Search

Photos: Μοιρασιά μεταξύ Ζυγού και Δροσερού και πρόκριση στα προημιτελικά για Ηρακλή!

Μοιράστηκαν βαθμούς, εντυπώσεις αλλά όχι και την… πρόκριση Ηρακλής Ζυγού και Φίλιππος Δροσερού, με τον Ηρακλή χάρις την πολύ σημαντική νίκη στην Βιστωνίδα να παίρνει την πρόκριση επί του Φίλιππου μετά το 1-1 στην αυλαία της Β’ φάσης του Κυπέλλου ΕΠΣ Ξάνθης.

Σε ένα πολύ καλό παιχνίδια, με γρήγορο ρυθμό αρκετές καλές στιγμές και δύο γκολ Ηρακλής Ζυγού και Φίλιππος Δροσερού έμειναν στο 1-1, με τους φιλοξενούμενους να μένουν με την πικρία πως ενώ κατάφεραν να φέρουν ισοπαλίες με Ορφέα και Ζυγό η ήττα της πρεμιέρας στο Δροσερό απο την Βιστωνίδα αποδείχτηκε μοιραία.

Η ομάδα του Γιάννη Δημητριάδη μπήκε ποιο δυνατά και απείλησε πρώτη στο 10′ με τον Πιλτικάκη, με την απάντηση του Φίλιππου να είναι άμεση και δυναμική με την ομάδα του Ρωμανού Κοντογιαννίδη να χάνει τρομερή φάση για να προηγηθεί στο 16′ όταν η εκτέλεση φάουλ του Μαμούτογλου σταμάτησε στο δοκάρι του Ευκαρπίδη ενώ ο Αλήογλου που πήρε το ριμπάουντ δεν κατάφερε να κερδίσει τον κίπερ του Ζυγού.

Η φάση του αγώνα ήρθε στο 32′  όταν ο Ρετζέπογλου πήρε την κεφαλιά ο Ευκαρπίδης απέκρουσε, και μάλιστα απο την απόκρουση η ομάδα του Ζυγού βγήκε ταχύτατα στην  αντεπίθεση με τον Πιλτικάκη να δέχεται τράβηγμα που ξεκίνησε εκτός περιοχής και κατέληξε εντός με τον ρέφερι να δείχνει το σημείο του πέναλτι. Με τον Βαγγέλη Τιφτίκη να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να κάνει το 1-0 για τον Ηρακλή.

Στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Δροσερού προσπάθησε να ισοφαρίσει όμως ούτε η κεφαλιά του Μουαρέμογλου ούτε το σουτ του Ρετζέπογλου στο 52′ βρήκαν στόχο. Ενώ δύο λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία να καθαρίσουν το ματς με την κεφαλιά του Αρκούδα μετά την εκτέλεση κόρνερ του Τσούλφα να περνά μόλις άουτ. Στο 60′ τα πράγματα έγιναν ποιο δύσκολα για την ομάδα του Δροσερού με τον Ρασήμογλου να βλέπει την δεύτερη κίτρινη για διαμαρτυρία αφήνοντας την ομάδα του με παίκτη λιγότερο.

Αριθμητικό πλεονέκτημα που προσπάθησε να εκμεταλλευτεί ο Ηρακλής όμως ούτε το σουτ του Κωφίδη αλλά ούτε και ο Πιλτικάκης κατάφεραν να κερδίσουν τον Ζώη. Το τελικό 1-1 διαμόρφωσε στο 93′ ο Σαλήογλου Μαξούμ με σουτ.

Έτσι ο Ηρακλής Ζυγού έχοντας 4 βαθμούς πήρε την πρόκριση  ως δεύτερος του ομίλου πίσω απο τον Ορφέα, ενώ ο Φίλιππος Δροσερού έχοντας εξαιρετική παρουσία έμεινε εκτός με 2 ισοπαλίες και την ήττα απο την Βιστωνίδα με 1-0. Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Παναγιώτης Τσοπουλίδης με βοηθούς τους Γιώργο Χρυσέλη και Δημήτρη Τζιβαρτζίδη.

ΗΡΑΚΛΗΣ ΖΥΓΟΥ: Ευκαρπίδης, Καραμάνης, Τηλαβερίδης, Τιφτίκης, Ευθυμιάδης, Τσακιράκης, Τενεκές(62′ Κωφίδης), Αρκούδας, Πιλτικάκης, Χασιώτης(85′ Καράμπελας), Τσούλφας(55′ Μυλωθρός, 75′ λ.τρ. Παπαδόπουλος)

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΟΣΕΡΟΥ: Ζώης, Μουσταφάογλου, Χασάνογλου(46′ Αλή Τασίν), Ρετζέπογλου, Ρασήμογλου, Σαλήογλου Α., Αχμέτογλου Κ,(80′ Τσακίρ Τζέμ), Αλήογλου, Ρεφίκογλου(57′ Αχμέτογλου Β.), Μουαρέμογλου, Μαμούτογλου(41′ Σαλήογλου Μ.)

Share it