Search

Μεικτές ΕΠΣ Έβρου: Το μέλλον του Εβρίτικου ποδοσφαίρου

Οι Μικτές ομάδες Νέων, Παίδων και Προπαίδων των ΕΠΣ μελών της Ομοσπονδίας και τα πρωταθλήματά τους, είναι η πηγή από την οποία παράγονται επί σειρά ετών και θα συνεχίσουν να παράγονται, οι πρωταγωνιστές του αθλήματος, τόσο σε εθνικό, όσο σε συλλογικό επίπεδο.

Τα πρωταθλήματα των Μικτών Ομάδων Ενώσεων δεν είναι θεσμός που καθιερώθηκε τα τελευταία χρόνια από την ΕΠΟ. Κοντεύουν είκοσι συναπτά έτη από την ημέρα κατά την οποία η Ομοσπονδία αποφάσισε να δημιουργήσει τα συγκεκριμένα πρωταθλήματα, να επενδύσει σε αυτά και να τα στηρίξει με όλες τις δυνάμεις της. Άλλωστε, τα αποτελέσματα της δουλειάς που γίνεται σε Ενωσιακό επίπεδο όλα αυτά τα χρόνια, έχουν αποδώσει τα μέγιστα και έχουν τροφοδοτήσει όλες τις Εθνικές Ομάδας, αλλά και τους ελληνικούς συλλόγους, με τα μεγαλύτερα αστέρια που έχουν εμφανιστεί στο κορυφαίο επίπεδο.

Όλοι όσοι έχουν ασχοληθεί με το σχεδιασμό του αναπτυξιακού ποδοσφαίρου έχουν διαπιστώσει, όπως ακριβώς και η ΕΠΟ όταν αποφάσιζε τη διοργάνωση των Πρωταθλημάτων αυτών, ότι η δουλειά που γίνεται, τόσο σε Ενωσιακό, όσο σε Περιφερειακό επίπεδο, τα τελευταία ειδικά χρόνια συνεχώς βελτιώνεται δημιουργώντας τις προϋποθέτεις εκείνες που μπορούν να δώσουν σάρκα και οστά στο όνειρο όλων για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου.

ΥΓ: (1) Στο νομό Έβρου τα τελευταία χρόνια παρά τις προσπάθειες πολλών σωματείων για την αναβάθμιση των αναπτυξιακών τους τμημάτων, εντούτοις η εικόνα την μεικτών ομάδων της ΕΠΣ Έβρου κινείται σε μέτρια (αν όχι σε χαμηλά) επίπεδα. Έχω την βαθιά πίστη ότι το ταλέντο στον νομό μας υπάρχει σε αφθονία. Τι λείπει ; Την απάντηση τη δίνει η πρακτική άλλων νομών με ιδιαίτερη δυναμική στα αναπτυξιακά τμήματα και στις μεικτές τους ομάδες:

1. Το όραμα

2. Μακροχρόνιος σχεδιασμός, πίστη και υπομονή στον στόχο

3. Η συνέργεια όλων των φορέων

4. Τεχνοκρατική και επιστημονική προσέγγιση του αθλήματος

5. Ανταγωνιστικότητα των τοπικών και παιδικών πρωταθλημάτων :

Ιδού πεδίο δόξης λαμπρό για την νέα ( και από φαίνεται με διάθεση και όραμα ) διοίκηση της ΕΠΣ Έβρου. Σωματεία , παράγοντες , προπονητές και όλοι οι φορείς του αθλήματος ας συνδράμουν στην κατεύθυνση αυτή , προς όφελος και μόνο του αθλήματος

(2) Κάθε επιτυχία στο έργο των δύο νέων ενωσιακών προπονητών, αγαπητών συναδέλφων και μελών του Συνδέσμου Προπονητών Έβρου, τα ονόματα των οποίων ανακοινώσε η ΕΠΣ ΕΒΡΟΥ, για την περίοδο 2018-2019..

Ο Σύνδεσμός Προπονητών Έβρου, πέρα από την συνεχή εκπαιδευτική υποστήριξη των μελών του, θα είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια που κινείται στην σωστή κατεύθυνση.

Παπαπαντελής Νικήτας

Γενικός Γραμματέας Συνδέσμου Προπονητών Έβρου

Share it