Search

Στα Κιμμέρια η αυλαία της Β’ φάσης του Κυπέλλου Ξάνθης! Η οκτάδα και το παράδοξο της κλήρωσης

Στα Κιμμέρια με την αναμέτρηση του Άρη Αβάτου κόντρα στον Εχίνο Σπορ πέφτει την Τετάρτη 3/10(17:00) η αυλαία της Β’ φάσης του Κυπέλλου ΕΠΣ Ξάνθης, σε μια συνάντηση όμως χωρίς κανένα βαθμολογικό κίνητρο καθώς οι δύο ομάδες έχουν ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση τους για τα προημιτελικά.

Προημιτελικά που αναμένεται σε σύντομο διάστημα να γίνει και η κλήρωση καθώς πρόθεση της Ένωσης είναι τα πρώτα ματς της οκτάδας να γίνουν εντός Οκτωβρίου και οι επαναληπτικοί μέσα στο Νοέμβριο.

Σε αντίθεση πάντως με τις περισσότερες διοργανώσεις Κυπέλλων Ερασιτεχνών Ενώσεων, και του ίδιου του Κυπέλλου Ελλάδας φυσικά, φέτος η Ένωση έχει επιλέξει να μην δίνει κίνητρα στις ομάδες καθώς στην κληρωτίδα της οκτάδας όπως προβλέπει η προκήρυξη της θα μπουν ισοδύναμα και έτσι υπάρχει ακόμη και το ενδεχόμενο να συναντηθούν στα προημιτελικά δύο πρωτοπόροι ομίλων η ακόμη και ομάδες του ίδιου ομίλου.

Αυτό γίνεται με σκοπό οι ομάδες να έχουν ίσες ευκαιρίες, που βέβαια απο  την στιγμή που μετέχουν στην διοργάνωση οι τρεις εκπρόσωποι του ξανθιώτικου ποδοσφαίρου στην  Γ’ Εθνική είναι και τα απόλυτα φαβορί, και αν σκεφτεί κανείς πως τόσο στα προημιτελικά όσο και στα ημιτελικά  τα ματς θα είναι διπλά τότε αντιλαμβάνεται κανείς πως ακόμη και χωρίς κίνητρα στα προημιτελικά αυτές θα είναι και πάλι τα φαβορί.

Θυμίζουμε πως στην κληρωτίδα για τα προημιτελικά θα μπουν οι Αναγέννηση Θαλασσιάς, Απόλλων Ξάνθης,  Άρης Αβάτου, Ασπίδα Ξανθης, Εχίνος Σπορ, Ηρακλής Ζυγού, Κεσσάνη Ερασμίου και Ορφέας Ξάνθης

Share it