Search

Από τη Δευτέρα μπαίνει τέλος στα Capital Controls εντός Ελλάδας

Η πλήρης κατάργηση των capital controls στο τέλος του έτους ή στις αρχές του 2019 έχει συμφωνηθεί από το υπουργείο Οικονομικών και την Τράπεζα της Ελλάδος, ενώ από την προσεχή Δευτέρα (1/10) αίρεται κάθε μηνιαίο όριο στην ανάληψη μετρητών εντός της χώρας μας.

Το υπουργείο έστειλε τη σχετική απόφαση προς δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, με τις αναλήψεις για το εξωτερικό να περιορίζονται στα 5.000 ευρώ ανά μήνα.

Παράλληλα, το ποσό που θα μπορούν να μεταφέρουν οι πολίτες στο εξωτερικό, σε οποιοδήποτε νόμισμα, υπερδιπλασιάζεται στα 10.000 ευρώ έναντι 3.000 ευρώ που είναι σήμερα, με το εν λόγω όριο να αφορά κάθε φυσικό πρόσωπο ανά ταξίδι εκτός Ελλάδας.

Επίσης, διευκολύνονται οι επαγγελματικές συναλλαγές με το εξωτερικό καθώς επιχειρήσεις και επιτηδευματίες θα έχουν το δικαίωμα να εμβάσουν καθημερινά εκτός Ελλάδος έως 100.000 ευρώ ανά συναλλαγή και ανά πελάτη, με το αντίστοιχο όριο να είναι έως τώρα 40.000 ευρώ.

Τέλος, θα επιτρέπεται η μεταφορά στο εξωτερικό χρηματικών ποσών που αποτελούν κέρδη και μερίσματα προερχόμενα από κεφάλαια εξωτερικού, που επενδύονται στην Ελλάδα μετά τη δημοσίευση της απόφασης, έως ποσοστού 100% του επενδεδυμένου κεφαλαίου για κάθε ημερολογιακό έτος.

Share it