Search

Σταμάτησε στον εκπληκτικό Κυριακίδη η καταιγιστική, στο δεύτερο ημίχρονο, Ξάνθη(VIDEO)!

Η Ξάνθη στα Πηγάδια ήταν καταιγιστική απέναντι στον Παναιτωλικό, κυριαρχώντας απέναντι τον αντίπαλό της, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά η αστοχία και ένας “πρώην”, ο Κυριακίδης, της στέρησαν 2 βαθμούς στο τελικό 1-1.

Την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα επιζητούσε την Κυριακή το απόγευμα η Ξάνθη στα Πηγάδια, απέναντι στον Παναιτωλικό. Με μόλις 2 Έλληνες στη βασική 11αδα της (Μπαξεβανίδη και Λισγάρα) και λίγο -και πάλι-  κόσμο στις εξέδρες, οι γηπεδούχοι ήθελαν να αξιοποιήσουν την έδρα τους, στο πρώτο απ’ τα δυο συνεχόμενα εντός έδρας ματς για το πρωτάθλημα (με ΟΦΗ την 4η αγωνιστική).

ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΖΙΦΚΟΒΙΤΣ ΑΠΟΣΥΝΤΟΝΙΣΕ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ

Οι παίκτες του Ράσταβατς ήταν αυτοί που πρώτοι έφτασαν κοντά στο γκολ στο 4ο λεπτό. Ο Γέντρισεκ πρόλαβε την προωθημένη μπαλιά προς αυτόν, πέρασε και τον Κυριακίδη αλλά βρέθηκε αρκετά πλάγια, απ’  όπου δοκίμασε να ανοίξει το σκορ, αλλά δεν τα κατάφερε από δύσκολη γωνία. Στο 21ο λεπτό φθηνό λάθος από Ζίβκοβιτς με τον Μοράρ να επωφελείται και να νικά τον Σέρβο πορτιέρε της Ξάνθης για το 0-1.

http://

Εννιά λεπτά αργότερα ο Κίκε από καλή θέση απ τη θέση του πέναλντι, προτίμησε να προσποιηθεί παρά να σουτάρει, με το σουτ του Συλλά στην εξέλιξη της φάσης να καταλήγει στα σώματα. Ο αριστερός οπισθοφύλακας των γηπεδούχων προσπάθησε και πα΄λι να απειλήσει στο 37′, με το σουτ του να είναι καλύτερο αυτή τη φορά, αλλά να μην έχει και πάλι την ευκταία κατάληξη (άουτ). Τα ανεβάσματα των δύο ακραίων αμυντικών της Ξάνθης δημιουργούσαν καταστάσεις υπεραριθμίας για τους γηπεδούχους, και ένα τέτοιο ανέβασμα, αλλά απ’  την άλλη πλευρά, τα δεξιά δημιούργησε τις προϋποθέσεις για να ισοφαρίσουν οι ποδοσφαιριστές του Ράσταβατς. Στο 40ο’ λεπτό ο Μπαξεβανίδης πάτησε περιοχή, έκανε τη σέντρα που είχε τροχιά προς συμπαίκτη του, με τον Άργκους να σταματάει την μπάλα αντικανονικά με το χέρι. Ο Κοτσάνης που ήταν μπροστά στη φάση με καλή οπτική, υπέδειξε αμέσως το σημείο του πέναλντι, με τον Γέντρισεκ να μην αστοχεί απ’  τα 11 βήματα.

http://

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΚΑΤΑ ΡΙΠΑΣ Η ΞΑΝΘΗ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΓΚΟΛ… ΑΠΩΝ

Το πρώτο γκολ της Ξάνθης για φέτος στο πρωτάθλημα έδωσε ψυχολογία στην Ξάνθη η οποία μπήκε φουριόζα με σκοπό να πετύχει άμεσα το γκολ που θα της έδινε το προβάδισμα.  Το δεκάλεπτο 45-55 πέρασε με τους γηπεδούχους να έχουν την υπεροχή, χωρίς να την μεταφράζουν σε ευκαιρίες. Οι ευκαιρίες ήρθαν στο πεντάλεπτο 55-62, εκεί όπου η Ξάνθη ήταν καταιγιστική. Αρχικά ο Γεντρισεκ στο  56′ έκανε το σουτ μέσα απ’  την περιοχή με τον Κυριακίδη να διώχνει σε κόρνερ. Ένα λεπτό αργότερα ο Λισγάρας στην 100η του συμμετοχή με την φανέλα της Ξάνθης, έστειλε την μπάλα με κεφαλιά στο οριζόντιο δοκάρι και στην εξέλιξη της φάσης ο Καμαρά μόνος απέναντι σε κενό τέρμα αιφνιδιάστηκε, με την μπάλα απλά να προσκρούει στο σώμα του. Οι γηπεδούχοι ήταν ασταμάτητοι και απείλησαν με τον Καντά στο 58′, αλλά η κεφαλιά του από κοντά πέρασε πάνω απ’ τα δοκάρια του Κυριακίδη. Ο άλλοτε τερματοφύλακας της Ξάνθης, είπε “όχι” στον Γέντρισεκ (59), εξουδετερώνοντας και το σουτ του Καμαρά στο 62′, ο οποίος απ’  το ύψος της μεγάλης περιοχής έκανε το σουτ, ενώ είχε και την επιλογή του Γέντρισεκ σε μία φάση, όπου οι δύο τους είχαν απέναντί τους ισάριθμους αντιπάλους.

