Στο νέο νόμο όλες οι ”λευκές περιοχές” της Digea στην ΑΜΘ

Κατατέθηκε το σχέδιο νόμου του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης για την κάλυψη με τηλεοπτικό σήμα, ακριτικών περιοχών της χώρας και νοικοκυριών που βρίσκονται εκτός τηλεοπτικού σήματος.

Επί της αρχής το Νομοσχέδιο καταψηφίστηκε από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Πρόκειται για την επέκταση του αρχικού νόμου που είχε γίνει για τη Θράκη και κάποια νησιά και στις υπόλοιπες “λευκές” περιοχές όπου δεν υπάρχει κάλυψη της Digea για τους σταθμούς ελεύθερης λήψης. Σε αυτή περιλαμβάνονται οι ορεινές περιοχές της Καβάλας και της Δράμας ενώ έχουν γίνει και προσθήκες σε περιοχές της Θράκης.

Ξάνθη: Άσκυρα, Κετίκιον
Ροδόπη:
Μελίταινα,Κρυστάλλη,Τρίκορφον, Μεγάλη Άδα, Νυμφαία, Σαρακηνή, Κιζάριον, Στεγνά
Έβρος:
 Λεπτοκαρυά, Μελία, Πυλαία, Γαλήνη, Κριός, Μονή Δαδιάς, Μακρυλιές Σαμοθράκης

Το σχέδιο νόμου προβλέπει ότι οι δικαιούχοι – μόνιμοι κάτοικοι των εκάστοτε περιοχών – θα λαμβάνουν χρηματική επιδότηση προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση, μέσω παρόχου, στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, ελεύθερης λήψης, εθνικής εμβέλειας. Ως μόνιμοι κάτοικοι θα θεωρούνται αυτοί που διαθέτουν μόνιμη κατοικία στις περιοχές που αναφέρονται στο σχέδιο νόμου.

Η χρηματική επιδότηση ανά δικαιούχο ανέρχεται στα εκατόν δέκα (110) ευρώ, εφάπαξ και παρέχει τη δυνατότητα επιλογής παρόχου της αρεσκείας του.

Οι μόνιμοι κάτοικοι θα έχουν προθεσμία τριών μηνών από τη δημοσίευση της σχετικής ανακοίνωσης της ΓΓΤΤ του υπουργείου ΨΗΠΤΕ, στην οποία ορίζεται η ακριβής ημερομηνία έναρξης της διαδικασίας πιστοποίησης των δικαιούχων.

Πηγή: Xanthi2.gr

Share it