Τέταρτος στον κόσμο στην Πάλη στην Άμμο ο Ιμπίς Νιαζί! Σάρωσε τα μετάλλια η Ελλάδα

Με τέσσερα μετάλλια επιστρέφει η Ελληνική αποστολή από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Beach wrestling που διεξήχθη στην Τουρκία, με τον Κομοτηναίο πρωταθλητή Ιμπίς Νιαζί να αναδεικνύεται τέταρτος στον κόσμο στην κατηγορία +90κιλών

Ο Ιμπίς Νιαζί  ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του με άνετη νίκη 4-0 επί του Ρουμάνου Χουτουλεάκ, στον δεύτερο γύρο ηττήθηκε με 4-2 απο τον Ρουμάνο Σιντοάν(τερμάτισε δεύτερος στην διοργάνωση), με τον Κομοτηναίο πρωταθλητή του Δημοκρίτειου να κερδίζει εμφατικά στον 3ο γύρο των Ρώσο Γκαβρίλεφ με 3-1. Στον ημιτελικό ο Νιαζί ηττήθηκε με 3-0 απο τον Τούρκο Σαχίν που εν συνεχεία αναδείχτηκε πρωταθλητής κόσμου, με τον Κομοτηανίο να μην τα καταφέρνει στον μικρό τελικό και να γνωρίζει την ήττα με 3-0 απο τον Τούρκο Μετέ χάνοντας έτσι την ευκαιρία να ανέβει στο βάθρο.

Τα μετάλλια της Ελληνικής ομάδας κατέκτησαν οι Γιάννης Μαρτίδης και Γκιβι Μπλιατζε που κέρδισαντο χρυσό μετάλλιο, ενώ ο Γιώργος Κουγιουμτσιδης και η Κατερίνα Πιτσιαβα το ασημένιο.

Στα 60κ. των Παίδων ο Μαρτίδης ήταν για μία ακόμη διοργάνωση εξαιρετικός κι έφτασε έως τον τελικό. Εκεί αντιμετώπισε την Καρντιογλου (Τουρκία) και επικράτησε με 3-0. Στον όμιλο νίκησε τους Πιροντου (Ιταλία)  και Οσιποφ (Ρωσία), ενώ έχασε από τον Καρντιογλου. Στα ημιτελικά κέρδισε τον Τουρκο Ντουρμαζ και βρέθηκε ξανά αντιμέτωπος με τον Καρντιογλου. Στον τελικό ήταν σαφώς πιο έτοιμος και επικράτησε με 3-0.

Στα +70κ. ο Γκιβι Μπλιατζε ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου. Στον όμιλο σημείωσε 4 νίκες και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Ο Έλληνας πρωταθλητής επικράτησε διαδοχικά των Πολατκι (Τουρκία), Κιλιντς (Τουρκία), Καραταεφ (Ρωσία)  και Καν (Τουρκία)

Ο Γιώργος Κουγιουμτσιδης κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 70κ. των Εφήβων. Στον τελικό λύγισε από τον Τουρκο Μπακιρ. Ο Έλληνας πρωταθλητής επιβλήθηκε στον όμιλο των Γκιρνη και Αρνεσεν (Φινλανδία), ενώ έχασε από τον Μπακιρ. Στα ημιτελικά ηττήθηκε από τον Ντεμιρτσι και πήρε την πρόκριση στον τελικό, όπου δεν κατάφερε να πάρει το χρυσό.

Τέλος στις γυναίκες στην κατηγορία των +70κ. η Κατερίνα Πιτσιαβα ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ήταν ασυναγώνιστη και στον δρόμο για τον τελικό νίκησε διαδοχικά τις: Αράς (Τουρκία), Ακτσιν (Τουρκία), Ιριμια (Ρουμανία). Η Πιτσιαβα στα ημιτελικά έκαμψε την αντίσταση της Βλασκεανου (Ρουμανία)  Στον τελικό σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι ηττήθηκε οριακά με 2-1 από την Ρουμάνα Αξεντε.

Οι επιτυχίες στην ελληνική Πάλη συνεχίζονται και οι αθλητές και οι αθλήτριες μας, συνεχίζουν να μας κάνουν υπερήφανους.

Share it