Search

Έμεινε στο ματς μέχρι το τέλος ο ΠΑΟΚ, αλλά δεν απείλησε ποτέ την ανώτερη Τσέλσι! “Φωνάζουν” για πέναλντι οι Θεσσαλονικείς

Η διαφορά ποιότητας, κλάσης και ρυθμού μεταξύ του ΠΑΟΚ και της Τσέλσι ήταν καταφανέστατη στην κατάμεστη Τούμπα, με τους Λονδρέζουν να παίρνουν δίκαια τη νίκη με 0-1, χάρις σ’  ένα γκολ του Γουίλιαν στο 7ο λεπτό. Ο ΠΑΟΚ κατάφερε ν’  αντέξει στην πίεση των Άγγλων και να παραμείνει στο ματς μέχρι το τέλος, αλλά δεν μπόρεσε να ασκήσει την απαιτούμενη πίεση στα καρέ του Κέπα, ώστε να βρει ένα γκολ που θα του χάριζε μια μεγάλη ισοπαλία. Αρνήθηκε πέναλντι στον ΠΑΟΚ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Ισπανός Μαγιένκο!

Με το “πόδι στο γκάζι”  μπήκαν οι ποδοσφαιριστές του Σάρι στην Τούμπα, δείχνοντας πως βλέπουν σοβαρά τον θεσμό του Europa League. Παράλληλα έκαναν φανερό στον ΠΑΟΚ πως θα είχε ένα βουνό ν’  ανέβει απέναντι σε μία απ’  τις πιο φορμαρισμένες ομάδες της Ευρώπης. Και το βουνό αυτό το έκανε ακόμη πιο δύσβατο το γκολ του Γουίλιαν μόλις στο 7′. Ο ΠΑΟΚ ήταν υποταγμένος στον φρενήρη ρυθμό της Τσέλσι, που έφτασε κοντά στο γκολ με τον Μοράτα στο 21′  και τον Πέδρο στο 38′, με τον Πασχαλάκη να αποκρούει την προσπάθεια του δεύτερου. Ο “δικέφαλος του βορρά” κατάφερε να απειλήσει για πρώτη φορά στο 45′ με κεφαλιά του Βαρέλα. Λίγο αργότερα ήρθε η φάση για την οποία “φωνάζει” ο ΠΑΟΚ, όταν σε στημένο του Πέλκα, ο Μπάρκλεϊ τράβηξε τη φανέλα του Μαουρίσιο εντός περιοχής με τον Ισπανό να μην καταλογίζει παράβαση.

Ίδια εικόνα και στην επανάληψη με την Τσέλσι να επιβάλλει πλήρως τον ρυθμό της, αλλά τη δυστοκία των φιλοξενούμενων και τον Πασχαλάκη να κρατάνε “ζωντανό”  τον ΠΑΟΚ. Παρά τις αλλαγές του Λουτσέσκου ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να γίνει απειλητικός και να θέσει εν αμφιβόλλω την νίκη της Τσέλσι. Οι δύο μοναδικές αξιόλογες προσπάθειες με τον Βιεϊρίνια στο 83 και τον Μπίσεσβαρ δεν προβλημάτισαν πολύ τον κίπερ της Τσέλσι με το 0-1 να παραμένει μέχρι το τέλος.

Διαιτητής: Alberto Undiano Mallenco (Ισπανία)

Βοηθοί: Raúl Cabanero, Iñigo Prieto López De Cerain (Ισπανία)

4ος: Javier Rodriguez (Ισπανία)

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Βαρέλα, Χατσερίντι, Τόσκα, Βέρνμπλουμ, Μαουρίσιο, Σάχοβ (69′ Πρίγιοβιτς), Λέο Ζαμπά (82′ Μπίσεσβαρ), Πέλκας (62′ Ουάρντα), Ελ Καντουρί.

ΤΣΕΛΣΙ (Μαουρίτσιο Σάρι): Κέπα, Τζαπακόστα, Ρίντιγκερ, Κρίστενσεν, Μάρκος Αλόνσο (66′ Αθπιλικουέτα), Ζορζίνιο (65′ Φάμπρεγκας), Kαντέ, Μπάρκλεϊ, Πέδρο, Ουίλιαν, Μοράτα (80′ Ζιρού).

Γκολ:  7′ Ουίλιαν

Κάρτες: 88′ Βέρνμπλουμ, 92′ Ελ Καντουρί – 90′ Μπάρκλεϊ, 91′ Ρίντιγκερ

Share it