Search

Εντυπωσίασε η πρώτη βραδιά των αστεριών…

Έλαβε τέλος η πρώτη μέρα του Champions League και μας άφησε απόλυτα ικανοποιημένους καθώς είχαμε ανατροπές, γκολ στο 90’, εκπλήξεις , πανέμορφα τέρματα και σχεδόν σε όλα τα ματς γκολ . Η αυλαία άνοιξε με δυο παιχνίδια το Μπαρτσελόνα – Αϊντχόφεν και Ίντερ – Τότεναμ.

Στο πρώτο παιχνίδι η Μπαρτσελόνα έκανε το καθήκον της και κέρδισε την Αϊντχόφεν με 4-0 . Η Αϊντχόφεν ήταν ανταγωνιστική για 31’ όπου κάπου εκεί ανέλαβε δράση ο Μέσι ο όποιος με μια υπεροχή εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ζοέτ . Η μια φάση διαδεχόταν την άλλη και στο 67΄ηρθε η πρώτη προειδοποίηση για το 2-0 όταν με σουτ ο Σουάρεζ έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Αυτό που δεν μπόρεσε να κάνει ο επιθετικός της Μπάρτσα έμελε να το κανει ο Ουσμάν Ντεμπελέ στο 75΄ όπου έγραψε το 2-0 για την ομάδα του. Μετά από δυο λεπτά και ενώ δεν πρόλαβε καν να συνέρθει η Ολλανδική ομάδα ο Μέσι και πάλι έκανε το 3-0 ύστερα από ασίστ του Ίβαν Ράκιτιτς . Ο ρυθμός άρχισε να πέφτει και το σκορ έδειχνε να μην αλλάζει όμως στο 87΄ο Μεσι με το τρίτο προσωπικό του τέρμα διαμόρφωσε το τελικό 4-0 . Αξίζει να σημειωθεί ότι στο 79΄ο Ουμτιτί αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Επιστροφή στην διοργάνωση με νίκη η Ίντερ. Η ιταλική ομάδα έκανε φανταστική ανατροπή στο 90΄. Ένα ήρεμο πρώτο μέρος με δυο ουσιαστικές φάσεις μια για την κάθε ομάδα . Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε καμία σχέση με το πρώτο . Στο 53΄ η Τότεναμ θα ανοίξει το σκορ, ύστερα από φάση διαρκείας Έρικσεν έκανε το σουτ η μπάλα βρήκε στον Μιράντα και πηρέ περίεργη τροχιά και κατέληξε στα δίχτυα. Η Ίντερ από εκεί και πέρα άρχισε να πιέζει μια πίεση που απέδωσε καρπούς στο 85΄οπου ο Ικάρντι στην πρώτη σου συμμετοχή στην διοργάνωση πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ έξω από την περιοχή . Μετά το 1-1 η πίεση έγινε ασφυκτική . Τελικά κατάφεραν να κάνουν το 2-1 με τον Βεσίνιο από κοντινή κεφάλια.

Στην Τουρκιά η Γαλατά διέλυσε την Λοκομοτίβ με 3-0 . Συγκεκριμένα στο 9ο λεπτό ο άλλοτε παίκτης του ΠΑΟΚ Γκάρι Ροδριγκες άνοιξε το σκορ με ιδανικό τελείωμα. Η Λοκομοτιβ προσπάθησε να αντιδράσει και έχασε 2 καλές ευκαιρίες όμως η τούρκικη ομάδα ισορρόπησε το παιχνίδι. Στο 67΄ο Ντερντιγιοκ με ωραία εκτέλεση φάουλ έκανε το 2-0. Το παιχνίδι από εκεί και πέρα άνοιξε και το ένα λάθος διαδεχόταν το άλλο . Το τρίτο τέρμα ήρθε στις καθυστερήσεις από την άσπρη βούλα σκόρερ ήταν ο Ινάν.

