Search

Οι πρώτες δηλώσεις του Νίκου Κεχαγιά ως προπονητής της Εθνικής Παίδων!

Ο Νίκος Κεχαγιάς, ο νέος τεχνικός της Εθνικής Παίδων U 17, μίλησε στο επίσημο σαιτ της ΕΠΟ για τις πρώτες εντυπώσεις του από την ομάδα που ρίχνεται στις 25 Οκτωβρίου στη μάχη των προκριματικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Κόουτς, καλορίζικος στην Εθνική Παίδων! Κατ΄αρχάς, πως νοιώθετε που, ύστερα από τη δουλειά σας σε συλλόγους και τις ακαδημίες μιας ΠΑΕ, βρίσκεστε πλέον στο τιμόνι μιας από τις Εθνικές Ομάδες;
Το γεγονός αυτό αποτελεί μεγάλη τιμή για μένα και σίγουρα η μεταπήδησή μου στην Εθνική Παίδων αποτελεί ένα παραπάνω βήμα στη δουλειά μου. Είναι ό,τι καλύτερο έχει συμβεί έως τώρα στην προπονητική μου καριέρα και είμαι έτοιμος να δώσω όλες τις δυνάμεις μου ώστε να πάμε μαζί με τα παιδιά όσο πιο μακριά μπορούμε.

Αναλάβατε πρόσφατα την ομάδα, ωστόσο είχατε τη δυνατότητα να σχηματίσετε μια πρώτη εικόνα από τις προπονήσεις και τα φιλικά με την Κύπρο.
Στο μικρό διάστημα που δουλέψαμε με τα παιδιά, ο πρώτος στόχος ήταν να αρχίσουμε να αποκτούμε χημεία και συνοχή. Ο χρόνος ήταν λίγος, ωστόσο βρισκόμαστε σε καλό δρόμο. Στα δύο φιλικά θέλησα να δώσω χρόνο συμμετοχής σε όλους τους ποδοσφαιριστές της κλήσης και μπόρεσα να βγάλω χρήσιμα συμπεράσματα, σχηματίζοντας γνώμη για την τρέχουσα κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο καθένας τους.

Στις 25 του μήνα ξεκινά η συμμετοχή μας στον όμιλο της προκριματικής φάσης στη Μολδαβία, με αντιπάλους την οικοδέσποινα, το Βέλγιο και τη Λετονία. Ποια η εικόνα σας για τους αντιπάλους και ποια η εκτίμησή σας για τις πιθανότητες πρόκρισης της Εθνικής μας;
Μετά τα φιλικά μπήκαμε στη διαδικασία της παρακολούθησης των αντιπάλων μας σε βίντεο. Το Βέλγιο είναι ομάδα γνωστή τόσο ως όνομα, όσο και ως δυναμική. Η Λετονία είναι μια σφιχτή ομάδα που παίζει με μικρές αποστάσεις στις γραμμές της. Θεωρώ ότι εμείς είμαστε μια ομάδα που μπορούμε να κυκλοφορήσουμε καλά την μπάλα και γι’ αυτό θα πω ότι Λετονία και Μολδαβία είναι βατοί αντίπαλοι. Συνολικά πιστεύω ότι σε αυτό τον όμιλο έχουμε πιθανότητες πρόκρισης στην Elite Round.

Στο διάστημα που μεσολαβεί μέχρι την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων και με βάση ό,τι έχετε δει ως τώρα,  υπάρχουν σκέψεις για διαφοροποιήσεις στην ομάδα;
Ο χρόνος που μεσολαβεί και ακόμη περισσότερο ο χρόνος που θα έχουμε τα παιδιά στη διάθεσή μας είναι μικρός. Οπότε, όχι, θα προχωρήσουμε με τα ίδια παιδιά, δε θα υπάρξουν διαφοροποιήσεις ούτε στα πρόσωπα ούτε στον τρόπο παιχνιδιού μας. Έχουμε κάνει τον σχεδιασμό μας, έχουμε 24 ποδοσφαιριστές και από αυτούς θα βγει η τελική 20άδα που θα λάβει μέρος στον προκριματικό όμιλο.

Ποιο είναι το πνεύμα που εσείς ως προπονητής επιθυμείτε να περάσετε στην Εθνική Ομάδα U 17;
Εγώ και οι συνεργάτες μου θέλουμε η Εθνική να γίνει ένα δυνατό σύνολο που θα παλεύει όλα τα ματς. Επιθυμούμε να περάσουμε το πνεύμα του νικητή, αλλά και να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο. Και μέσα από το καλό ποδόσφαιρο να έρθουν οι νίκες και παράλληλα να χτίζουμε ψυχολογία, ώστε, φυσικά, να έχει επιτυχίες η ομάδα, αλλά και τα παιδιά να βοηθηθούν μέσα από τη συμμετοχή τους σε αυτήν και να ωφεληθούν στην καριέρα τους.

Πιστεύετε πως υπάρχουν σε αυτή τη «φουρνιά» παιδιά που θα μπορούσαν να διαγράψουν μια πορεία ανάλογη με ποδοσφαιριστές που πρωταγωνιστούν σήμερα στην Εθνική Ανδρών και προέρχονται από τις μικρές εθνικές;
Ναι, υπάρχουν στην Εθνική Ανδρών σπουδαίοι ποδοσφαιριστές που προέρχονται από την Παίδων, οι οποίοι έχουν σημαντική παρουσία τόσο ως διεθνείς, αλλά κάνουν και σπουδαία καριέρα στο ελληνικό και στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο σε συλλογικό επίπεδο. Δε χρειάζεται να αναφέρουμε ονόματα, αλλά πρόκειται για παίκτες μεγάλης αξίας. Στο διάστημα που δουλέψαμε με τους δικούς μας νεαρούς ποδοσφαιριστές και από τα πρώτα δείγματα που έχουμε, πιστεύω ότι βάσει ταλέντου υπάρχουν παιδιά που μπορούν να φτάσουν ψηλά και ναι, υπάρχει η δυναμική. Η συμμετοχή τους στις «μικρές» εθνικές τους δίνει τη δυνατότητα να προχωρήσουν βήμα-βήμα, αρκεί να δουλεύουν, να έχουν χαμηλά το κεφάλι και να ακούνε τις συμβουλές των προπονητών τους. Και σιγά σιγά να στελεχώσουν τη Νέων την Ελπίδων και τελικά την Εθνική Ανδρών.

Share it