Search

Η ανάλυση του Foxbet για το Άγιαξ – ΑΕΚ

Άγιαξ

Παρατάχθηκε με βασική ενδεκάδα στο εντός με Γκρόνινγκεν, δεν άφησε τίποτα στην τύχη επικρατώντας 3-0. Δύο τέρματα πέτυχε ο φορμαρισμένος Χούντελαρ, φτάνοντας τα 6 στα 3 τελευταία για το πρωτάθλημα. Το άλλο γκολ πέτυχε ο Ζίγεχ, που από τότε που ανανέωσε το συμβόλαιό του (τον ήθελαν σύλλογοι από το εξωτερικό) έχει ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοσή του. Γενικά ο Άγιαξ φέτος επένδυσε, θέλει να κάνει το κάτι παραπάνω στο Τσάμπιονς Λιγκ και φυσικά να επανέλθει στην κορυφή της Ολλανδίας έπειτα από 5 χρόνια. Βρίσκεται στο -2 από την Αϊντχόφεν, την οποία αντιμετωπίζει εκτός έδρας την προσεχή Κυριακή. Για να φτάσει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ απέκλεισε κατά σειρά τις δευτεραθλήτριες Αυστρίας (Στουρμ Γκρατς), Βελγίου (Σταντάρ Λιέγης) και Ουκρανίας (Ντιναμό Κιέβου). Ήταν καταιγιστικός και στα 3 εντός έδρας παιχνίδια (ισάριθμες νίκες), ενώ γενικότερα δεν έχει ηττηθεί φέτος σε καμία διοργάνωση (επίδοση 8-3-0). Ο κόουτς Τεν Χαχ έθεσε ως στόχο τους 9 βαθμούς στα 3 εντός έδρας ματς του ομίλου.

Αγωνιστικά Νέα:

«Είμαστε πάντα αισιόδοξοι κι έχουμε αυτοπεποίθηση πριν από κάθε αγώνα, όμως δεν πιστεύω πως θα κερδίσουμε εύκολα, θα αντιμετωπίσουμε μία πολύ καλή ομάδα, που ξέρει να παίζει για το αποτέλεσμα», δήλωσε ο προπονητής Τεν Χαχ, προσπαθώντας να κρατήσει προσγειωμένους τους παίκτες του. Συνεχίζουν εκτός λόγω τραυματισμού ο αμυντικός Φέλτμαν, οι μέσοι Σινκχράφεν, Τσέρνι και ο επιθετικός Μπαντέ, κανείς τους δεν έχει πάρει χρόνο συμμετοχής. Αμφίβολος ο Ντόλμπεργκ, χωρίς νέα προβλήματα.

Πιθανή ενδεκάδα:

(4-2-3-1): Ονανά – Μαζραουί, Ντε Λιχτ, Μπλιντ, Ταγλιαφίκο – Σένε, Φρένκι ντε Γιονγκ – Νέρες, Ζίγεχ, Τάντιτς – Χούντελαρ

ΑΕΚ

Κέρδισε σχετικά εύκολα τον Πανιώνιο με 4-0. Σημαντικό το σημείο που άνοιξε το σκορ (καθυστερήσεις α’ ημιχρόνου), άνετη μετά την ανάπαυλα, πέτυχε άλλα τρία τέρματα, είχε και δύο δοκάρια. Διατήρησε το «απόλυτο» έπειτα από 3 αγωνιστικές στη Σούπερ Λίγκα, έχοντας μάλιστα κρατήσει την εστία της ανέπαφη. Στα προκριματικά απέκλεισε Σέλτικ και ΜΟΛ Βίντι, επιστρέφοντας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ έπειτα από 12 χρόνια. Έχει δικαίωμα στο όνειρο, παρότι ο όμιλος που κληρώθηκε είναι δύσκολος. «Ο Άγιαξ είναι μία ομάδα που παίζει καλά με την μπάλα, αλλά έχει και αδυναμίες. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Σε τέτοια παιχνίδια δεν μπορεί να παίζεις μόνο άμυνα, πρέπει να κοιτάξεις και να προβληματίσεις. Είναι σημαντικό τις ευκαιρίες που θα έχουμε να τις κάνουμε γκολ, αν θέλουμε να πάρουμε αποτέλεσμα», είπε ο Μαρίνος Ουζουνίδης, ο οποίος ως παίκτης είχε αγωνιστεί στο 1-0 του Παναθηναϊκού επί του Αγιαξ στο Άμστνερταμ (1996), που αποτελεί τη μοναδική νίκη ελληνικής ομάδας επί του Άγιαξ στην Ολλανδία.

Αγωνιστικά Νέα:

Οι… τσαμπουκάδες στη ρεβάνς με τη ΜΟΛ Βίντι κόστισαν βαριά τιμωρία (4 αγωνιστικές) στον αμυντικό Λόπες (3/0) και τον πολύτιμο επιθετικό Λιβάγια (4/1), η οποία ξεκινάει από σήμερα. Στο ποινολόγιο και ο μεσοεπιθετικός Μπακασέτας (3/1), ενώ λόγω τραυματισμού θα λείψει ο επιθετικός Μπογιέ (1/0). Εκτός λίστας είναι οι μέσοι Αλμπάνης, Αϊντάρεβιτς, ξεπέρασε το δικό του πρόβλημα ο μέσος Σιμόες (4/0). Τρίτη φορά που παίζει με Αγιαξ, είχε ηττηθεί τις δύο προηγούμενες (σεζόν 1994-95).

Πιθανή ενδεκάδα:

(4-3-3): Μπάρκας – Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Οικονόμου, Χουλτ – Τσόσιτς, Σιμόες, Γαλανόπουλος – Κλωναρίδης, Μάνταλος, Πόνσε

Προγνωστικά για το Άγιαξ – ΑΕΚ εδώ

Share it