Search

Άνετη επικράτηση για Ποντιακό και «χέρι-χέρι» με την Καππαδοκία στην Β’ φάση του Κυπέλλου

Στο γήπεδο της Παλαγίας ο Ποντιακός υποδέχθηκε την Καππαδοκία και με το άνετο 4-0 τερμάτισε πρώτος στον όμιλο του στην Α’ φάση του κυπέλλου Έβρου. Οι Καππαδόκες παρά την βαριά ήττα προκρίθηκαν και αυτοί στον επόμενο γύρο του θεσμού.

Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε δυναμικά με την ομάδα του Ποντιακού να πραγματοποιεί την πρώτη ευκαιρία του αγώνα όταν ο Καλαϊτζίδης στο 10’ τρίπλαρε εντός περιοχής, σούταρε, αλλά ο τερματοφύλακας της Καππαδοκίας απέκρουσε ακουμπώντας τη μπάλα με τα ακροδάχτυλα, αλλάζοντας της πορεία και στέλνοντας την λίγο έξω από το δεξιό του δοκάρι.

Οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή στο παιχνίδι βρίσκοντας αρκετούς χώρους εκτός περιοχής με τους φιλοξενούμενους να περιορίζονται σε αμυντικό ρόλο, προσπαθώντας να δημιουργήσουν ευκαιρίες από αντεπιθέσεις. Στο 28’ ένα πολύ καλό σουτ του Κουτσούκη πέρασε λίγα εκατοστά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Απότα. Ένα λεπτό αργότερα σε παρόμοια φάση ο Μιχαηλίδης σούταρε με την μπάλα να περνάει ψηλά πάνω από το δοκάρι.

Το 1-0 πραγματοποιήθηκε στο 35’ από τα 11 μέτρα! Ο Καλαϊτζίδης ανατράπηκε εντός περιοχής, με τον παίχτη του Ποντιακού να εκτελεί και το πέναλτι ανοίγοντας το σκορ. Οι ευκαιρίες για τους Πόντιους συνεχίστηκαν με αποκορύφωμα τη φάση του 42ου λεπτού, όπου οι παίκτες με καλή κυκλοφορία έφτασαν στην αντίπαλη περιοχή τροφοδότησαν τον Κουτσούκη, ο οποίος ενώ ήταν μόνος του έκανε ένα άγαρμπο τελείωμα και έχασε την ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα. Αυτή ήταν η εικόνα του πρώτου ημιχρόνου.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με γκολ! Στο 48’ η κακή εκτίμηση του τερματοφύλακα των Καππαδοκών σε κεφαλιά παίχτη του Ποντιακού έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, κάνοντας το 2-0 υπέρ των γηπεδούχων. Λίγα λεπτά μετά έπειτα από σύγχυση στην άμυνα των φιλοξενούμενων η μπάλα κατέληξε στον Κουτσούκη, ο οποίος έγραψε το 3-0.

Η Καππαδοκία στο δεύτερο ημίχρονο πήρε κάποια μέτρα στο γήπεδο δημιούργησε προϋποθέσεις για γκολ αλλά δε μπόρεσε να τελειώσει σωστά τις φάσεις. Στο 70’ σέντρα με αποδέκτη τον Παπανικολάου είχε πολύ καλές προοπτικές, αλλά το λανθασμένο κοντρόλ του, έδιωξε τον κίνδυνο από την εστία του Χατζητζίβα.

Στο 79’ ο Καλαϊτζίδης εκτέλεσε φάουλ με τη μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι του πορτιέρο των Καππαδοκών. Έπειτα από διεκδίκηση της μπάλας στο 85’ υπήρξε ελαφρύ γύρισμα του αστραγάλου του Ανδρώνη με τον παίχτη να συνεχίζει κανονικά μέχρι τη λήξη του αγώνα. Στην επόμενη φάση ο Σαρίδης του Ποντιακού πλάσαρε στο δεξιό πλευρό του τέρματος γράφοντας το τελικό 4-0. Αμφότερες οι δύο ομάδες πέρασαν στην επόμενη φάση του κυπέλλου, αφήνοντας εκτός τον Εθνικό Β’.

Συνθέσεις:

Ποντιακός (Καριοφύλλης): Χατζητζίβας, Σαγκιρίδης Ν., Μιχαηλίδης (67’ Ρουσίδης), Λιούρτας, Σουγιολτζής (75’ Ρήγας), Παπαδάκης, Κουτσούκης (61’ Σαρίδης), Γυλός (67’ Σαγκιρίδης Α.), Μακρής, Καλαϊτζίδης.

Καππαδοκία (Τσακλινίδης): Απότας, Παπαπαναγιώτου, Τσαλγκίδης, Ανδρώνης, Τσαχιρίδης, Παπανικολάου, Αργυρίου (46’ Κυριακίδης), Γεωργαντάς, Σπυριδόπουλος (58’ Μπιτζικούδης), Τηλέγραφος (60’ Αλατζιάς), Μκρτσιαν (65’ Μελετούδης).

Διαιτητής: Τερζόπουλος – Βοηθοί Διαιτητές: Σουβαράς, Ναζιρόπουλος

Share it