Search

Συζητήθηκε η προσφυγή της Super League κατά της ΕΠΟ, από Παρασκευή η απόφαση!

Συζητήθηκε στο Διαιτητικό Δικαστήριο η προσφυγή της Super League κατά της απόφασης της ΕΕ της ΕΠΟ να μην επικυρώσει την προκήρυξή της στο σκέλος του αριθμού των ομάδων που θα υποβιβαστούν.

Υπενθυμίζεται ότι η προκήρυξη της Super League κάνει λόγο για τον υποβιβασμό τριών ομάδων και την άνοδο από τη Football League μόνο του πρωταθλητή, ενώ η ΕΕ της ΕΠΟ με ψήφους 10-6 αποφάσισε να υποβιβαστούν τρεις ομάδες, να ανέβει μία και ο 13ος της Super League να παίξει αγώνα μπαράζ με τον δεύτερο της Football League για μία θέση στη πρώτη τη τάξει κατηγορία.

Η πλευρά της Super League υποστήριξε ότι η απόφαση της Ομοσπονδίας είναι «πραξικοπηματική», επειδή ελήφθη 24 ώρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, ενώ τόνισε ότι η προκήρυξή της έπρεπε να γίνει δεκτή, καθώς η Football League είχε καταθέσει σχέδιο προκήρυξης και όχι προκήρυξη.

«Υπήρχε μια άτυπη, άγραφη συμφωνία μεταξύ της Super League, της ΕΠΟ και του υφυπουργού Αθλητισμού να πέσουν 3 ομάδες και να ανέβει μία. Μία μέρα πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα, στις 24 Αυγούστου, η ΕΠΟ αποφάσισε να γίνει και ένα μπαράζ, μεταξύ του 13ου της Super League με τον 2ο της Football League. Αυτό είναι κάτι πρωτοφανές. Παρά την “πραξικοπηματική” αυτή απόφαση της ΕΠΟ, εμείς ξεκινήσαμε το πρωτάθλημα για το καλό του αθλήματος.

Η ΕΠΟ δικαιούται να κάνει μόνο έλεγχο νομιμότητας στις προκηρύξεις και όχι έλεγχο σκοπιμότητας.

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου που συνεδρίασε μια μέρα πριν, στις 23 Αυγούστου, δεν εξέτασε καμία άλλη πρόταση προκήρυξης, πέραν αυτής της Super League την οποία και ενέκρινε. Και η ΕΠΟ ήρθε και άλλαξε μετά την προκήρυξή μας. Παρανόμως έλαβε αυτή την απόφαση.

Εμείς, αν το ξέραμε ότι θα γινόταν αυτό, μπορεί να μην πηγαίναμε σε μείωση των ομάδων σε 14 και να μέναμε 16. Και να θέλαμε, πάντως, να αλλάξουμε την προκήρυξη, δεν γινόταν, διότι δεν προλαβαίναμε να συγκαλέσουμε Γενική Συνέλευση, αφού το πρωτάθλημα άρχιζε την επόμενη μέρα», ανέφερε ο νομικός σύμβουλος της Super League, Γιάννης Οικονομάκης.

Με τη σειρά της η ΕΠΟ ανέφερε ότι η καθυστέρηση της έγκρισης της προκήρυξης της Super League οφείλεται σε αιτήματα αναβολών της ίδιας της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος, ενώ επεσήμανε ότι η Football League έχει καταθέσει την προκήρυξή της από τις 02/08.

«Πάντα για όλα φταίει η ΕΠΟ! Θέλει να μας πει η Super League πόσες παρατάσεις πήρε για να καταθέσει την προκήρυξή της; Δεν φταίει η ΕΠΟ που φτάσαμε ως την τελευταία μέρα. Η ΕΠΟ πάτησε στο ότι υπήρχαν δύο προκηρύξεις. Και η Football League είχε καταθέσει την δική της πολύ νωρίτερα.

Προκειμένου να εντάξει η Super League την συμφωνία που είχε με τον υπουργό, έστειλε μια προκήρυξη που δημιουργούσε πρόβλημα. Οι δύο προκηρύξεις (σ.σ. της Super League και της Football League) ήταν αντικρουόμενες και κάποιος έπρεπε να το λύσει.

Πράγματι στις 23 Αυγούστου συγκλήθηκε η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου και ούτε εκεί βρέθηκε λύση. Η ΕΕΠ εξάλλου έχει συμβουλευτικό ρόλο προς την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ. Η πρόταση που επελέγη τελικά ήταν η πιο δημοκρατική», σημείωσε ο δικηγόρος της ΕΠΟ, Νίκος Μπαρτζής, με τον έτερο νομικό εκπρόσωπο της Ομοσπονδίας, Δημήτρη Σιώτο να προσθέτει:

«Το ότι όλα έγιναν τελευταία στιγμή είναι ένας ευφάνταστος ισχυρισμός που βολεύει την Super League. Έπρεπε να βρεθεί μια λύση διότι η Super League έλεγε πως ανεβαίνει ένας και η Football League έλεγε πως ανεβαίνουν δύο. Η ΕΠΟ έχει το δικαίωμα να ελέγχει και την νομιμότητα και την σκοπιμότητα των προκηρύξεων».

Το δικαστήριο έδωσε προθεσμία στις δύο πλευρές για κατάθεση υπομνημάτων μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής (07/09).

Πηγή: soccerplus.gr

Share it