Search

Ευχαριστήθηκαν το άθλημα οι μαθητές που συμμετείχαν στο τουρνουά του Βορέα

Πραγματοποιήθηκε το σαββατοκύριακο 22-23 Σεπτεμβρίου το τουρνουά για μαθητές της Ε’ τάξης του δημοτικού που διεξήγαγε ο Βορέας Αλεξανδρούπολης στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής εβδομάδας αθλητισμού. Η ομάδα της Αλεξανδρούπολης έχει ως στόχο από τότε που συστάθηκε να προσελκύσει τα νέα παιδιά έτσι ώστε αυτά να μάθουν για τον αθλητισμό αλλά και για το handball.  Οι μικροί αθλητές είχαν την ευκαιρία να αθληθούν, να γνωρίσουν από κοντά την χειροσφαίριση, να διασκεδάσουν και να κάνουν νέες φιλίες.

Η Ευρωπαϊκή εβδομάδα αθλητισμού είναι ένα «φαινόμενο» που έχει τις βάσεις του αρκετά χρόνια πριν. Οι πρώτες αναφορές γίνονται το έτος 2008 με την Κομισιόν να αναζητά τρόπους να προωθήσει τον αθλητισμό στο κοινό. Έπειτα από χρόνια συζητήσεων, το 2015 στο Βέλγιο και πιο συγκεκριμένα στις Βρυξέλλες διοργανώθηκε για πρώτη φορά η καμπάνια #beActive,  στην οποία συμμετείχαν άλλες 31 χώρες που με 7000 δράσεις συγκέντρωσαν 5 εκατομμύρια άτομα.

Την αμέσως επόμενη χρονιά με αφετηρία τη Σλοβακία και με συμμετοχή από ακόμη 33 χώρες τα παραπάνω νούμερα διπλασιάστηκαν, καθώς διεξήχθησαν παραπάνω από 15000 δράσεις με 10 εκατομμύρια κόσμο να συμμετέχει σε αυτές. Από τότε η Ευρωπαϊκή εβδομάδα κάθε χρόνο μαζεύει όλο και περισσότερο κόσμο, προωθώντας τους το μήνυμα για τη σημαντικότητα της άθλησης στη ζωή τους.

Share it