.

Η μοναδική αντίδραση της ΑΕΞ στο πρώτο μέρος ήταν ένα σουτ στο 40′ απο τον Μεμέτογλου αναγκάζοντας τον Καλαϊτζή να κάνει τρομερή επέμβαση. Σε μια φάση πάντως απο την οποία προήλθε το τρίτο τέρμα του Απόλλωνα καθώς ο Γκριγκοριάν βγήκε ταχύτατα στην αντεπίθεση και με υποδειγματικό πλασέ έκανε το 3-0 που ήταν και το σκορ ημιχρόνου παρά τις ευκαιρίες του Παρσαντανιάν για τους γηπεδούχους και του Τζαμπάζ Ταχήρ για τους φιλοξενούμενους.

Στην επανάληψη όπως ήταν λογικό ο ρυθμός έπεσε, όχι όμως και ο αριθμός των γκολ με την ΑΕ Ξάνθης να μειώνει το σκορ στο 55′ με σκόρερ τον Μάνο Χαραλαμπίδη. Παρά την μείωση του σκορ η ΑΕΞ δεν κατάφερε να δημιουργήσει νέα προβλήματα για να ξαναμπεί στο ματς, με τους γηπεδούχους να κρατούν με άνεση το προβάδισμα το οποίο και ανέβασαν στο 75′  όταν μετά απο εκτέλεση κόρνερ το Φωτιάδη ο Στάυρος Παρσαντανιάν πήρε την καρφωτή κεφαλιά για το 4-1. Με το τελικό σκορ της αναμέτρησης να διαμορφώνεται στο 80′ όταν μετά απο πάσα του Χαραλαμπίδη ο Χιλμήογλου έκανε το πλασέ για το 4-2.

Πρώτη νίκη στην χρονιά για τον Απόλλωνα Ξάνθης που αρκετά θετικά στοιχεία στο ματς, και κυρίως οι πιτσιρικάδες της ομάδας που ανεβάζουν ρυθμούς. Ψάχνεται ακόμη η ΑΕΞ που πάντως σε σχέση με τα προηγούμενα ματς της ήταν αρκετά καλύτερη. Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Θόδωρος Γιαπουτζής με βοηθούς τους Κώστα Γκοντόλια και Δημήτρη Τζιβαρτζίδη.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΞΑΝΘΗΣ(Δ. Μπακάλογλου): Καλαϊτζής, Γκριγκοριάν, Γατσέλος, Κυρκούσης(41′ Μαυρίδης), Σελβίδης, Ξιμιτίδης(64′ Φραγκόπουλος), Περτσανίδης(57′ Θεοδωρίδης), Μαρκοσιάν Χ., Παρσαντανιάν, Φωτιάδης, Λαζαρίδης(67′ Μπαργκάν)

ΑΕ ΞΑΝΘΗΣ: Ομέρογλου, Ιακωβίδης, Μολλά Ισείν, Μουμίνογλου, Μπακάλ, Τζαμπάζ Ταχήρ, Αλή Οσμάν(36′ Καρά Αλή), Χαραλαμπίδης, Κουρουτζή(85′ Φεράτογλου), Μεμέτογλου(54′ Χατζηχουσείν), Κίρατζη, Μιχτάρ Κιουτσούκ

 

Share it