Αφού η καθολική υπεροχή της Ξάνθης δεν μετουσιώθηκε σε προβάδισμα, όπως είναι φυσικό, στη συνέχεια έπεσε λίγο ο ρυθμός τα αμέσως επόμενα λεπτά. Το διάστημα αυτό η συντριπτική υπεροχή της ομάδας του Ράσταβατς μεταφραζόταν σε αιριθμούς σε 11-1 φάσεις και 7-2 κόρνερ, μέχρι εκείνη τι στιγμή του παιχνιδιού. Στο 64′ ο Ράσταβατς πέρασε τον Κάστρο στη θέση του Σαρπόνγκ, που έκανε ντεμπούτο, ώστε να φρεσκάρει το κέντρο του με παίκτη που θα έδινε περισσότερα τρεξίματα. Στο τελευταίο εικοσάλεπτο η Ξάνθη ξανανέβασε ρυθμούς και “άγγιξε” το γκολ με τον Γέντρισεκ, αλλά ο Κυριακίδης εντυπωσιακά απομάκρυνε σε κόρνερ, κερδίζοντας άλλη μια μεταξύ τους μονομαχία σε κανονική ροή αγώνα. Απ’  το κόρνερ απομάκρυνε η άμυνα του Παναιτωλικού, με τον Γέντρισεκ απ’  την επαναφορά να δοκιμάζει και πάλι το πόδι του, αλλά την μπάλα να φεύγει άουτ. Ο Σλοβάκος στο 81′, που έψαχνε “μανιωδώς” το γκολ, απείλησε για μία ακόμη φορά κάνοντας μία εκπληκτική γυριστή κεφαλιά μετά από κόρνερ, με την μπάλα να μην του κάνει το “χατήρι”  και να καταλήγει πάνω απ’  τα δοκάρια του Κυριακίδη.

Μέχρι το 83′, ο Ράσταβατς είχε “κλείσει”  τις αλαλγές του, περνώντας τον Ντε Λούκας στο 79′  στη θέση του Κοβάσεβιτς και τον νεαρό Οκάν στο 82′  αντί του Καντά.  Στο τελευταίο δεκάλεπτο θέση στον αγωνιστικό χώρο, πήρε και ο μέχρι πέρυσι και για μία 4ετία πρώην δικός της, Λουσέρο, περνώντας στη θέση του Γουίλιαν. Μία άλλη αλλαγή του Δέλλα όμως, παραλίγο να δώσει δώσει την ευκαιρία στον Παναιτωλικό να “βρει πορτοφόλι πέφτοντας απ’  την Ακρόπολη”, αλλά ο Ελ Χασάν Καμαρά νικήθηκε σε τετ α τετ στο 90′  απ’  τον Ζίφκοβιτς, που κατά κάποιο τρόπο εξιλεώθηκε για το γκολ-δώρο με το οποίοι οι φιλοξενούμενοι είχαν κάνει το 0-1.

Το 1-1 έμεινε μέχρι το τέλος, αφού και η προσπάθεια του Οκάν στις καθυστερήσεις δεν βρήκε στόχο. Η Ξάνθη παρά την πολύ καλή της εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο έμεινε με την πικρία της έλλειψης νίκης για τρίτο παιχνίδι στη σειρά, με τον Παναιτωλικό να καταφέρνει να πάρει βαθμό στα Πηγάδια μετά από 6 σερί ήττες.

ΑΟ Ξάνθη (Μ. Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Κασάδο, Σιλά, Καμαρά, Καντά (82′ Οκάν, Κίκε Μπουλά, Σαρπόνγκ (64′ Κάστρο), Κόβασεβιτς (79′ Ντε Λούκας) και Γέντρισεκ.

Παναιτωλικός (Τ. Δέλλας): Κυριακίδης, Μαρινάκης, Μίχαϊ, Άργκους, Τσοκάνης, Έρικσον, Ντίας, Μασουρέκ, Ουίλιαν (80′ Λουσέρο), Μανά(46′ Λιόβας) και Μοράρ (86′ Ελ Χασάν Καμαρά).

Διαιτητής ο Κωνσταντίνος Κοτσάνης, βοηθοί οι Ιωάννης Καραγκιζόπουλος και Γιώργος Χατζίκος και 4ος ο Στέφανος Κουμπαράκης.

Share it