Search

Ήταν ανώτερος και το έδειξε ο Άρης Αβάτου στο ξανθιώτικο ντέρμπι με Ασπίδα!(+pics)

Απόλυτος κυρίαρχος στο πρώτο ξανθιώτικο ντέρμπι της φετινής σαιζόν στην Γ’ Εθνική ήταν ο Άρης Αβάτου που επικράτησε με 3-0 της Ασπίδας Ξάνθης στο κατάμεστο ΔΑΚ παρουσία περίπου 300-400 φίλων του ποδοσφαίρου.

Η ομάδα του Γιώργου Μαραντά ήταν ανώτερη σε όλη σχεδόν την διάρκεια του αγώνα επιβάλλοντας πλήρως τον ρυθμό της φθάνοντας σε μια πανάξια επικράτηση απέναντι στην Ασπίδα που έχοντας και δύο σημαντικές απουσίες δεν κατάφερε ουσιαστικά σε κανένα σημείο του ματς να αμφισβητήσει την κυριαρχία του Αβάτου εντός γηπέδου.

Η ομάδα του Αβάτου μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και αφού απείλησε με τον Δόντσο κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στο 18′ όταν μετά απο μπαλιά του Δόντσου από το κέντρο ο Λαζαρίδης βγήκε στην πλάτη της άμυνας της Ασπίδας  και με πλασέ έκανε το 0-1. Η ομάδα του Αβάτου συνέχισε να πιέζει και έχασε μεγάλη ευκαιρία να κάνει δύο τα τέρματα της με τον Λαζαρίδη να βρίσκει στοπ απο τον Χατζηγεωργίου, ενώ στο 35′ ο Θεοφυλάκης έκανε την πρώτη τελική της Ασπίδας που κατέληξε πάνω απο το τέρμα του Αμουτζάκη. Το τελικό σκορ ημιχρόνου διαμόρφωσε στο 43′ ο Κουτσούμπας που πήρε την κεφαλιά ασίστ του Κοτόπουλου και με νέα κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα των γηπεδούχων για το 0-2.

Όπως στο πρώτο έτσι και στο δεύτερο η ομάδα του Αβάτου συνέχισε να δημιουργεί ευκαιρίες, αυτή την φορά παίζοντας εξαιρετικά την κόντρα επίθεση, και αφού έχασε τρομερές ευκαιρίες με Λαζαρίδη και Κοτόπουλο τελικά στο 70′ ο Πάρης Κοτόπουλος πήρε ωραία την μπάλα εντός περιοχής και με εξαιρετικό πλασέ την έστειλε στα δίχτυα της Ασπίδας για το 0-3 που έμεινε μέχρι το φινάλε του αγώνα.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ  ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ Γ’ ΕΘΝΙΚΗΣ

Με αυτή τη νίκη η ομάδα του Αβάτου έκανε το 2/2 και μάλιστα με το ίδιο σκορ και πλέον στρέφει την προσοχή της στο μεγάλο ματς με την Καβάλα την επόμενη αγωνιστική. Ενώ η Ασπίδα καλείται να ξεχάσει γρήγορα αυτή την ήττα καθώς ακολουθεί πολύ δύσκολο ματς κόντρα στον Πανσερραϊκό στις Σέρρες. Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Σάββας Σιδηρόπουλος(ΕΠΣ Έβρου) με βοηθούς τους Λάμπρο Διαμαντή (ΕΠΣ Έβρου) και Μάριο Γκιόση(ΕΠΣ Θράκης).

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Ασπίδα Ξάνθης (Χρ. Σαμαράς): Χατζηγεωργίου, Σαμαράς, Κοντογιαννίδης, Χιώτης(71′ Νικολούδης), Χριστοφορίδης, Νταμπανλής(46′ Πεντεζίδης), Σάββογλου, Θεοφυλάκης(55′ Ανδρέου), Κατσής(76΄Μαλαδένης), Παπαδόπουλος, Ζώτος

Άρης Αβάτου (Γ. Μαραντάς): Αμουτζάκης, Κούτρας(75′ Ψεμμάτας), Μπουνταγκίδης, Μίλλερ, Κουτσούμπας, Ταχτσίδης, Ζωσιμίδης(56′ Μελισσόπουλος Μ.), Δόντσος, Κοτόπουλος(77′ Σιχλοιμίρης), Σαρηγιαννίδης(71′ Βαφειάδης), Λαζαρίδης

Σε επόμενη ανάρτηση θα ακολουθήσει πλούσιο φωτορεπορτάζ του αγώνα

Share it