Search

Ιδανικό ξεκίνημα της ΑΕΚ Έβρου επί του Ορέστη στην παρθενική της συμμετοχή στην Α’ κατηγορία! (photos)

Με το δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της η ΑΕΚ Έβρου στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας, επικρατώντας με 2-1 του Ορέστη Ορεστιάδας.

Με τον καιρό να μην είναι σύμμαχος οι δύο ομάδες βρέθηκαν στο Φώτης Κοσμάς της Αλεξανδρούπολης, όπου πραγματοποιήθηκε ένα  ισορροπημένο ματς με το νικητήριο γκολ να έρχεται στα τελευταία λεπτά του αγώνα. Παρόλα τα καιρικά φαινόμενα, στο γήπεδο βρέθηκαν αρκετοί φίλαθλοι των δύο ομάδων για να παρακολουθήσουν από κοντά τις προσπάθειες της ομάδας τους.

Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε με τις δύο πλευρές να προσπαθούν να βρουν τα πατήματα τους στο γήπεδο. Στο 38′ έγινε το 1-0 για την ΑΕΚ με σκόρερ τον Αγγελακάκη, σκορ το οποίο διατηρήθηκε μέχρι και το τέλος του πρώτου μέρους.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Ορέστη να πιέζει για την ισοφάριση χάνοντας αρκετές ευκαιρίες. Στο 60′ σε τροφοδότηση του Ιντζέ που βρισκόταν στην αντίπαλη περιοχή, η μπάλα αναπήδησε, πέρασε πάνω από τον τερματοφύλακα που είχε απομακρυνθεί από την εστία του για να διώξει με τον παίκτη της Ορεστιάδας να μην προλαβαίνει να πλασάρει εγκαίρως σε κενό τέρμα και τη μπάλα να καταλήγει άουτ. Στο 68′ ο Αλεξιάδης αποβλήθηκε από τον αγώνα για επικίνδυνο μαρκάρισμα αφήνοντας την ομάδα του Βόρειου Έβρου με 10 παίκτες.

Στο 75′ σε κόρνερ των φιλοξενούμενων με εκτελεστή τον Νάκου, η μπάλα επηρεάστηκε από τον αέρα άλλαξε τροχιά και κατευθύνθηκε απευθείας προς το τέρμα με τον πορτιέρο της Αλεξανδρουπολίτικης ομάδας να ξαφνιάζεται αλλά να διώχνει σε νέο κόρνερ. Λίγα λεπτά αργότερα ο Ορέστης κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή στην περιοχή της ΑΕΚ. Το πέναλτι απέκρουσε ο Δογάνης, με τον Νάκου με κεφαλιά στην επαναφορά να ισοφαρίζει, κάνοντας το 1-1. Με τους πανηγυρισμούς του Ορέστη οι άνθρωποι της γηπεδούχου διαμαρτυρήθηκαν για είσοδο του Νάκου στην περιοχή πριν εκτελεστεί το πέναλτι!  Οι ποδοσφαιριστές των ομάδων πλησίασαν τον επόπτη για να δουν τι συνέβη με τους Ορεστιαδίτες να διαμαρτύρονται έντονα. Ο διαιτητής συζήτησε με τον επόπτη για την φάση και το αποτέλεσμα ήταν το γκολ να μετρήσει κανονικά, δημιουργώντας νέο γύρο διαμαρτυριών, αυτή τη φορά από τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ Έβρου. Αφού ηρέμησαν τα πνεύματα, ο αγώνας συνεχίστηκε με τις δύο ομάδες να παλεύουν σε όσα λεπτά είχαν απομείνει να βάλουν το γκολ για να φύγουν με τους 3 βαθμούς από το γήπεδο. Στο 90′ σε σύγχυση στην περιοχή του Ορέστη, ο Τρανόπουλος έκανε την προβολή με τη μπάλα να βρίσκει σε πόδι παίκτη της Ορεστιάδας και να καταλήγει στα δίχτυα, γράφοντας το τελικό 2-1.

Συνθέσεις:

ΑΕΚ Έβρου: Δογάνης, Kungulli, Καπουκράνης, Μπουρούτζης, Γκιαουρίδης (77′ Γιαλάκας), Χλωρίδης (65′ Τρανόπουλος), Κσλομπρατσίδης (84′ Πεκιαρίδης), Τσιριγώτης,  Καλυμνιός, Κωνσταντινίδης, Αγγελακάκης.

Ορέστης Ορεστιάδας: Γάλλης, Κότζα (90′ Θεμελής), Ατματζίδης, Τσολακίδης, Πετρόπουλος Χρ., Πετρόπουλος Στ., Αλεξιάδης, Νάκου, Βλάχος, Δομπάζης (53′ Μίλης), Ιντζές.

Διαιτητής: Παπάς, Βοηθοί: Σταφυλάς, Ναζιρόπουλος

Δείτε φωτογραφίες από το ματς:

Share it