Search

Προσγειώθηκε απότομα απ’ τα “αστέρια” η Α.Ε.Κ.! Ο Μάνταλος απ’ τους ελάχιστους διασωθέντες!

Κατώτερη των περιστάσεων εμφανίστηκε η Α.Ε.Κ. στην πρεμιέρα της στο Τσάμπιονς Λιγκ, γνωρίζοντας την ήττα απ’  τον Άγιαξ με 3-0 στην “Γιόχαν Κρόιφ Αρένα”.

Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη κατέρρευσε στο δεύτερο ημίχρονο, όπου δέχτηκε και τα τρία τέρματα. Το γκολ του Αργεντινού αριστερού μπακ Ταγκλιαφίκο με το που ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο (46′) αποσυντόνισε μέχρι και το τέλος του ματς την Α.Ε.Κ., που στο πρώτο ημίχρονο είχε σταθεί μια χαρά στο Άμστερνταμ, χάνοντας τρεις καλές ευκαιρίες, μία με κεφαλιά του Σιμόες μετά από φάουλ του Μάνταλου στο 14′ και δύο με τον Πόνσε στο 27′ και το 45′.

Η Α.Ε.Κ. όμως ήταν απούσα σ’  όλο το δεύτερο ημίχρονο με τον “Αίαντα” να κάνει ό,τι θέλει στο γήπεδο. Εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας απ’ τους γηπεδούχους που “έβγαλαν” αρκετές καλές στιγμές στο δεύτερο ημίχρονο με κορυφαία αυτή του Ταγκλιαφίκο στο 58′ με τον Μπάρκα να κάνει τρομερή επέμβαση στην εξ επαφής προσπάθεια του Αργεντινού.

Με μόνο παίκτη που κυκλοφορούσε σωστά την μπάλα και απ’ τα πόδια του οποίου ξεκινούσε οτιδήποτε καλό για την Α.Ε.Κ., τον Πέτρο Μάνταλο, η “Ένωση” αδυνατούσε να αλλάξει δεύτερη πάσα απ’ το 46 ως και τις καθυστερήσεις. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης έχοντας περιορισμένες δυνατότητες για να αλλάξει κάτι λόγω των απουσιων των Λόπεζ, Λιβάγια, Μπακασέτα, Μπογιέ, προσπάθησε να βελτιώσει την εικόνα της ομάδας του με κινήσεις απ’  τον πάγκο, αλλά η εικόνα της αναμέτρησης δεν μεταβλήθηκε στο ελάχιστο.

Σημειώνοντας δύο ακόμα τέρματα με τον Φαν Μπεκ που πέρασε αλλαγή στη θέση του Χούντελαρ και το δεύτερο του Ταγκλιαφίκο, ο Άγιαξ προσγείωσε απότομα την Α.Ε.Κ. στην πραγματικότητα των ομίλων του τσάμπιος Λιγκ υποχρεώνοντας την σε βαριά ήττα.

Share it