Search

Πάλεψε, άντεξε και τελικά κατάφερε τον άθλο! Στους ομίλους του Κυπέλλου Ελλάδας ο Άρης Αβάτου!!

Πραγματοποιώντας παλικαρίσια εμφάνιση, μπροστά σε 3000 περίπου φιλάθλους, ο Άρης Αβάτου προκρίθηκε στους ομίλους του Κυπέλλου Ελλάδας επικρατώντας με 5-4 στα πέναλτι του Πλατανιά Χανίων! 1-1 έληξε η κανονική διάρκεια, σκορ το οποίο παρέμεινε και στην παράταση.

ΑΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ: ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Ανεπανάληπτο, ασύλληπτο, μοναδικό! Το επίτευγμα του Άρη Αβάτου μπορεί να προσδιοριστεί με καθένα απ’ τα τρία επίθετα ή όποιο άλλο συνώνυμο προτιμάτε. Μία ποδοσφαιρική ομάδα που πριν μία διετία δεν είχε καταφέρει να αγωνιστεί καν σε εθνικό πρωτάθλημα, κατάφερε μέσα σ’  αυτά τα δύο χρόνια να μεγαλώσει σε εξωπραγματικό βαθμό σε ανάστημα! Συμμετοχή και εύκολη παραμονή στη Γ’ Εθνική, δύο κύπελλα ΕΠΣ Ξάνθης και τώρα το αποκορύφωμα: η συμμετοχή στους ομίλους του Κυπέλλου Ελλάδος!

Εκεί, όπου θα αντιμετωπίσει παραδοσιακές δυνάμεις του ελληνικού ποδοσφαίρου και ίσως κάποια απ’ τις “μεγάλες” , αν έχει “κέφια”  η κληρωτίδα. Ελάχιστοι ίσως μπορούν να συλλάβουν το μέγεθος της επιτυχίας αυτής της ομάδας. Ίσως ακόμη και οι ίδιοι στο Άβατο να μην έχουν συνειδητοποιήσει ακόμα το μέγεθος της μοναδικής τους επιτυχίας, αλλά δεν αργεί η ώρα που θα το συνειδητοποιήσουν με τον πιο γλυκό τρόπο. Τιθέμενοι αντιμέτωποι με επαγγελματικές ομάδες με πολλαπλάσιο μπάτζετ και μεγάλη ιστορία στο ποδόσφαιρο της χώρας μας.

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ο Άρης Αβάτου δεν φοβήθηκε το ματς. Την κρισιμότητά του, την μοναδική ευκαιρία που είχε να αγωνιστεί σε ποδοσφαιρικό επίπεδο, που θα έμοιαζε με “θαύμα”  ή “ανέκδοτο”  πριν κάποια χρόνια. Κι όμως οι παίκτες του Μαραντά “κοίταξαν”  απ’  την αρχή “στα μάτια” τον Πλατανιά και ήταν πολύ ανώτεροί του στο πρώτο ημίχρονο. Μπροστά σε 3.000 και πλέον κόσμου που βρέθηκε στο γήπεδο του ΑΟΞ, το Άβατο μπήκε “φουριόζο”  και έστειλε προειδοποιητικό μήνυμα με το σουτ του Γκέκα πριν κλείσει το δεκάλεπτο. Ο Γκέκας δεν βρήκε στόχο, αλλά λίγα λεπτά αργότερα ήρθε η φάση που έφερε το 1-0.

