Search

Μετά το Κύπελλο βασικός και στο πρωτάθλημα ο Οκάν Σουλεϊμάν!

Λίγες ημέρες μετά το πρώτο του ματς ως βασικός, στο παιχνίδι Κυπέλλου με τον ΟΦΗ, ο 18χρονος ξανθιώτης μεσοεπιθετικός Οκάν Σουλεϊμάν είδε τον Μίλαν Ράσταβατς να του δίνει την ευκαιρία να ξεκινήσει βασικός και στο παιχνίδι του πρωταθλήματος με την Λαμία.

Μάλιστα ο νεαρός πλάγιος μεσοεπιθετικός είχε πολύ καλή παρουσία στα 52′ λεπτά που αγωνίστηκε στο ισόπαλο ματς του ΑΟΞ με την Λαμία(θυμηθείτε ΕΔΩ), έχοντας μάλιστα και δοκάρι στο 35′ με υπέροχο αριστερό σουτ. Αυτή να σημειώσουμε πως ήταν η 4η συμμετοχή του ξανθιώτη χαφ που έκανε ντεμπούτο στις 21 Ιανουαρίου στο Καραϊσκάκη όταν πέρασε ως αλλαγή στο 87′, ενώ φέτος πέρα απο το ματς του Κυπέλλου(αγωνίστηκε 75′ λεπτά) ο Οκάν μπήκε ως αλλαγή στο 82′ στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό.

Πάμε όμως να γνωρίσουμε ποιος είναι ο ταλαντούχος ξανθιώτης χαφ, Οκάν Σουλεϊμάν που το καλοκαίρι προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα υπογράφοντας πενταετές συμβόλαιο με τον ΑΟΞ:

Ο 18χρονος(4 Μαρτίου 2000) Οκάν Σουλεϊμάν αποτελεί γέννημα θρέμμα της Ακαδημίας της Ξάνθης, έχοντας περάσει απο όλα τα ηλικιακά στάδια της Ακαδημίας(Κ9, Κ11, Κ13, Κ15 και απο το πέρσι καλοκαίρι μέλος της Κ20).

Η πρώτη γνωριμία του Οκάν με το ποδόσφαιρο έγινε στην Κ9 του συλλόγου έχοντας ως προπονητή τον Ηλία Καραλίδη, για να περάσει εν συνεχεία απο τα χέρια των Βασίλη Καλαϊτζίδη, Μιχάλη Παπάζογλου, Θεόδωρου Καραγιαννίδη, Κώστα Μπεδρελή και πέρσι του Κώστα Προδρομίτη. Με αυτό που συμφωνούν άπαντες είναι τόσο προς το καταπληκτικό του χαρακτήρα και το τρομερό ταλέντο του Σουλεϊμάν που χρόνο με τον χρόνο βελτιώνεται συνεχώς. Άλλωστε ο Οκάν αποτελεί ένα απο τα «ακατέργαστα διαμάντια» που διαθέτει στην Ακαδημία της η Ξάνθη, με εκπληκτικές χρονιές απο πίσω και ένα ταλέντο που ουκ ολίγες φορές έχει κάνει αρκετούς αντιπάλους να παραμιλούν.  Άλλωστε η περσινή του παρουσία τόσο στα άκρα όσο και πίσω απο τον φορ έχει προσφέρει αρκετές μαγικές στιγμές και με ασίστ και με πολύ όμορφα γκολ στην εξαιρετική πορεία της Κ20 του συλλόγου.

Αξίζει να τονίσουμε το γεγονός της παρουσίας του στα τμήματα Κ16, Κ17 και Κ19 των Εθνικών ομάδων υπό τις οδηγίες των Βασίλη Γεωργόπουλου και Γιάννη Γκούμα. Ενώ ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στην παρουσία του και στις Επίλεκτες μεικτές ομάδες της ΕΠΣ Ξάνθης υπό τις οδηγίες του Ενωσιακού τεχνικού Μπάμπη Σπυριδόπουλου.

Οι δυνατότητες υπάρχουν και πλέον ο ίδιος θα καθορίσει το λαμπρό μέλλον που έχει μπροστά του συνεχίζοντας την σκληρή δουλειά,, δουλεύοντας πλέον ακόμη περισσότερο καθώς σιγά σιγά ο Μίλαν Ράσταβατς του δείχνει εμπιστοσύνη.

Share it