Search

Έπιασε κορυφή ο ΠΑΟΚ με νίκη στο Φάληρο, νίκη με άρωμα Θράκης για Άρη!

Το κυριακάτικο πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής περιελάμβανε ένα μεγάλο ντέρμπι, αυτό του Φαλήρου ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, καθώς και ένα ακόμη ντέρμπι, για την Ευρώπη (με την εικόνα που έχουν μέχρι τώρα οι ομάδες), ανάμεσα σε Άρη και Αστέρα. Την τετράδα των αγώνων συμπλήρωναν τα παιχνίδια Απόλλων Σμύρνης – Πανιώνιος και Λεβαδειακός – Ατρόμητος.

Στο “Γ. Καραϊσκάκης” με φόντο την κορυφή και έχοντας κάνει το απόλυτο στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές, παρατάχθηκαν Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ. Ο Β. Τοροσίδης για τον Ολυμπιακό ήταν στον πάγκο, με τους δύο προπονητές να πηγαίνουν στις κλασικές παρατάξεις και επιλογές προσώπων. Σ’ ένα ισορροπημένο παιχνίδι το ημίχρονο τέλειωσε στο 0-0 με λίγες καλές στιγμές μπροστά στις δύο εστίες. Με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου μια πλαγιοκόπηση του Βιεϊρίνια από αριστερά και δύο λάθη, του Γιαννιώτα και του Βούκοβιτς ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε, με τον Σέρβο να στέλνει χωρίς πίεση την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Ο ΠΑΟΚ κράτησε το προβάδισμα απ’  το 49′, αφού στο τέλος οι ερυθρόλευκοι ήταν άστοχοι, και ανέβηκε στην κορυφή του πρωταθλήματος κερδίζοντας δεύτερο ντέρμπι στη σειρά.

Συγκάτοικο στην κορυφή έχει τον Ατρόμητο που συνεχίζει την παρουσία του στο πρωτάθλημα εκεί που την άφησε από πέρσι. Οι Περιστεριώτες έφυγαν με το “διπλό”  απ’  τη Λειβαδιά με δύο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο των Βασιλακάκη (47) και Ουγκράι (64).

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και προσμονή για καλό ποδόσφαιρο αναμενόταν το ματς του Άρη με τον Αστέρα Τρίπολης. Καλό θέαμα δεν προσέφεραν οι δύο ομάδες, αφού επειδόθηκαν σε ένα παιχνίδι στρατηγικής, αλλά το ενδιαφέρον ήταν έντονο μέχρι το τέλος, εκεί όπου μάλιστα διαμορφώθηκε και το αποτέλεσμα. Μάλιστα σ’ αυτό συνέβαλαν σε μεγάλο βαθμό και δύο ποδοσφαιριστές με θρακιώτικες αναφορές. Ο Εβρίτης Μανώλης Σιώπης που πέρασε την κάθετη πάσα στον Ματέο Γκαρσία και τον έφερε σε θέση βολής, με τον Παπαδόπουλο να τον ανατρέπει και τον Χαμζά Γιουνές με παρελθόν στην Ξάνθη, που μετέτρεψε σε γκολ τη μεγάλη ευκαιρία. Έξι λεπτά μετά το γκολ του Γιουνές, ο Ματέο Γκαρσία στο 90+3 διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Στο πρώτο χρονικά ματς της ημέρας, ο Απόλλων Σμύρνης έμεινε στους 0 βαθμούς, αφού ο Ντουρμισάι με δύο τέρματα (ένα στο κάθε ημίχρονο) έδωσε τη νίκη στον Πανιώνιο.

Share it