Search

Τύχη και πρώτο 20λεπτο καταδίκασαν σε ήττα την ΑΕΚ! Ο μόνος που υστέρησε για την Ένωση ο Μάνταλος! (Video)

Η ΑΕΚ με μία εξαιρετική εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο “άγγιξε” μία μεγαλιώδη ανατροπή απέναντι στην Μπενφίκα, αλλά ακριβώς την ώρα που είχε “πιάσει απ’  τον λαιμό”  την αντίπαλό της και την πίεζε ανελέητα, ήρθε το γκολ του Σεμέδο κόντρα στη ροή του ματς και μόλις ένα λεπτό μετά την τεράστια ευκαιρία της ΑΕΚ να κάνει την ανατροπή. Το λεπτό εκείνο έκρινε ουσιαστικά την αναμέτρηση. Ο Κλωναρίδης δεν έκανε το 3-2 στο μοναδικό του τετ α τετ στο 73′ (ούτε πάσαρε στον αμαρκάριστο Γιακουμάκη) και ο Σεμέδο πάγωσε το ΟΑΚΑ στο 74′ διαμορφώνοντας το τελικό 2-3.

Όμως πως βρέθηκε η ΑΕΚ να παλεύει να κάνει την ανατροπή; Ένα χείριστο πρώτο 20λεπτο όπου η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη δεν έκανε τίποτα σωστά επέτρεψε στην Μπενφίκα να προηγείται με 0-2 στο ΟΑΚΑ με τα τέρματα των Σεφέροβιτς στο 6′ και Γκριμάλντο στο 15′. Η ΑΕΚ ισορρόπησε, άγγιξε το γκολ με το σκαστό σουτ του Μπακασέτα, αλλά ο Βλαχοδήμος της αρνήθηκε το γκολ. Αν και δεν βρήκε γκολ η ΑΕΚ πριν το ημίχρονο, το πείσμα του Πόνσε άλλαξε τις ισορροπίες με τον Αργνεντινό να κερδίζει την κόκκινη του Ντίαζ στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου.

Με αριθμητικό πλεονέκτημα στο δεύτερο ημίχρονο και χωρίς κάποια αλλαγή σε πρόσωπα απ’  τον Μαρίνο Ουζουνίδη, η ΑΕΚ μπήκε αποφασισμένη να διεκδικήσει τις πιθανότητες της. Κάνοντας ένα σχεδόν τέλειο παιχνίδι, με κορυφαίο τον Χουλτ και μόνη αγωνιστική παραφωνία τον Μάνταλο, η “Ένωση” με δύο τέρματα του Κλωναρίδη στο 53′ και το 63′ έφτασε στην ισοφάριση. Οι παίκτες του Ουζουνίδη ασκούσαν αφόρητη πίεση στους Πορτογάλους και έφτασαν αρκετές φορές κοντά σε ακόμη ένα γκολ, αλλά είτε η τύχη είτε ο Βλαχοδήμος της το αρνήθηκαν, με κορυφαία στιγμή αυτή του Κλωναρίδη. Ο παίκτης της ΑΕΚ από απόλυτος πρωταγωνιστής, έγινε μοιραίος, με τον Σεμέδο να γράφει την ιστορία του ματς.

 

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου (68′ Τσόσιτς), Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Γαλανόπουλος, Σιμόες (79′ Γκάλο), Κλωναρίδης, Μπακασέτας, Μάνταλος, Πόνσε (60′ Γιακουμάκης).

Μπενφίκα (Ρουί Βιτόρια): Βλαχοδήμος, Κόντι, Γκριμάλντο, Ρούμπεν Ντίας, Αντρέ Αλμέιδα, Φέισα, Ζέντσον, Πίτσι (62′ Αλφα Σεμέδο), Σάλβιο (46′ Λίμα), Ράφα Σίλβα (84′ Σέρβι), Σεφέροβιτς.

 

http://

Share it