Search

“Πλήρωσε” και πάλι το στανταράκι της αναβολής στην πρεμιέρα της Volley League!

Τείνει να γίνει παράδοση η ημερολογιακή μετάθεση της έναρξης στο κορυφαίο πρωτάθλημα βόλεϊ της χώρας. Για μία ακόμα χρονιά η ΕΣΑΠ δεν κατάφερε να είναι συνεπής με τις ημερομηνίες που καθόρισε η ίδια και κοινοποίησε με κάθε επισημότητα στη κλήρωση του πρωταθλήματος της Volley League πριν από περίπου ένα μήνα.

Το προγραμματισμένο πρώτο σερβίς για τις 13 Οκτώβρη μετατίθεται μία βδομάδα αργότερα! Η 1η αγωνιστική αναβάλλεται για τις 21 του Νοέμβρη, με το πρωτάθλημα 2018-19 να κάνει πρεμιέρα με τη… 2η αγωνιστική στις 20 του τρέχοντος μηνός. Η Α.Ε.Κομοτηνής θα μπει κατευθείαν στα βαθιά υποδεχόμενη τον ΠΑΟΚ των Τζούριτς και Κωνσταντινίδη με τον Εθνικό να αντιμετωπίζει (;) στη Χαλκίδα τον τοπικό Ηρακλή). Ξεχωρίζει επίσης το ντέρμπι αιωνίων που θα πραγματοποιηθεί στην έδρα του Παναθηναϊκού κεκλεισμένων των θυρών (με τα τωρινά δεδομένα!).

Στη σημερινή συνεδρίαση της ΕΣΑΠ δεν πάρθηκε μόνο η συγκεκριμένη απόφαση, που επιβεβαιώνει για ακόμη μία φορά την ελληνική συνέπεια σε θέματα οργάνωσης και προγραμματισμού.

Μόλις λίγες μέρες πριν την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου, εγκρίθηκε η Προκύρηξη του νέου πρωταθλήματος (!!!), ενώ ανακοινώθηκαν και τα ονόματα που θα απαρτίζουν την Επιτροπή του Πρωταθλήματος. Σ’ αυτά συμπεριλαμβάνονται και τα ονόματα των Αντώνη Τελόπουλου, διοικητικού στελέχους του Εθνικού Αλεξανδρούπολης (επίσης μέλος Δ.Σ. ΕΣΑΠ και ΕΟΠΕ), και του Προέδρου της Α.Ε.Κομοτηνής, Τάσου Πετρίδη.

Σημείωση και ακόμη ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της οργάνωσης της διοργανώτριας αρχής του κορυφαίου -ξαναλέμε- πρωταθλήματος της χώρας η άγνοια του μικρού ονόματος του διοικητικού ηγέτη της ομάδας της Κομοτηνής, απ’  τον συντάκτη του κειμένου της σημερινής συνεδρίασης. (Απόσπασμα του κειμένου στην επίσημη σελίδα της διοργανώτριας αρχής: “Ανακοινώθηκε η Επιτροπή Πρωταθλήματος με πρόεδρο τον Αντώνη Τελόπουλο και μέλη τους Γιώργο Παπαδόπουλο (ΑΟΠ Κηφισιάς), Κώστας Γκουμότσιος (ΓΑΣ Παμβοχαϊκός) και αναπληρωτές τους Γιώργο Χριστόπουλο (ΑΠΦΣ Ηρακλής Χακίδας), Γιώργος Πετρίδης (ΜΓΣ ΑΕ Κομοτηνής).

Τέλος ανακοινώθηκε η ανανέωση της σύμβασης με την ΕΡΤ, χάρη στην οποία θα ξεκινήσει και το πρωτάθλημα, με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, Α.Ε.Κομοτηνής και όλες τις υπόλοιπες ομάδες (που ακόμη δε γνωρίζουμε με βεβαιότητα αν θα είναι 11 ή 10 σ’ ένα πρωτάθλημα που κανονικά θα ξεκινούσε με 12) να καλούνται να ετοιμάσουν φάκελο ενόψει της συνεδρίασης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού που θα γίνει την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου.

 

Share it