Search

Άνοιξε η κούρσα διαδοχής στο Δήμο Κομοτηνής μετά την αποχώρηση Πετρίδη

Την κούρσα της διαδοχής άνοιξε χθες η κοινοποίηση της απόφασης του Δημάρχου Κομοτηνής, του κ. Γιώργου Πετρίδη να μην θέσει εκ νέου υποψηφιότητα το Μάιο του 2019 για το αξίωμα του Δημάρχου με τους συμβούλους να φέρονται αποφασισμένοι να δώσουν συνέχεια στον συνδυασμό.

Την κούρσα της διαδοχής άνοιξε χθες η κοινοποίηση της απόφασης του Δημάρχου Κομοτηνής, του κ. Γιώργου Πετρίδη να μην θέσει εκ νέου υποψηφιότητα το Μάιο του 2019 για το αξίωμα του Δημάρχου. Ο γεννημένος το 1963 δύο τετραετίες δήμαρχος, εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος για πρώτη φορά το 1998, χθες το βράδυ κοινοποίησε την τελική του απόφαση στα μέλη της «Κοινωνίας των πολιτών», της παράταξής του, συγκινημένος, αλλά και αποφασισμένος να μην κάνει πίσω.

Ήδη τον τελευταίο καιρό είχε αφήσει και ο ίδιος ανοικτό το ενδεχόμενο να μην είναι ξανά υποψήφιος. Φαινόταν πως «ζύγιαζε» πολλά μέσα του σε σχέση με τις επερχόμενες Αυτοδιοικητικές Εκλογές. Σε κάποιους η μη συμμετοχή του δεν αποτέλεσε έκπληξη, κάποιοι λίγοι τις τελευταίες μέρες το είχαν συμπεράνει, άλλοι δεν τολμούσαν καν να το σκεφτούν θεωρώντας προδιαγεγραμμένη την πορεία του στις εκλογές και κάποιοι άλλοι δήλωσαν ακόμη κι αιφνιδιασμένοι. Η 3η θητεία της «Κοινωνίας των Πολιτών» στα ηνία του δήμου φάνταζε στα μάτια αυτών των τελευταίων «εύκολη υπόθεση», αν και, όπως γνωρίζουν οι έμπειροι στις εκλογικές αναμετρήσεις, τίποτα δεν θεωρείται στις εκλογές δεδομένο και μάλιστα όταν πολλές «σταθερές», στις προηγούμενες αναμετρήσεις, αλλάζουν.

Όλοι τους άκουσαν επίσημα από τον ίδιο την απόφαση του να μην θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για το αξίωμα του Δημάρχου επικαλούμενος μάλιστα προσωπικούς λόγους. Αν και τους ζήτησε να μην γίνει καμιά προσπάθεια στη συζήτηση που θα ακολουθούσε να τον πείσουν να αναθεωρήσει, όλοι όσοι μίλησαν, στις τοποθετήσεις τους, του ζήτησαν να το ξανασκεφτεί, εξήραν το έργο του και σημείωσαν πως αποτελεί για εκείνους τον συνδετικό τους κρίκο, το σημείο αναφοράς τους, τον παράγοντα εκείνο που συνένωνε τις δυνάμεις τους.

Η επόμενη μέρα βρίσκει τους συνεργάτες του κ. Πετρίδη να έχουν ήδη θέσει τον πρώτο στόχο: Δηλαδή, να συνεχίσουν ενωμένοι την πορεία τους και μαζί να ενισχύσουν την δημοτική παράταξη που έχει ήδη σημαντική πορεία στα δημοτικά πράγματα του τόπου. Το τόνο της αποφασιστικότητας έδωσε η ίδια η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής, η κα Κλεοπάτρα Στογιαννίδου η οποία συντόνισε και την χθεσινοβραδινή συζήτηση σημειώνοντας στον προσωπικό της λογαριασμό στο F/B την απόφασή τους να συνεχίσουν «πιο δυνατά» σ’ αυτή την νέα πορεία. Στο πλευρό της, σ’ αυτή την άτυπη νυχτερινή έξοδο, πολλά στελέχη της πρώτης γραμμής, ο Γ. Γκαράνης, ο Ν. Σωτηρακόπουλος, ο Δ. Καρασταύρου, ο Δ. Πολιτειάδης, η Κ. Ιωαννίδου κ.α.. Όλοι τους προσωπικές επιλογές και στενοί φίλοι του Δημάρχου, που την ίδια ώρα συμμετείχε σε άλλο τραπέζι, πάλι με στελέχη της δημοτικής αρχής και φίλους.

Ήδη, στην χθεσινοβραδινή συνάντηση, κατά τη διάρκεια της οποίας μίλησαν σχεδόν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι, είχαν τονίσει πως αυτό που προέχει είναι να συνεχίσει να υπάρχει το «οικοδόμημα» της «Κοινωνίας των Πολιτών». Στην κούρσα της διαδοχής που ξεκίνησε δεν κρύβουν το ενδιαφέρον τους να συμμετάσχουν έμπειροι εν ενεργεία Αυτοδιοικητικοί, όπως ο Γιάννης Γκαράνης, ο Δημήτρης Πολιτειάδης, ο Δημήτρης Καρασταύρου, η Κλεοπάτρα Στογιαννίδου κ.α. ζυγίζοντας, όμως, καλά κάθε τους βήμα πριν πάρουν την τελική απόφαση και την γνωστοποιήσουν επίσημα πρώτα στα μέλη της παράταξης. Ίσως η επιλογή στην «Κοινωνία των Πολιτών» να κρίνει ως ένα βαθμό και τις κινήσεις- επιλογές στο χώρο της αντιπολίτευσης, η οποία μάλλον «μουδιασμένα» υποδέχτηκε την αποχώρηση Πετρίδη. Ενδεικτικό είναι ότι μόνο η πολιτευτής της ΝΔ, η κα Βούλα Ελευθεριάδου έκανε σχόλιο χαρακτηρίζοντας έντιμη την απόφαση Πετρίδη. «Αποχωρεί δίνοντας το περιθώριο σε άλλες δυνάμεις να πάρουν τη σκυτάλη. Η πολιτική δεν μπορεί να είναι αυτοσκοπός.» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή: Kanali6.gr

Share it