Ο Σαρηγιαννίδης στο 18′ μαρκαρίστηκε αντικανονικά εντός περιοχής απ’  τον Τσαμούρη με τον Πουλικίδη να δείχνει την “άσπρη βούλα”. Ο Δόντσος ανέλαβε την εκτέλεση και έβαλε μπροστά την ομάδα του, ξεσηκώνοντας την κερκίδα. Ο κόσμος στο γήπεδο του ΑΟΞ σηκώθηκε απ΄ τις θέσεις του και στο 26′ όταν ο Μιχάλης Μελισσόπουλος έστειλε για δεύτερη φορά την μπάλα στο βάθος της εστίας του Γκοτ, όμως το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Πέντε λεπτά αργότερα ήταν σειρά του Κοτόπουλου να απειλήσει, χωρίς να βρει στόχο, με την μοναδική ευκαιρία του Πλατανιά -που υπενθυμίζεται πως πέρυσι αγωνιζόταν στη Super League-  να είναι το σουτ του Μπιανκόνι λίγο πριν το τέλος, που δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Αμουτζάκη.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι ισορροπίες άλλαξαν, με τους φιλοξενούμενους να εμφανίζονται καλύτεροι και με τη δεδομένη μεγαλύτερη εμπειρία τους, να ελέγχουν τον ρυθμό, κάτι στο οποίο βοήθησε και η διπλή αλλαγή του Κάμπος στο 46′. Οι αλλαγές βελτίωσαν την εικόνα του Πλατανιά, ο οποίος στο 52′ “άγγιξε”  την ισοφάριση με τον Πουριτζίδη. Ελάχιστα αργότερα οι κρητικοί “βρήκαν” το γκολ με την κεφαλιά του Παπανικολάου (58′), σε μία φάση που οι παίκτες του Άρη Αβάτου διαμαρτυρήθηκαν για οφσάιντ. Ο Μπιανκόνι απείλησε στο 64 για το 1-2, με τον Άρη Αβάτου να χρειάζεται να φτάσει το ματς στο τελευταίο δεκάλεπτο, ώστε να απειλήσει στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Σαρηγιαννίδης στο 80′ έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο έξω. Η τελευταία ευκαιρία της κανονικής διάρκειας ανήκε στον Πλατανιά, αλλά ο Αμουτζάκης πραγματοποίησε εκπληκτική απόκρουση, κρατώντας “όρθια”  την ομάδα του.

Παρά τη δεδομένη κούραση και τη μία κατηγορία που χωρίζει τις δύο ομάδες, ο Άρης Αβάτου στην παράταση πραγματοποίησε μία τρομερή προσπάθεια, καταφέρνοντας να ισορροπήσει το ματς και να δημιουργήσει και τις προϋποθέσεις να το κερδίσει. Αυτό δεν συνέβη με το παιχνίδι να πηγαίνει στην παράταση και την πρόκριση να κρίνεται στη “ρώσικη ρουλέτα’.

Η τεράστια αυτή ιστορική ευκαιρία του Αβάτου θα καθοριζόταν απ’  τη διαδικασία του πέναλντι, εκεί όπου η αυτοπεποίθηση, η τύχη και η ηρεμία θα καθόριζαν την έκβασή του. Όλα αυτά, όπως και ψυχή και πάθος σε  120 λεπτά, τα είχε ο Άρης Αβάτου, που με το νικητήριο πέναλντι του Βαφειάδη “έκλεισε” το μεγαλύτερο του ραντεβού με την ιστορία!

Θυμηθείτε όλα όσα έγιναν στο ματς μέσα απ’  το Live Blog του SA

Άρης Αβάτου (Γ. Μαραντάς): Αμουτζάκης, Κούτρας(68′ Λαζαρίδης), Μπουνταγκίδης, Μίλλερ, Κουτσούμπας, Ταχτσίδης, Σαρρηγιανίδης, Δόντσος, Κοτόπουλος (102′ Βαφειάδης), Γκέκας (79′ Σιχλοιμίρης), Μελισσόπουλος Μ.

Πλατανιάς (Π. Κάμπος): Γκότ, Κόρτσμαν, Ρουσσάκη, Πουρζιτίδη(118′ Κωστίκος), Μποσκέτι, Τσαμούρη, Ποζατζίδη Χ.(46′ Ποζατζίδης Στ.), Μπιανκόνι, Κουές (46′ Παπουτσογιαννόπουλος), Νίλλι (117′ Σμυρλάκης), Παπανικολάου

 

Share it