Search

Σαμοθράκη: Μένει χωρίς καράβια το νησί!

Η SAOS Ferries είναι η μοναδική εταιρία που τα πλοία της κάνουν δρομολόγια από και προς τη Σαμοθράκη. Από την ανακοίνωση πληροφορούμαστε ότι το «βασικό» πλοίο με το οποίο άλλωστε έχει πάρει και την επιδότηση της γραμμής θα την εγκαταλείψει στις αρχές του 2019 οπότε και τελειώνει η σύμβαση της εταιρίας με το Υπουργείο Ναυτιλίας. Πρόκειται για το πλοίο ΣΑΟΣ ΙΙ.

Τα άλλα δύο πλοία της έχουν ήδη «κόψει αρόδο» για αλλού με το ταχύπλοο «ΖΕΦΥΡΟΣ» να πλέει ήδη για το Ιόνιο πέλαγος και το ΣΑΟΝΗΣΟΣ να μαζεύει την άγκυρά του για τον ίδιο προορισμό.

Στην αποχαιρετιστήρια ανακοίνωσή της, η SAOS Ferries, αναφέρει μεταξύ άλλων:

«[…] Όπως καταλαβαίνει ελπίζουμε, αυτή τη φορά, ο κ. Πρόεδρος του Ο.Λ.Α., και κάθε άλλος «δραστήριος», όπως ο κ. Δήμαρχος Σαμοθράκης, πρέπει να επισπεύσουν τις εξαγγελλόμενες
πρωτοβουλίες τους, ώστε να φέρουν σύντομα στο νησί μας, μια … πιο «αξιόπιστη» εταιρεία. Θα προτείναμε δε, να φροντίσουν για την εξασφάλιση ΔΥΟ τουλάχιστον εταιρειών για να μην ξαναπαρουσιαστούν φαινόμενα … «επιχειρηματικής και μονοπωλιακής ομηρίας».

Αφού τους ενοχλεί, και μόνο ότι ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ, …τους απαλλάσσουμε από την παρουσία μας, παρά το γεγονός ότι η απόφαση αυτή, δεν ήταν εύκολη για την εταιρεία μας ! «Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν» λοιπόν, για να ξεδιπλώσουν ανεμπόδιστοι τα σχέδιά τους, για το νέο συγκοινωνιακό όραμα της Σαμοθράκης!»

Πηγή: reportal.gr

Share it