Η έκπληξη της αγωνιστικής ήρθε από το Βελιγράδι εκεί όπου ο Ερυθρός Αστέρας κατάφερε να κρατήσει το 0-0 απέναντι στην Ιταλική Νάπολη. Το παιχνίδι είχε λίγες φάσεις κυρίως από μεριάς Νάπολης με τις σημαντικότερες να είναι το δοκάρι του Ινσίνιε στο πρώτο μέρος και στο 67’ ο Καγιεχον ειδε το σουτ του να σταματάει πάνω στην γραμμή ύστερα από παρέμβαση του Ρόντιτς . Έτσι έμεινε το 0-0 μέχρι τέλους.

Και από την έκπληξη της βραδιάς στο παιχνίδι της βραδιάς . Η Λίβερπουλ ήταν η νικήτρια του συγκλονιστικού παιχνιδιού στο Ανφιλντ. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυναμικά το παιχνίδι. Από την αρχή πίεσαν και δημιούργησαν φάσεις στα καρε της Παρί και στο 30΄μετά από πανέμορφη σέντρα του Ρόμπερτσον ο Σταριτζ με κεφάλια έγραψε το 1-0 . Πέντε λεπτά αργότερα οι Ρεντς κερδίζουν πέναλτι ύστερα από ανατροπή του Μπερνάτ στον Βαϊναλντουμ. Την εκτέλεση ανέλαβε ο και έκανε το 2-0 . Οι Γάλλοι μείωσαν στο 40΄με τον Μενιέ και μπήκαν ξανά στο κόλπο . Το δεύτερο ημίχρονο ήταν ήρεμο με την Λίβερπουλ να κρατεί μπάλα και την Παρί να περιμείνει να βρει την κατάλληλη στιγμή για να κάνει το 2-2 . Όπου και την βρήκε στο 83’ σε μια αντεπίθεση όπου Νεϊμάρ και Μπαπέ συνεργάστηκαν με τον τελευταίο να κάνει το 2-2 . Η Λίβερπουλ άρχισε να ανεβάζει και πάλι στροφές και κατάφερε να πάρει την νίκη ύστερα από καταπληκτικό γκολ του Φιρμίνο.

Με το δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της και η Ατλέτικο η οποία κέρδισε και αυτή με ανατροπή την Μονακό . Στο 18΄ ο Γκρανσντίρ έκανε το 1-0 . Όμως οι παίκτες του Σιμεόνε ανέλαβαν αμέσως δράση και στο 31΄με όμορφο συνδυασμό Κόκε Γκριζμάν και Κόστα έκαναν το 1-1 . Η ανατροπή ολοκληρώθηκε πριν την ανάπαυλα συγκεκριμένα στο 45+1΄ ο Χιμένες έκανε με κεφάλια το 1-2 . Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι προσπάθησαν παραπάνω χωρίς όμως να καταφέρουν κάτι αξιόλογο και έτσι παρέμεινε το 1-2 .

Δύσκολη βράδια παρά την νίκη για την Μπορουσια στο Βέλγιο απέναντι στην Μπριζ. Οι βέλγοι ήταν ανώτεροι σε όλο το πρώτο μέρος αλλά δεν κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ και αυτό χάρης τον εξαιρετικό Μπούρκι ο όποιος κράτησε ζωντανούς του γερμανούς . Στην επανάληψη η Μπορουσια ανέβασε στροφές όμως και πάλι δυσκολεύτηκε μεχρι το 85΄όταν ο Πούλισιτς με αρκετή δόση τύχης κατάφερε να κάνει το τελικό 0-1.

Στην Γερμανία τα Σάλκε και Πόρτο ήρθαν 1-1. Σε ένα ματς που άφησε με παράπονο τις δυο ομάδες κυρίως την Πορτο η οποία έχασε και πέναλτι στο 13 με τον Τέλες. Στο 64’ ο Εμπολό εκανε το 1-0 για τους γερμανούς . Όμως στο 75΄ η Πόρτο κέρδισε και πάλι πέναλτι αυτή την φορά όμως ο Οτάβιο εκτέλεσε εύστοχα.

Επιμέλεια: Γιάννης Παϊτάρης

Share it