Search

Πρώτο εντός με ήττα από Πανσερραϊκό για τον Εθνικό

Την 2η ήττα του σε ισάριθμα ματς στο πρωτάθλημα και πρώτη στο γήπεδο του γνώρισε ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης, καθώς έχασε με 1-0 από τον Πανσερραϊκό.

Σε μία ηλιόλουστη μέρα, κατάλληλη για ποδόσφαιρο, περίπου 250 φίλοι του Εθνικού και άλλοι 50 Σερραίοι βρέθηκαν στις εξέδρες του σταδίου «Φώτης Κοσμάς» για να παρακολουθήσουν το παιχνίδι.

Αυτός που μπήκε καλύτερα στην αναμέτρηση ήταν ο Πανσερραϊκός, με τον Ομπόσου να απειλεί με κεφαλιά στον 3′ και τον Μπαμπλή να μπλοκάρει. Στο 14′ ο Γκανέζος επιθετικός που ήταν ιδιαίτερα κινητικός έπιασε ένα σουτ με την μπάλα να φεύγει άουτ, ενώ ένα λεπτό αργότερα ήρθε το γκολ για τα «λιοντάρια». Με μία όμορφη απευθείας εκτέλεση φάουλ του Πέτρου ο Πανσερραϊκός έκανε το 1-0 στο 15′. Στο 22′ οι Εβρίτες απείλησαν για πρώτη φορά στο ματς όταν ο Γεωργαντζόπουλος σούταρε άουτ. Με τη συμπλήρωση μισή ώρα αγώνα ο Μπαμπλής κράτησε το 1-0 με σπουδαία επέμβαση σε κεφαλιά του Καστριτσέα.

Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρος ο Σάκης Παπαράδης πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Σάββα Σιδηρόπουλο στη θέση του Γεωργαντζόπουλου. Ο νεοεισελθόντας σούταρε από μακριά στο 55′ με την μπάλα να φεύγει απελπιστικά άουτ. Πέντε λεπτά μετά οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με τον Πούφλη, την κεφαλιά του οποίου απέκρουσε δύσκολα ο γκολκίπερ των Θρακιωτών. Στο 62′ ο Τσαπάνης αποχώρησε τραυματίας (οι πρώτες ενδείξεις δεν κάνουν λόγο για κάτι σοβαρό) και την θέση του πήρε ο Πεταλωτής. Ο Εθνικός έπαιρνε μέτρα στο γήπεδο όσο περνούσε η ώρα, αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει σοβαρά τον Γιαννακίδη. Στο 81′ ο Ομπόσου πλάσαρε μέσα από την περιοχή και ο Λίτσιος έδιωξε πάνω στη γραμμή. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Σιδηρόπουλος δοκίμασε και πάλι το πόδι του, αλλά δεν βρήκε στόχο. Στο 86′ ο Πανσερραϊκός θα χάσει τεράστια ευκαιρία για δεύτερο γκολ, όταν ο Παρούτσης που είχε περάσει ως αλλαγή στη θέση του σκόρερ Πέτρου κρέμασε με μία ωραία λόμπα τον Μπαμπλή, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια απομακρύνθηκε απ’ τους αμυντικούς.

Ο Εθνικός που δείχνει ότι χρειάζεται ακόμη χρόνο ολοκλήρωσε το ματς χωρίς την μεγάλη ευκαιρία, απέναντι σε έναν νεανικό Πανσερραϊκό, με αρκετές λύσεις στην επίθεση. Στην 3η αγωνιστική οι πρωταθλητές Έβρου θα φιλοξενηθούν από το Νέστο Χρυσούπολης.

Συνθέσεις:

Εθνικός Αλεξ/πολης (Παπαράδης): Μπαμπλής, Δορουγιδένης, Μαλτέζος, Λίτσιος, Τσαπάνης (62′ Πεταλωτής), Πατσιώρας (89′ Γκουντενούδης), Γκαβανόζης, Κούπας (65′ Κολωνέρος), Γεωργαντζόπουλος (46′ Σιδηρόπουλος Σ.), Καρακασίδης, Μαρασλής.

Πανσερραϊκός (Αναστασιάδης): Γιαννακίδης, Μπάρδας, Αποστολόπουλος, Καστριτσέας, Κούπας, Πούφλης (90′ Βαρδακώστας), Πέτρου (79′ Παρούτσης), Ζιώγας, Παπαβασιλείου, Βλαχόπουλος (90+3 Παπαδόπουλος), Ομπόσου.

Διαιτητής: Τσοπουλίδης Βοηθοί: Εμπλιούκ, Κηλικιώτης (ΕΠΣ Ξάνθης)

 

Share it