Search

ΟΦΗ και…αέρας κράτησαν στο μηδέν την Ξάνθη στην πρεμιέρα της στο Κύπελλο Ελλάδας!

Έχοντας ως μεγάλο εμπόδιο τον αέρα και  με αρκετές αλλαγές για αμφότερες της ομάδες, σε σχέση με την Κυριακή, Ξάνθη και ΟΦΗ έμειναν στο 0-0 στην πρεμιέρα του 7ου ομίλου της 4ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας, παίρνοντας απο έναν βαθμό.

Στο πρώτο μέρος το ματς ήταν πολύ κακό, με τον ΟΦΗ ελαφρώς καλύτερο και την Ξάνθη να δυσκολεύεται αφόρητα να βρει λύσεις κόντρα στον πολύ δυνατό αέρα που επηρεάζει της προσπάθειες μέχρι και του Ζίβκοβιτς(θυμηθείτε ΕΔΩ). η ομάδα της Κρήτης είχε καλές στιγμές με τον Σάσι και τον Νέιρα, αλλά και μια πολύ καλή στιγμή με κεφαλιά του Αραβίδη.

Στο δεύτερο μισό η εικόνα της αναμέτρησης άλλαξε και η Ξάνθη πήρε τα ηνία. Άλλωστε πλέον εκείνη είχε «σύμμαχο» τον αέρα, κάτι που προσπάθησε να εκμεταλλευτεί ο  Ντουρίτσκοβιτς. Ο Σέρβος χαφ με εξαιρετικά στημένα, ακόμη και με απευθείας εκτέλεση κόρνερ, έβαλε δύσκολα στον Σωτηρίου, που όμως αντέδρασε σωστά σε όλες τις περιπτώσεις, κυρίως εκείνες του 54′ και του 55′. Σε ακόμη μία επαφή του έμπειρου μέσου, ο Αραβίδης έδιωξε την μπάλα πριν εκείνη περάσει τη γραμμή σε κεφαλιά του Φλίσκα και οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να ανοίξουν το σκορ.  Οι κρητικοί από την πλευρά τους… άφησαν την αριστερή πλευρά και έπαιξαν πολύ με τον Ντίνα στα δεξιά, ο οποίος έκανε 2-3 καλές κούρσες, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Ντεμπούτο στην βασική 11άδα πραγματοποίησαν οι Κώστας Θυμιάνης, Αλμέιδα Ντίνις και Σουλεϊμάν Οκάν, με τον πρώτο μάλιστα να κάνει την πρώτη του επίσημη εμφάνιση ως παίκτης της Ξάνθης.

ΞΑΝΘΗ: Ζίβκοβιτς, Αλμέιδα, Μπαξεβανίδης, Ντε Λούκας, Ντουρίτσκοβιτς, Κάστρο, Θιμιάνης, Κίκε (65′ Σαρπόνγκ), Φλίσκας, Σουλεϊμάν (75′ Γέντρισεκ), Μελιόπουλος (58′ Κοβάσεβιτς).

ΟΦΗ: Σωτηρίου, Νάστος, Ντίνας (84′ Πλατέλλας), Αραβίδης (70′ Βουό), Μιχόγεβιτς, Σασί, Μεγιάδο (62′ Παπαστεριανός), Κοροβέσης, Μπολάκης, Νέιρα, Ποτουρίδης.

Share it