Search

«Λύγισε» στην παράταση ο Εθνικός, σε ματς ακατάλληλο για καρδιακούς! (photos)

Σε ένα παιχνίδι με εκρηκτικό φινάλε ο Εθνικός πάλεψε αλλά δεν κατάφερε να προκριθεί απέναντι στον Αστέρα Καβάλας και ηττήθηκε στην παράταση με 73-78. Το παιχνίδι φύλαγε εκπλήξεις στο τέλος της κανονικής περιόδου όταν το σκορ ήταν στο 61-63 υπέρ της ομάδας της Καβάλας, με τον Εθνικό να έχει την τελευταία επίθεση του αγώνα, να πετυχαίνει δίποντο και να μετριέται λανθασμένα ως τρίποντο, δίνοντας το προβάδισμα και την πρόκριση στον Εθνικό!

Μετά από τους πανηγυρισμούς του Εθνικού, την απόσυρση τους προς τα αποδυτήρια και αρκετά λεπτά συσκέψεων της διαιτησίας, το σκορ διορθώθηκε το ματς οδηγήθηκε σε παράταση και ο Αστέρας κατάφερε να κερδίσει και να περάσει στην επόμενη φάση του θεσμού.

Το παιχνίδι στο χωρίς κλιματισμό ”Μιχάλης Παρασκευόπουλος” της Αλεξανδρούπολης ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να βρουν τα πατήματα τους στο παρκέ. Ο Εθνικός από την μεριά του είχε αρκετές χαμένες ευκαιρίες και αρκετά λάθη με τον Αστέρα να δείχνει αρκετά καλύτερος και να παίρνει προβάδισμα στο σκορ. Το πρώτο δεκάλεπτο τελείωσε με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται με 14-20. Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Εθνικός προσπάθησε να πάρει πόντους κυρίως από τα 6,75 έχοντας μερική ευστοχία με την ομάδα της Καβάλας να προσπαθεί να απαντήσει με οργανωμένες αντεπιθέσεις. Με το σφύριγμα του πρώτου ημιχρόνου μπήκε ένα τρίποντο για βραβείο όσκαρ από τα 3/4 του γηπέδου. Υπεύθυνος για το πρώτο highlight της χρονιάς ήταν ο Παπαζώτος της Καβάλας, ο οποίος οδήγησε την ομάδα του στα αποδυτήρια με το σκορ να είναι στο 28-38 υπέρ τους.

Το τρίτο δεκάλεπτο κύλησε όπως και τα προηγούμενα με τους φιλοξενούμενους να βρίσκονται σταθερά μπροστά και το σκορ στο τέλος της περιόδου να είναι 43-51. Φτάνουμε στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα, το τέταρτο δεκάλεπτο όπου ο Εθνικός με τρομερή ευστοχία μειώνει επικίνδυνα τη διαφορά και την ομάδα της Καβάλας να προσπαθεί να «ροκανίσει» το χρόνο. Κάπως έτσι το ματς οδηγήθηκε στο 51-60, όπου από εκεί και μετά οι «μπλε» με ένα εκπληκτικό σερί (10-3) έδειξαν πως ο αγώνας δεν έχει τελειώσει. Με το σκορ να είναι πλέον στο 61-63 λίγα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, ο Εθνικός πραγματοποίησε επίθεση, ευστόχησε σε καλάθι δύο πόντων και θεωρητικά έστειλε το ματς σε παράταση…

Σ αυτό το σημείο ξεκινάει ένα σκηνικό που θα κυριαρχήσει στον αγώνα! Οι διαιτητές έδειξαν ότι το καλάθι ήταν δύο πόντων, όμως από λάθος της γραμματείας μετριέται ως τριών, ο πίνακας του γηπέδου γράφει 64-63, δίνοντας το έναυσμα στους γηπεδούχους για ξέφρενους πανηγυρισμούς!  Η ομάδα του Εθνικού αποχώρησε για τα αποδυτήρια με τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται έντονα για το λάθος προσπαθώντας να βρουν το δίκιο τους. Εν τέλει μετά από σύσκεψη αρκετών λεπτών μεταξύ των διαιτητών και της γραμματείας το λάθος διορθώθηκε με το τελικό αποτέλεσμα του κανονικού μέρους να είναι 63-63  και τις δύο ομάδες να ξαναβγαίνουν στο παρκέ για να ξανακάνουν ζέσταμα προκειμένου να διεξαχθεί η παράταση!

Στο 5λεπτο της παράτασης η ομάδα της Καβάλας έπαιξε πιο αποφασιστικά, με τον Εθνικό να προσπαθεί να ακολουθήσει τον ρυθμό του Αστέρα. Η απώλεια ενός σημαντικού αριθμού βολών από την Αλεξανδρουπολίτικη ομάδα ήταν καταλυτική, δίνοντας στους Καβαλιώτες τη νίκη με 73-78 και την πρόκριση στον επόμενο γύρο του θεσμού, όπου θα κληθούν να αντιμετωπίσουν εντός έδρας την Ολυμπιάδα Αλεξ/πολης.

 

Τα δεκάλεπτα: 14-20, 28-38, 43-51, 63-63

Παράταση: 73-78

Οι συνθέσεις:

Εθνικός Αλεξανδρούπολης(Τελούδης): Σιταρίδης 11(3), Θεολογίδης 8(1), Τουτουκτσής, Μίχος, Φωτιάδης 19(1), Παπαδούδης 15(2), Τσάγιας 7(1), Θεοχαρίδης 12, Μπόσμης, Πασσιάς 6(1), Κανάκης 5, Παπαλαμπίδης.

Αστέρας Καβάλας(Μαγιάννης): Παπαζώτος 8(2), Σαμαράς 15(3), Μπόζης 13(1), Μανδάλης, Μακαρατζής 4, Θανάση Η., Σουλίδης 8(2), Ιωαννίδης 8(1), Σιδεράς 6, Τσάμης, Γεωργιάδης 6(1), Παστουρματζής.

Διαιτητής Α: Αλεξόπουλος,  Διαιτητής Β: Παπαγεωργίου

 

Share it